Televizorių ekranuose - istoriniai serialai

„Čiapajevas“

"Deimantų ieškotojai".
"Deimantų ieškotojai".
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-24 19:11, atnaujinta 2018-03-06 07:30

Legendomis apipinto Raudonosios armijos vado Vasilijaus Čiapajevo (1887—1919 m.) gyvenimo istorija — šios vasaros premjera.

Seriale atskleidžiama ir netikėta karo didvyrio, kurį vaidina ukrainietis Sergejus Strelnikovas (nuotr.), gyvenimo pusė — pirmoji meilė, pabėgimas iš tėvų namų, santuoka ir šeimos ryšiai.

Veiksmas vyksta Pirmojo pasaulinio karo fone. V. Čiapajevo gyvenimas pilnas perversmų ir pavojų: Spalio revoliucija, mylimosios žūtis, nuolatinis balansavimas tarp gyvybės ir mirties.

Filmo pradžia nukelia į laikus, kai jaunas dailidė V. Čiapajevas gyveno mažame kaimelyje. Vaikinas beprotiškai įsimyli merginą Nastią.

Kartą siekdamas išsisukti nuo policijos Vasilijus su Nastia pabėga iš gimtojo kaimo. Poros meilei nelemta ilgai tęstis — Nastia miršta. Vasilijus grįžta į kaimą, susiranda kitą gyvenimo moterį Pelagėją (Julija Galkina) ir susilaukia vaikų.

Jis bando grąžinti gyvenimą į senas vėžes, tačiau Spalio revoliucija šalyje viską apverčia aukštyn kojomis.

Įtrauktas į karo sūkurį, Vasilijus palieka savo namus, tačiau negali pamiršti meilės. Bolševikams užgrobus valdžią V. Čiapajevas tampa didvyriu, įgyja ištikimą bendražygį Piotrą Isajevą (Aleksandras Sokolovskis). Grįžęs namo vyras sužino apie žmonos neištikimybę.

„Deimantų medžiotojai“

1980 metai, Rusija. Apiplėšiama rašytojo Aleksejaus Tolstojaus našlė. Pavogta vertingų antikvarinių daiktų, o svarbiausia — įspūdinga deimantinė sagė su karališkąja lelija, kuri priklausė karaliui Liudvikui XV.

Našlė apie apiplėšimą praneša KGB ir Vidaus reikalų ministerijai. Prasideda tyrimas. Pareigūnai aiškinasi visas smulkmenas ir stengiasi kuo greičiau išnarplioti nusikaltimą. Bylą tirti imasi vyriausiasis detektyvas Nikolajus Šachovas (Aleksejus Serebriakovas, nuotr.).

Pagrindine įtariamąja tampa šalį ketinanti palikti Prancūzijos diplomato žmona. Taip pat sulaikomas jos bendrininkas — Odesoje gerai žinomas vagis Biesas (P. Fiodorovas). Tačiau deimantinės sagės jie neturi.

N. Šachovas narpliodamas bylą randa vis įdomesnių įkalčių, išsiaiškina netikėtų nusikaltimo detalių.

Katės ir pelės žaidimas detektyviniame seriale įtraukia, stebina ir intriguoja. Vaidina žymūs Rusijos kino aktoriai Vladimiras Iljinas, Piotras Fiodorovas, Aleksandras Novinas, Jevgenijus Mironovas.

„Likvidacija“

Pokario Odesoje siautėja vagys, užpuolikai ir kitokie nusikaltėliai. Mieste karaliauja gauja, kuriai vadovauja paslaptingasis Akademikas (Michailas Porečenkovas). Niekas nežino, kas jis toks.

Į Odesą atvykęs Sovietų Sąjungos maršalas Georgijus Žukovas (Vladimiras Menšovas) kartu su vietos kriminalistais užsimoja sugauti nusikaltėlius.

Daroma viskas, kad mieste kilęs chaosas būtų pažabotas. Korumpuota valdžia, išsigandę žmonės, siautėjantys banditai — tam būtina užkirsti kelią.

G. Žukovo ir kriminalinių bylų tyrėjo Davido Gotsmano (Vladimiras Maškovas, nuotr.) pastangos vis nueina veltui, todėl nusprendžiama į gaują infiltruoti savą žmogų. Rodos, tai vienintelis būdas užkirsti kelią siautėjantiems nusikaltėliams.

Apaštalas

Serialas prasideda 1942 metais. Vokietija į Sovietų Sąjungą siunčia diversantų grupę. Įvyksta lėktuvo katastrofa, o gyvas lieka tik vienas šnipas — Piotras Istominas.

Apie jį sužino NKVD. P. Istominas įkliūva sovietų pareigūnams, prasideda tardymas. Bandydamas pabėgti Piotras žūsta.

Paaiškėja, kad vokiečių siųstas šnipas turi brolį dvynį Pavelą, kuris gyvena viename Rusijos miestelyje ir dirba mokytoju.

Vaikystėje išskirtų brolių likimai susiklostė skirtingai. Vienas mokėsi slaptojoje vokiečių karinėje žvalgybininkų mokykloje „Abwehr“, rengiančioje šnipus, o kitas tapo pedagogu.

NKVD įkalba Pavelą padėti šaliai. Jis turi užimti brolio vietą — apsimesti vokiečių žvalgybininku. Pavelas sutinka tapti dvylypį gyvenimą gyvenančiu Sovietų Sąjungos informatoriumi.

Per mėnesį NKVD mokytoją paverčia žvalgybininku, nebijančiu kovoti ir rizikuoti savo gyvybe.

Seriale vaidina Rusijos teatro ir kino žvaigždė Jevgenijus Mironovas (nuotr.), aktorius, muzikantas ir laidų vedėjas Nikolajus Fomenka, Darja Moroz, Andrejus Smirnovas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.