S. Lee sukritikavo naująjį Q. Tarantino filmą

Jau kurį laiką užsienyje rodomas filmas „Išlaisvintas Džango“ susilaukė daug teigiamų vertinimo ne tik iš kino kritikų, bet ir žiūrovų. Tiesa, žiaurių žudynių ir gana subtilių vaizdų bei humoro kupinas Quentino Tarantino kūrinys patenkino ne visus žiūrovus. Garsus juodaodis režisierius Spike‘as Lee jautėsi įžeistas vien dėl idėjos apie vesterną su juodaodžiais vergais, pateikiamą „spagečių vesterno“ maniera.

Garsus juodaodis režisierius Spike‘as Lee jautėsi įžeistas vien dėl idėjos apie vesterną su juodaodžiais vergais, pateikiamą „spagečių vesterno“ maniera.<br>AP
Garsus juodaodis režisierius Spike‘as Lee jautėsi įžeistas vien dėl idėjos apie vesterną su juodaodžiais vergais, pateikiamą „spagečių vesterno“ maniera.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 9:56 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:48 PM

„Vergija Amerikoje nebuvo koks tai Serdžijaus Leonės „spagečių vesternas“. Tai buvo holokaustas. Mano protėviai buvo vergai, kuriuos pagrobė iš Afrikos. Aš juos gerbiu“, - savo „Twitter“ praėjusią savaitę rašė režisierius S. Lee, prieš pradėdamas skatinti žmones boikotuoti filmą. Anot jo, filmas rodo nepagarbą jo protėviams ir jis neketina juostos žiūrėti.

Tuo tarpu „Išlaisvintas Džango“ kūrėjas Q. Tarantino nė neketino atsakyti į tokį S. Lee pareiškimą. Paklaustas, ką turi pasakyti įsižeidusiam režisieriui, filmo kūrėjas tik paminėjo, kad atsikirtimams piktai kritikai jis neketina „švaistyti laiko“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.