Naujasis G. del Toro filmas „Ugnies žiedas“ pretenduoja tapti pasaulio kino teatrų vasaros hitu

„Nuostabi ir pribloškianti poema apie gigantiškus monstrus“, – taip savo naująjį kūdikį, filmą „Ugnies žiedas“ (angl. „Pacific Rim“) apibūdino režisierius Guillermo del Toro. Po Kalifornijoje surengtos pirmosios testinės filmo peržiūros, panašu, kad žodžiai „nuostabi ir pribloškianti“ šiai juostai išties tinka, mat internetu nuvilnijo susižavėjimo banga. Mokslinės fantastikos mėgėjai neabejoja, kad būtent ši juosta taps vienu laukiamiausių šios vasaros filmų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:04 PM

„Ugnies žiedo“ veiksmas rutuliojasi Žemėje. Gigantiškos pabaisos, pavadintos „Kaiju“ braunasi į mūsų planetą iš Ramiajame vandenyne esančio Žemės plutos plyšio. Žmonija mėgina gintis, tačiau stulbinančios jėgos padarai atima milijonus gyvybių ir akimirksniu naikina žmonėms reikalingus išteklius.

Kovai su nauju ir galingu priešu išrandamas naujas ginklas – neįtikėtino dydžio robotai, praminti Jėgeriais , kuriuos tuo pat metu valdo du pilotai. Tačiau ilgainiui net galingiausi žmonių kurti plieno kareiviai pasirodo esą bejėgiai. Išlikę gyvieji griebiasi šiaudo ir pasirinkę išties neįtikėtiną porą – buvusį pilotą (akt. Charlie Hunnamas) ir nepatyrusią praktikantę (akt. Rinko Kikuchi) – mėgina prikelti kovai apleistą, legendinį Jėgerį, kad išgelbėtų pasaulį nuo artėjančios apokalipsės.

Vieno sėkmingiausių 2012-ųjų filmų „Laiko kilpa“ (angl. „Looper“) režisierius ir scenarijaus autorius Rianas Johnsonas po „Ugnies žiedo“ peržiūros kaip mat „Twitter“ svetainėje pasidalino karštais įspūdžiais. „Eikite žiūrėti šio filmo ir pasiruoškite virsti 12-mečiais, kuriems norėsis pridaryti į kelnes iš laimės. Aš buvau sužavėtas“, – rašė jis. Garsus amerikiečių mokslinės fantastikos autorius Alexanderis C. Irvine‘as taip pat buvo itin pozityviai nusiteikęs. „O taip! Jūs tikrai norite pamatyti „Ugnies žiedą“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė jis.

Naujasis G.del Toro kūrinys sulaukė komplimentų ir iš vizualiųjų efektų kūrėjų, ir iš atsitiktinai į peržiūrą atrinktų žiūrovų. „Kalbant bendrai, tai, ko gero, geriausias vasaros filmas apie monstrus, kokį tik esu matęs. Manau, kūrėjai turi kuo didžiuotis ir džiaugiuosi, kad tai ne dar vienas „Transformerių“ klonas. Patikėkite, „Ugnies žiedas“ nuneš bet kokius „Transformerius“. Žinoma, čia ne „Įsikūnijimas“ ir Guillermo del Toro nesikūrė naujos planetos, tačiau jam to ir nereikėjo. Jei galėčiau, vertinčiau šį jo darbą dešimt balų iš dešimties“, – rašė peržiūroje apsilankęs Imdb.com vartotojas OriginsOfRuin.

G.del Toro kino hitas „Ugnies žiedas“, papasakosiantis apie monstrų-ateivių ir gigantiškų robotų kovas dėl Žemės likimo, Lietuvos ir pasaulio kino teatrus pasieks šių metų liepos 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.