S. MacFarlane'o „Oskarų“ gerbėjai laukė ne veltui

Pirmą kartą „Oskarų“ ceremoniją vedęs Sethas MacFarlane'as nenuvylė. Populiaraus animacinio serialo „Šeimos bičas“ („Family Guy“) kūrėjas vieną po kito laidė sąmojus apie ryškiausias Holivudo žvaigždes. Ceremoniją prodiusavusių Neilo Merono ir Craigo Zadano eksperimentas, kuriuo buvo siekiama ir netikėtumo faktoriaus, ir didesnių televizijos reitingų, pasiteisino.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2013, 7:59 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:17 AM

S. MacFarlane'as patenkino visus lūkesčius. Vyriausiasis vakaro provokatorius juokino ir pirmuoju monologu, ir šokių bei dainų numeriais. Jis patvirtino savo kaip komiko, nuolat pavojingai plečiančio humoro ribas, reputaciją.

Vedėjas savo pasirodymą pradėjo pokštu apie vėliau „Oskarą“ geriausio filmo kategorijoje laimėjusią juostą „Argo“, kurioje pasakojama apie JAV centrinės žvalgybos valdybos surengtą slaptą Amerikos diplomatų Irane gelbėjimo operaciją.

„Argo“ – toks slaptas filmas, kad Akademijai (Kino meno ir mokslo akademijai – Red.) net nežinomas jo režisierius“, - pareiškė S. MacFarlane'as. Taip Akademijos nariams įgelta dėl to, kad „Argo“ režisierius Benas Affleckas nebuvo nominuotas geriausio režisieriaus apdovanojimui.

„Jie žino, kad susimovė, - tęsė S. MacFarlane'as, televizijos kameroms nukrypus į savo vietoje besimuistantį B. Afflecką. – Benai, tai ne tavo kaltė.“

Kitu vedėjo taikiniu tapo dar vienas kandidatas į geriausius filmus – „Ištrūkęs Džango“ („Django Unchained“). „Tai – vergijos laikų istorija apie vyrą, kuris kovoja dėl savo moters, kuri patiria žiaurų smurtą. Arba, kaip pasakytų Chrisas Brownas ir Rihanna, filmas apie pasimatymą“, - pareiškė S. MacFarlane'as.

Jis taip priminė 2009-ųjų istoriją, kuomet Ch. Brownas prisipažino kaltas dėl Rihannos užpuolimo.

Žiūrovai žvaigždžių kupiname teatre „Dolby Theatre“ skausmingai atsiduso, kai S. MacFarlane'as pajuokavo, kad ne Abrahamą Lincolną filme „Linkolnas“ („Lincoln“) suvaidinęs Danielis Day-Lewisas, o 16-ąjį JAV prezidentą nušovęs Johnas Wilkesas Boothas „iš tikrųjų įlindo į jo galvą“.

„Nuo A. Lincolno nužudymo praėjo jau 150 metų. Vis dar per greitai?“ – juokais klausė S. MacFarlane'as.

39 metų S. MacFarlane'o pasirodymas neturėtų būti staigmena. Komikas, aktorius ir dainininkas išgarsėjo kurdamas „Šeimos bičą“ – komišką serialą, kuriame įžūlia satyra tyčiojamasi tiek iš politikų, tiek iš pramogų pasaulio garsenybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.