„X Faktorių“ dideliu balsų skirtumu laimėjo Giedrė (sužinok visų laidų balsavimo rezultatus)

Sekmadienį TV3 eteryje vyko didžioji beveik metus trukusios muzikinės intrigos – „X Faktoriaus“ – atomazga. Superfinale dėl kontrakto su viena didžiausių leidybinių muzikos kompanijų „Sony Music“ bei reklaminio paketo TV3 eteryje varžėsi RSP, Giedrė ir Aleksandra.

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Feb 18, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:21 PM

Po dviejų atliktų dainų žiūrovai sužinojo „X Faktoriaus“ superfinalo balsavimo rezultatus ir iškart buvo paskelbtas trečiosios vietos laimėtojas. Finale kovą tęsė RSP ir Giedrė. Trečiąją vietą laimėjo Aleksandra, surinkusi daugiau nei 13 tūkst. balsų. Tačiau jų nepakako.

Po dramatiškos kovos dideliu balsų skirtumu projektą laimėjo Giedrė. Ji surinko 13 tūkst. balsų daugiau nei RSP.

Laimėtus pinigus Giedrė žadėjo skirti mamos namo stogo remontui.

Iš viso superfinale buvo atiduota daugiau nei 80 tūkst. balsų.

Pagal griežtas „X Faktoriaus“ taisykles superfinale dalyviams teko atlikti net po tris dainas. Pasitelkę sunkiąją artileriją superfinalininkai po vieną dainą atliko su scenos grandais: RSP su Stasiu Povilaičiu, Aleksandra su Donatu Montvydu, Giedrė – su Vaidu Baumila.

Muzikinis projektas visų transliacijų metu išsiskyrė ir balsavimo konfidencialumu. Tai sukėlė didžiules diskusijas socialiniuose tinkluose. Visų dešimties tiesioginių transliacijų balsavimo rezultatai bus paskelbti iškart po superfinalo. Tada žiūrovai galės pamatyti ir įvertinti, kas buvo favoritas, o ko žiūrovai nemėgo. Balsavimo rezultatai paskelbti lrytas.lt puslapyje.

Finalas prasidėjo nuo įspūdingo teisėjų pasirodymo. Prisirišę virvėmis ir išradingai į sceną nusileidę teisėjai atliko populiarių savo dainų ištraukas.

Pirmoji į kovą dėl nugalėtojo vardo stojo Aleksandra. Ji pirmąją dainą atliko su Donatu Montvydu. Romantiška Bryano Adamso ir Barbaros Streisand „I Finally Find Someone“ daina ypač sužavėjo Saulių Prūsaitį. Jis gyrė Aleksandrą už pažangą, kurią ji padarė dalyvaudama projekte.

Saulius Urbonavičius-Samas pajuokavo, kad jam pritrūko tik salto (praėjusioje laidoje Aleksandra atliko salto).

Giedrė su Vaidu Baumila atliko „Coldplay“ ir Rihannos dainą „Princess Of China“, kurios pabaigoje jie pasibučiavo. Jausminga daina Vytautui Šapranauskui sukėlė abejonių, tačiau jis pabrėžė, kad Giedrė – nuostabi. R. Ščiogolevaitė pasidžiaugė, kad Giedrė turi tai, kas svarbiausia – savo publiką ir pasirinko puikią dainą. Rūta patikino, kad Giedrė dueto egzaminą išlaikė (Giedrei tai buvo pirmas kartas, kai ji dainavo duetu). 

Vienas įdomiausių vakaro pasirodymų – RSP bendra daina su legendiniu Stasiu Povilaičiu. Visiškai naujai suskambėjo jo daina „Kristina“.

„O je“, – atsiduso S. Urbonavičius-Samas, pabrėždamas, kad tai buvo pats gražiausias derinys, koks tik gali būti.

R. Ščiogolevaitė prisipažino netikėjusi, kad galima suderinti tokius skirtingus dalykus. „Jei jūs padarėte tai, kas neįmanoma, jūs verti finalo“, – teigė ji.

Visiems superfinalininkams atlikus pirmąsias dainas į sceną žengė S. Urbonavičius-Samas su savo mokine Ugne. Audringų žiūrovų plojimų jie sulaukė atlikę BIX dainą „Mes tikim dievais“.

Antrajame raunde Aleksandra atliko Toni Braxton „Unbreak my Heart“. „Tu turi unikalų balsą“, – po antrojo pasirodymo gyrė ją S. Prūsaitis. O štai V. Šapranauskas pasakė, kad Aleksandra sudaužė jam širdį.

Emeli Sande dainą „Read all about it“ pasirinko Giedrė. „Samas sakė, kad esi neišjodinėtas arklys. Bet aš manau, kad tu esi mustangas. Pavydžiu tau tos sceninės laisvės, kurią tu turi“, – po pasirodymo ją gyrė V. Šapranauskas.

RSP antrasis pasirodymas, kurio metu jie atliko „Coolio Feat L.V. & Steve Wonder“ dainą „Gangstas Paradise“, ypač sužavėjo S. Urbonavičių-Samą. Jam pritarė ir V. Šapranauskas, pavadindamas pasirodymą nuostabiu.

„Jūs užaugote ir tapote artistais“, – teigė R. Ščiogolevaitė.

Kol buvo skaičiuojami balsai, pasirodymą surengė buvę „X Faktoriaus“ dalyviai Martynas ir „4 Roses“.

Iš superfinalo iškritus Aleksandrai, likę du dalyviai – RSP ir Giedrė – atliko išlikimo dainas.

Prieš paskelbiant nugalėtoją ant scenos buvo galima išvysti visus „X Faktoriaus“ dalyvius. Jie atliko bendrą dainą „So what?“.

Beje, per „X Faktoriaus“ finalą projekto vedėjas Marijus Mikutavičius paskelbė, kad kitais metais didžiulio populiarumo sulaukęs „X Faktorius“ vėl bus eteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.