„Didysis Getsbis“ – brangus ir prabangus filmas

Į kino ekranus ir vėl atkeliauja populiariojo Francio Scotto Fitzgeraldo romano „Didysis Getsbis“ ekranizacija. Užburianti istorija apie praėjusio amžiaus trečiąjį dešimtmetį jau penktą kartą sudomina kino kurėjus. Pirmoji knygos ekranizacija pasirodė dar 1926 metais, o pačia populiariausia versija iki šiol buvo laikyta juosta, sukurta 1974 metais, kurioje pagrindinį Džėjaus Getsbio vaidmenį atliko Robertas Redfordas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

May 17, 2013, 1:22 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:20 PM

Naująją romano ekranizaciją ėmėsi kurti Bazas Luhrmanas, kurio ankstesnių darbų sąrašuose galima rasti itin ekstravagantišką „Mulen Ružą“ ar jausmingas dramas „Romeo ir Džiuljeta“ ir „Australija“. Išskirtinį pompastikos suvokimą turintis režisierius be to neapsiėjo ir šioje juostoje. Dėl juostos vaizdų įtaigumo ir autentiškumo režisierius kreipėsi į „Prada“ mados namus, kurie kostiumus siuvo pagal praėjusio šimtmečio modelių eskizus, rastus archyvuose. Jau vien iš filmų anonsų yra aišku, kad juostoje tikrai netruks blizgučių, konfeti ir dar visokių skraidančių ar akį traukiančių aksesuarų.

Dar kalbant apie aksesuarus, filme bus galima pamatyti legendinį automobilį Duesenberg J. Tiesa, juo nebuvo važinėjama. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į beprotiškai didelę automobilio kainą. Šis automobilis toks retas, kad vieno kaina siekia 4,5 mln. dolerių. Taigi, dėl saugumo buvo sukurti du Duesenberg J modeliai, kuriuos naudojanti ir buvo nufilmuotas visas filmas.

Filmuojant filmą nebuvo apsieita ir be incidentų. Visi filmavimo darbai kuriam laikui buvo užstrigę, nes vienos scenos metu režisierius nespėjo sureaguoti ir parskriejantį kameros kraną. Po smūgio B. Luhrmano galvoje atsiradusi žaizda buvo susiūta trimis siūlėmis. Planai kito ir su filmo pasirodymo datomis. Jis turėjo pasirodyti dar praėjusių metų gruodį. Vėliau juostos pasirodymas buvo nukeltas į šių metų liepą, o galiausiai buvo nuspręstą ją rodyti gegužę.

Su aktorių kolektyvu taip pat buvo įvairių sprendimų. Į pagrindinį moterišką personažą taikėsi tikrai daug žinomų aktorių. Amanda Seyfried, neseniai atlikusi vaidmenį „Vargdieniuose“, Rachel McAdams, visiems gerai žinoma iš „Šerloko Holmso“ serijos filmų, Natalie Portman iš „Juodosios gulbės“, Anne Hathaway, „Tamsos riterio sugrįžime“ tapusi moterimi-kate, Olivia Wilde, vaidinusi fantastinėje juostoje „Tronas: palikimas“, Jessica Alba iš „Fantastiško ketverto“, Scarlet Johansson, atlikusi labai daug įsimintinų vaidmenų, bet dabar geriausiai atmenama kaip Juodoji našlė iš „Keršytojų“ ir daug kelios žinomos aktorės. Labiausiai, kaip žinia, pasisekė Carey Mulligan. Ir prie to labai prisidėjo pagrindinį Džėjaus Getsbio vaidmenį gavęs Leonardo DiCaprio. Jis susitiko su kiekviena aktore ir geriausią tarpusavio ryšį pajautė būtent su Carey.

Tuo tarpu L. DiCaprio nebuvo tokios didelės konkurencijos. Juolab, kad aktorius jau seniau dirbo su režisieriumi. Jis iškart įsivaizdavo į kokį vaidmenį turės įsijausti. „Tai žmogus, kuris buvo vargingas ir iš nieko sukūrė savo ateitį. Jis kūrė savo gyvenimą naudodamasis tik vaizduote. Getsbis yra ypatingas personažas, nes jį galima interpretuoti įvairiai: kaip beviltišką romantiką, visiškai apsėstą pamišėlį arba turtingą ir nerūpestingą gangsterį“, – sakė aktorius. Taip pat, L. DiCaprio po dvylikos metų pertraukos gaus progą vaidinti kartu su savo vaikystės draugų Tobey Maguire‘u.

Ištaigingas, nenuspėjamas ir itin prabangus projektas kino studijai „Warner Bros.“ kainavo net 105 mln. dolerių, todėl nereikia stebėtis, kad „Didysis Getsbis“ yra laikomas vienu šių metų hitu. Tiesa, labai netikėtai kino kritikai gana prastai įvertino šią juostą. Nepaisant kandžių replikų, per pirmąją savaitę (mat kai kuriose šalyse filmas pasirodė nuo gegužės 10 d.) projektas uždirbo beveik 60 mln. dolerių, o žinant, kad filmas rodomas vos keliose šalyse, pajamos gali dar gerokai išaugti.

Vienas laukiamiausių šių metų ne mokslinės fantastikos filmų kino teatruose pasirodys nuo gegužės 17 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.