Daugiausiai BAFTA nominacijų gavo „Linkolnas“

Steveno Spielbergo politinė drama „Linkolnas“, hitu tapusio

Režisieriaus S. Spielbergo filmas „Linkolnas“ gavo 10 BAFTA nominacijų.<br>AP
Režisieriaus S. Spielbergo filmas „Linkolnas“ gavo 10 BAFTA nominacijų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 9, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:34 PM

Visos trys juostos varžysis šių britų kino apdovanojimų geriausio filmo kategorijoje, drauge su Kathryn Bigelow filmu apie Osamos bin Ladeno medžioklę „Taikinys #1“ ir Beno Afflecko drama apie Irano įkaitus „Argo“.

„Linkolnas“ iš viso gavo 10 BAFTA, kurie laikomi „Oskarų“ pranašais, nominacijų, tarp jų - geriausio aktoriaus nominaciją Danieliui Day-Lewisui, geriausio antrojo plano aktoriaus nominaciją Tommy Lee Jonesui ir geriausios antrojo plano aktorės nominaciją Sally Field, nors paties S. Spielbergo nėra tarp pretendentų į BAFTA geriausio režisieriaus garbę.

Su D. Day-Lewisu varžysis Hugh Jackmanas, suvaidinęs „Vargdieniuose“, kurie iš viso buvo nominuoti devyniose kategorijose, tarp jų - geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje už Anne Hathaway darbą ir geriausio britų filmo kategorijoje.

„Pi gyvenimas“ taip pat turi devynias nominacijas, tarp jų - geriausio režisieriaus nominaciją Angui Lee, kuris varžysis su K. Bigelow, B. Afflecku, Quentinu Tarantino, pristačiusiu „Ištrūkusį Džango“, ir Michaeliu Haneke, režisavusiu filmą prancūzų kalba „Meilė“.

Javieras Bardemas už piktadario vaidmenį naujausiame ir didžiausios sėkmės sulaukusiame bondiados filme „Operacija „Skyfall“ gali tapti geriausiu antrojo plano aktoriumi. Iš viso šis filmas nominuotas aštuoniose kategorijose, tarp jų - geriausios antrojo plano aktorės, kuria pretenduoja tapti Judi Dench, ir geriausio britų filmo.

BAFTA apdovanojimų įteikimo ceremonija įvyks vasario 10 dieną Londono Karališkojoje operoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.