„Hobito“ premjeroje raudonas kilimas nusidriekė pusę kilometro (video)

Trečiadienį Naujojoje Zelandijoje, Velingtone, įvyko seniai laukta šventė – filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ premjera, į kurią susirinko ir filmo kūrėjai bei aktoriai, ir daugybė kitų įžymybių. Pagrindinėje Velingtono gatvėje Courtenay Place iki Ambasados kino teatro buvo ištiestas net 500 m ilgio kilimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 2:11 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:21 AM

Pasveikinti mylimų aktorių susirinko tūkstančiai gerbėjų, pasipuošusių elfų ausimis ir burtininkų kepurėmis.

Premjera sulaukė ir gyvųnų teisių gynėjų dėmesio. Pastarieji surengė protestą dėl gyvūnų, žuvusių per filmavimą. Filmuojant „Hobitą“, žuvo trys arkliai.

Peterio Jacksono režisuotas fantastinis nuotykių filmas sukurtas pagal legendinio J. R. R Tolkieno įvadinę Žiedų Valdovo knygą „Hobitas: Ten ir Atgal“.

Pagrindinis herojus Bilbas Beginsas netikėtai priverstas leistis į kelionę, kad sugrąžintų prarastą Nykštukų karalystės šlovę, ir, suprantama, patiria begalę nuotykių.

Naujoji Zelandija ėmė aktyviai naudotis J. R. R Tolkieno istorijų populiarumu. Herojų atvaizdais išpuošti oro linijų "Air New Zealand" lėktuvai, o stiuardesės siūlo įsigyti gausybę su hobitais susijusių suvenyrų. Velingtono oro uoste kabo milžiniška personažo Golumo figūra, nustebinanti atvykėlius į šalies sostinę.

Fantastinio nuotykių epo „Hobitas: nelaukta kelionė" premjera Lietuvoje numatoma gruodžio 14 dieną.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.