Dokumentinio serialo „Pažabok stresą” atsipalaiduoti vyksta į Kiniją

Atsikratyti įtampos galima melžiant jaką Kinijoje arba raunant piktžoles atokiame Tailando kaime. Taip tikina dokumentinio serialo „Pažabok stresą” („Lietuvos ryto” TV) herojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

2013-05-15 06:00, atnaujinta 2018-03-06 18:24

Filme, kurį sukūrė garsi kelionių gidų leidėja „Lonely Planet”, pasakojama apie nuotykius, kurie patyrus stresą darbe ar asmeniniame gyvenime padeda atgauti ramybę.

Miestietė Anita, išjungusi savo mobilųjį telefoną, nusidangino į kaimą, esantį Šiaurės Tailande. Čia moteris jau pirmą dieną ėmėsi ravėti daržus, o vakarop kepė žuvį su laukiniais imbierais, kalendromis ir žaliųjų citrinų lapais. Kitą dieną ji mėgino austi.

Kitas filmo herojus Dominikas, nuvykęs į Kiniją, apsigyveno su khampais – tibetiečių gentimi. Jie dieną pradeda labai anksti. Genties nariai pirmiausia melžia jakus. Tradiciškai tai laikoma moterų darbu, bet atvykėliui taip pat buvo pasiūlyta išbandyti.

„Tiesiog imti už spenių ir spausti? Traukti žemyn? Kiek ten jų yra? Tik du? Jakui tai tikra meditacija ir atsipalaidavimas, bet ne man.

Kol kas neišspaudžiu nė vieno lašelio. Visai nepanašu į alaus čiaupą”, – plušėdamas prieš filmavimo kamerą kalbėjo Dominikas.

Kitą dieną jis laiką leido su genties vaikinais ir vyrais. Jie – puikūs raiteliai. Norėdamas įgyti jų pasitikėjimą Dominikas turėjo įrodyti, kad gali tvirtai sėdėti balne.

Dominiką priėmusi šeima surengė jojimo šventę, per kurią vyrai demonstravo savo sugebėjimus ir varžėsi.

Tokios šventės rengiamos kas vasarą. Jos šiek tiek panašios į kaubojų rodeo. Khampams jos padeda nustatyti socialinę raitelių padėtį bendruomenėje.

Dominikas sako, kad pagyventi panašioje bendruomenėje svajojo nuo vaikystės.

„Kartais būtina nuveikti ką nors neįprasta ir vėl įsikrovus energijos grįžti į įprastą gyvenimą”, – filme sako vyras, patyręs vieną didžiausių savo gyvenimo nuotykių.

„Lietuvos ryto” TV, 18.35 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?