Prieš „X Faktoriaus“ finalą - RSP, Giedrės ir Aleksandros mintys apie pergalę

Pirmasis „X Faktoriaus“ sezonas pasiekė kulminaciją. Sekmadienio vakarą paaiškės, kas laimėjo 50 tūkstančių litų prizą ir galimybę dirbti su įrašų leidykla „Sony Music“. Į kovą stoja trys pretendentai, ir visi savaip įdomūs.

RSP<br>D. Umbrasas
RSP<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Feb 16, 2013, 9:27 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:13 PM

Televizijos žiūrovams teks pasukti galvas. „X Faktoriaus“ superfinale 19.30 val. susikaus vienas kito verti konkurentai ir kiekvienas jų jau spėjo suburti savo gerbėjų armiją.

Subtili Aleksandra Metalnikova, jaunatviškos laisvės kupina Giedrė Vokietytė ar hiphopo ritmus į „X Faktoriaus“ sceną atnešusi trijulė RSP? Kalbinami „TV antenos“ superfinalo dalyviai lyg susitarę gyrė savo varžovus, tačiau kiek tyliau prisipažino apie pergalę tikrai svajojantys.

Sėkmė — staigmena

Giedrė tikrai žino, ką padarys šeštadienio vakarą — nueis į maisto prekių parduotuvę ir pasirūpins, kad šaldytuve atsirastų sūrelis.

„Šokoladinis arba vanilinis. Labai mėgstu vieno gamintojo, bet jo nereklamuosiu. Kiekvieną sekmadienį prieš „X Faktorių“ ryte suvalgydavau. Šis nebus išimtis“, — apie linksmą ritualą, kuris galbūt jai lemia sėkmę, prabilo mergina.

Šou prodiuserio Sauliaus Urbonavičiaus-Samo auklėtinė sako, kad pažintis su juo — vienas smagiausių dalykų, kurie jai nutiko „X Faktoriuje“, nes „apie tokį mokytoją galima tik svajoti“.

24-erių Giedrė save vadina optimiste, bet pernai vasarą nebūtų nė susapnavusi, kad jos laukia „X Faktoriaus“ finalas.

„Nesitikėjau net pirmo etapo įveikti. Tai, kas čia vyksta, man yra didžiulė staigmena“, — atviravo mergina.

Geriausiu savo pasirodymu ji tikisi sužavėti sekmadienį, o iki šiol labiausiai įsiminusiu vadina tą, kurį parengė sausio 13-ąją transliuotai laidai. Širdį veriančią airių grupės „The Cranberries“ dainą „Zombie“ Giedrė tada pavertė tikra rauda.

„Visi pasirodymai tą vakarą nebuvo linksmi, bet labai rimtai gražūs ir prasmingi. Net nežinau, kaip tą nuotaiką apibūdinti, tai buvo ypatinga“, — prisiminė Giedrė.

Ji pati negalėtų išskirti nė vieno muzikos stiliaus, kurio klausytųsi su didžiausiu malonumu. Nuo roko iki džiazo, su kuriuo prisistatė „X Faktoriuje“, Giedrės grotuve atsiranda vietos viskam.

„Gal tik popmuzika, kurios linkme „X Faktoriuje“ nuėjau pastaruoju metu, man nelabai patinka“, — netikėtai prisipažino mergina.

Po šou — kryžkelė

Dėl išvaizdos, elgesio, ugningos energijos mergina taip dažnai lyginama su amerikiečių atlikėja Pink, kad tie palyginimai tikrai galėjo atsibosti. Vis dėlto Giedrė tvirtina, kad taip nėra.

„Tikrai neįgriso. Gal todėl, kad ji gera atlikėja, rengia puikius pasirodymus, yra tikra pasaulio žvaigždė. Man, žinoma, dar labai toli iki to, bet vis tiek malonu, kad lygina“, — nusijuokė Giedrė.

