BAFTA apdovanojimuose triumfavo B. Affleckas ir jo filmas „Argo“

Sekmadienio vakarą Londono Karališkoje operoje išdalinti 66-ieji Didžiosios Britanijos kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimai. Garbingiausioje britų kino industrijos apdovanojimų ceremonijoje triumfavo Benas Affleckas. Jis pripažintas geriausiu režisieriumi, o jo filmas "Argo" - geriausiu filmu.

Benas Affleckas pelnė net kelis apdovanojimus.<br>„Reuters“
Benas Affleckas pelnė net kelis apdovanojimus.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-11 08:20, atnaujinta 2018-03-12 05:12

Tiesa, nominuotas geriausio aktoriaus titului, B. Affleckas šį kartą jo negavo.

Geriausiu britų filmu pripažintas "007 Operacija Skyfall". Filmas apie Džeimsą Bondą pelnė apdovanojimą ir už geriausią originalią muziką.

Geriausia antraplane aktore pripažinta Anne Hathaway, vaidinusi filme "Vargdieniai". Šis filmas pelnė ir geriausio garso takelio titulą bei prizą už geriausią grimą ir šukuosenas.

Už specialiuosius efektus apdovanotas filmas "Pi gyvenimas". Šis filmas gavo statulėlę ir už geriausią kinematografiją.

Geriausias scenarijus - filmo "Ištrūkęs Džango".

Geriausiu animaciniu filmu pripažintas "Karališka drąsa" ("Brave").

Už geriausius kostiumus apdovanotas filmas "Ana Karenina".

Geriausiu pagrindiniu aktoriumi pripažintas Danielis Day-Lewis, vaidinęs filme "Linkolnas", geriausia pagrindine aktore - Emmanuelle Riva, vaidinusi filme "Meilė" ("Amour").

BAFTA apdovanojimuose dalyvavo ir režisierė Dalia Ibelhauptaitė. Jos vyras Dexteris Fletcheris buvo nominuotas geriausio debiuto kategorijoje.

BAFTA nominantai buvo paskelbti sausio 9 dieną. Steveno Spielbergo politinė drama „Linkolnas“ („Lincoln“), „Vargdieniai“ („Les Miserables“) ir Ango Le „Pi gyvenimas“ („Life of Pi“) gavo daugiausiai BAFTA nominacijų.

Geriausio filmo kategorijoje varžėsi „Taikinys #1“ („Zero Dark Thirty“), „Argo“, „Linkolnas“, „Vargdieniai“ ir „Pi gyvenimas“.

„Linkolnas“ iš viso gavo 10 BAFTA nominacijų, tarp jų – geriausio aktoriaus nominaciją Danieliui Day-Lewisui, geriausio antrojo plano aktoriaus nominaciją Tommy Lee Jonesui ir geriausios antrojo plano aktorės nominaciją Sally Field. Paties S. Spielbergo nebuvo tarp pretendentų į BAFTA geriausio režisieriaus titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.