A. Vilutytė: „Prieš Kalėdas turiu tradiciją atsikratyti nereikalingų daiktų“

Nors visi nuo mažo iki didelio su džiaugsmu laukia šventinių laisvadienių, vaišių ir dovanų, psichologai perspėja, kad net ir malonūs išgyvenimai gali sukelti nemažai įtampos ir nerimo. Kaip viską suspėti ir nepamesti galvos per šventes, pasakoja BTV projekto „Atsargiai – moterys!“ aktorės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 25, 2012, 5:45 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:30 AM

Pramogų pasaulyje besisukantiems žmonėms šventės – tikras darbymetis. Tačiau žinomos aktorės tikina visada surandančios laiko aplankyti artimuosius ir pasidžiaugti švente.

„Daug kas sako: „Ai, tos Kalėdos – vieni rūpesčiai“, bet juk reikia pačiam susikurti šventę savo širdyje. Nerasti laiko pasidžiaugti tuo grožiu, tradicijomis – tikra nuodėmė.

Nors man per šventes paprastai būna didžiausias darbymetis, visada užtenka laiko pasidžiaugti Kalėdomis. Aš myliu šitą šventę“, - sako aktorė Inga Norkutė.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dėstytoja dirbančiai Aldonai Vilutytei šventės asocijuojasi su egzaminais bei daugybe kalėdinių spektaklių. Tačiau jai tai – vienas iš būdų išvengti nereikalingo šurmulio tradicinėse žmonių susibūrimų vietose.

„Dovanas perku ištisus metus. Tiesiog radusi ką nors tinkamo konkrečiam žmogui, perku ir pasidedu saugiai lentynoje iki švenčių. Taip išvengiu didžiųjų prekybos centrų apgulties prieš Kalėdas. Gražiausia šventė – Kūčios, kai miestas būna beveik tuščias, einame į Bernardinų bažnyčią, paskui - rami vakarienė tik su artimiausiais šeimos nariais. , - pasakojo A. Vilutytė.

Šeimos tradicijomis mėgaujasi ir Lina Rastokaitė, kuriai Kalėdos neatsiejamos nuo kelionės į gimtąjį miestą – Šiaulius, kur šventės scenarijus tėvų namuose kaskart vis toks pat. „Tėtis pasitikęs visada sako: „Einam pažiūrėti, kaip eglutė“. Mama prie Kūčių stalo visada pasako kalbą, bet man visada tenka ją raginti.

O kad šventės su šeima būtų tikrai ramios, turiu pasirūpinti keletu tikrai skanių ir ilgai graužiamų kaulų savo kalytei Dolčei, kitaip ji labai daug nervinasi ir laksto paskui visus šeimos narius, mėgindama juos subusti į vieną kambarį“, - juokėsi L. Rastokaitė.

„Reikia daug nenorėt ir džiaugtis tuo, ką turi. Nes laiko visada trūksta, visada visko norisi, bet kaip bus – taip gerai. Svarbiausia – pozityvas“, - savo ramių Kalėdų receptu dalinosi ir Kristina Kazlauskaitė.

Laida „Atsargiai – moterys!” po nedidelių šventinių atostogų – sausio 8 – ąją vėl kvies žiūrovus prie ekranų, antradienį 19 val. 25 min. per BTV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?