Veterinarijos medicinos mokslus bebaigianti mergina neslepia, kad dėl „X Faktoriaus“ atsidūrė rimtoje gyvenimo kryžkelėje. Siekti profesinių aukštumų, remiantis diplomu, ar vis dėlto mėginti įsitvirtinti muzikos pasaulyje?

Niekas nesako, kad būtinai reikia rinktis vieną iš dviejų kelių, tačiau Giedrė susimąsto, ką veiks, kai baigsis „X Faktorius“.

„Pirmiausia gerai išsimiegosiu, daugiau laiko praleisiu su šeima. Dėl muzikinės karjeros reikės galvoti. Viena vertus, puikiai suprantu, kad vieniems, kai liksime be „X Faktoriaus“ komandos pagalbos, bus kur kas sunkiau. Pagyvensime, pamatysime“, — svarstė G.Vokietytė.

Mergina neabejoja, kad su kai kuriais šou sutiktais atlikėjais bičiulystę išlaikys ir konkursui pasibaigus.

„Grupės „4 Roses“ merginos — labai šaunios, su jomis tikrai susidraugavome“, — džiaugėsi atlikėja.

Jei nepavyktų laimėti svarbiausios „X Faktoriaus“ kovos, Giedrė džiaugtųsi ir bet kurio iš varžovų pergale.

„Grupei RSP laimėti, man regis, būtų labai smagu, tai jaunas kolektyvas. Aleksandra jau daug pasiekusi gyvenime. Jie man atrodo lygūs varžovai. Ir nuostabūs“, — šypsojosi Giedrė.

Pailsėti laiko neturės

„Aš tik baiminausi, kad neiškrisčiau pati pirmoji. Apie superfinalą nė minčių nebuvo“, — nusijuokė Aleksandra.

31 metų Lietuvos rusų dramos teatro aktorė žino, kad kitą savaitę neturės laiko lepintis poilsiu, nes laukia darbai, repeticijos. Tačiau kol kas jos dėmesys sutelktas į lemiamą kovą.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nesvarbu, pirma būsiu ar trečia. Ar svajoju apie pergalę? Sakykime taip: aš ne svajoju, o galvoju apie tai.

Jei gerai atliksiu savo darbą, gerai įvertins žiūrovai, visko gali būti. O jei nepavyks laimėti, iš balkono irgi nešoksiu.

Viskas nenuspėjama. Pavyzdžiui, aš esu tikra, kad Ugnė Valinčiūtė privalėjo būti superfinale, bet jos nėra.

Ritualai prieš superfinalą? Neturiu jų, bet su Dievu, žinoma, pasikalbu“, — sakė Rūtos Ščiogolevaitės „X Faktoriuje“ mokoma Aleksandra.

Glumina smalsūs žvilgsniai

Atlikėja, su kuria superfinale padainuoti pasišovė Donatas Montvydas, savo muzikos dievaite vadina Larą Fabian — šios belgų artistės dainų klausytis jai niekada nepabosta. Labiausiai pačiai Aleksandrai įsiminęs pasirodymas „X Faktoriuje“ — kai jai teko dainuoti balsingosios Celine Dion repertuaro dainą „I’m Alive“.

Pasibaigus „X Faktoriui“ ji tikisi suaktyvinti muzikinę veiklą, tačiau aktorystės atsisakyti irgi neketina.

„Tai sritys, kurias galima nesunkiai suderinti. Neprivalau rinktis vienos iš dviejų. Ką būtent planuoju dėl muzikos? Kol kas per anksti apie tai kalbėti“, — sakė Aleksandra.

Prie scenos pripratusi moteris įsitikino, kad teatro spektaklių ir populiaraus TV šou pritraukiamas dėmesys — skirtingi dalykai.

„Šį rytą buvau poliklinikoje. Nelabai jauku — žmonės iškart pastebi, šnabždasi. Nepriprantu prie to.

„X Faktoriuje“ dainavau kūrinį iš Sinead O’Connor repertuaro.

Skaičiau vieną straipsnį, kur ji sakė, kad geriausia, ką galite padaryti mėgstamam atlikėjui, tiesiog praeiti pro šalį, jei atpažinote jį gatvėje.

