Išskirtinis reportažas iš Panamos kalėjimo: „Sveiki atvykę į pragarą! ”

Unikali transliacija ir nesuvaidinta realybė viename baisiausių kalėjimų visame pasaulyje. Šį trečiadienio vakarą LNK „Karamelinių naujienų“ žiūrovai išvys unikalius kadrus ir sukrečiantį specialų interviu tiesiai iš Panamos. Jį ką tik atsiuntė mūsų tautietis, dvidešimt vienerių metų Gediminas Kleiza. Kraupiame Lotynų Amerikos kalėjime jis kali jau trečius metus.

Išskirtinis reportažas iš Panamos kalėjimo.<br>LNK
Išskirtinis reportažas iš Panamos kalėjimo.<br>LNK
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2012, 4:59 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:58 AM

„Sveiki atvykę į pragarą“, – skelbia Lachojos kaliniai. O naujokai čia pakrikštijami kumščiais. Gedimino ir dar dviejų šiame Lotynų Amerikos kalėjime uždarytų lietuvių istorijos – žiaurios ir pamokančios. Jas verta išgirsti ir tiems, kurie trokšta lengvų pinigų. Ir tiems, kurie mano, kad jų artimieji be žinios dingo, pavyzdžiui, Anglijos platybėse. Mat savo mamai Gediminas taip pat buvo pamelavęs, jog išvyksta dirbti į statybas Londone.

„Mano gyvenimas Lietuvoje buvo niekuo neišsiskiriantis nuo kitų jaunuolių. Ieškojau darbo, badžiau kabintis į gyvenimą”, - pasakojo Gediminas.

Tačiau prieš trejus metus, kai visa Lietuva tik ir tekalbėjo apie krizę, jo situacija buvo beviltiška... Taigi sykį jis susigundė pasiūlymu greitai ir atrodytų lengvai užsidirbti daug pinigų.

„Man pasiūlė 6 tūkstančius dolerių, kurie būtų pravertę stojantis ant kojų, bandant statytis namus”, - sakė Gediminas.

Du kilogramus kokaino Gediminas turėjo gabenti lagamine. 2009 liepos septyniolikta diena tapo lemtinga. Panamos oro uoste lietuvis buvo sulaikytas.

„Mane pakvietė į policijos nuovadą, esančia Panamos oro uoste. Ten pratęsė apžiūrą, tikrino mano bagažą ir viename lagamine nešiojamo kompiuterio krepšyje rado įsiūtą planšetę su narkotikais. Tada man išsakė mano teises. Kaip šiandien viską atsimenu... Tada ir prasidėjo mano kova už būvį”, - pasakojo Gediminas.

Išskirtinis interviu iš Panamos kalėjimo - jau šį trečiadienio vakarą laidoje „Karamelinės naujienos” per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.