Kai parduotuvėje perki kefyro, o žmonės smalsiai žiūri, ką čia darai, tai nėra labai malonu“, — kalbėjo Aleksandra.

Konfliktavo su mokytoju

Vienintelis vaikinas superfinale — grupės RSP reperis Dominykas Latvaitis.

„Aš sakiau Martynui Kavaliauskui: tik neiškrisk, nepalik manęs, liksiu čia vienas ir bus negerai. Iškrito.

Bet viskas normaliai, nėra jokių nesąmonių, moteriškų pokalbių klausytis mūsų grupėje man netenka“, — juokėsi Dominykas.

„X Faktorius“ į vieną grupę subūrė jį ir dvi merginas — Ingridą Toleikytę ir Viktoriją Vyšniauskaitę. Dominykas tikisi, kad trijulė nesubyrės ir pasibaigus šou, nors visi nariai tikriausiai užsiims ir savo muzika: „Mums visai neblogai sekasi kartu. Kada nors ateityje, žinoma, išsiskirstysime, bet turbūt ne dabar. Nors šiaip mes visi — individualistai. Dėl to daug ir ginčijamės.“

Prognozuoti „X Faktoriaus“ superfinalo Dominykas nenori, nes, kaip pats sako, „mieliau žiūri ne į ateitį, o į praeitį ir mokosi iš savo klaidų“.

Viena jų galima laikyti konfliktus su RSP mokytoju grupės „Happyendless“ vokalistu Sauliumi Prūsaičiu. Iš pradžių Dominykas smarkiai šiaušėsi prieš jo siūlomas idėjas.

„Taip, buvo konfliktų. Dabar, jei man nepatinka, ką jis siūlo ar liepia daryti, užspaudžiu tai savyje.

Kol superfinalas dar neatrodė realus dalykas, nemažai ginčijomės. Sakiau, čia gi atėjome dainuoti, o ne darkytis ant scenos. Tai, ką jis siūlė, nebuvo darkymasis, bet tada mums kitaip atrodė“, — juokėsi Dominykas.

Nori prisiminti sportą

RSP sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio, mat žodžio kišenėje neieškanti grupės narė Viktorija — žinomo operos dainininko Vaido Vyšniausko dukra.

„Taip, ja domimasi, apie ją daug kalbama, bet tai gerai. Tikrai nesijaučiu, tarsi mane užgožia, dėmesio siekimas nebuvo ir nėra mano tikslas, nemėgstu daug kalbėti.

O tai, kad ji pritraukia susidomėjimą, tikrai nekenkia. Nesvarbu, apie mus kalba gerai ar blogai, tai vis tiek yra reklama“, — samprotavo gimnazistas.

Dominykas tikisi, jog RSP padarė TV žiūrovams pakankamą įspūdį, kad po „X Faktoriaus“ sulauktų kvietimų koncertuoti.

Dabar jo norai — grįžti į sporto salę, kurią kultūrizmu užsiimti mėgstantis vaikinas dėl TV šou repeticijų kiek apleido.

Dar didesnė svajonė — rimtai ir ilgam pasinerti į muzikos kūrimą. Repo žvaigždžių Nas ir Guru muziką dievinantis vaikinas mėgsta ir soulą, džiazą. Jis sako, kad už šou ribų kurtų kiek kitokią muziką, nei atlieka „X Faktoriuje“.

„Prieš kiekvieną filmavimą mums sako: jums „X Faktorius“ yra svarbiausias dalykas. Tai nėra visiška tiesa. Šis šou mums davė daug patirties — ir kaip grupei, ir kiekvienam atskirai.

Bet man svarbus ir sportas, ir šeima, ir kitokia muzika, kurią noriu kurti, semti iš savo vaizduotės.

Nesakau, kad tai būtų muzika iš pogrindžio, bet ne tokia komercinė kaip ta, kuri skamba šiame šou“, — sakė Dominykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.