Po saulėtu Kalifornijos dangumi – šimtai tūkstančių kino ir serialų gerbėjų

„San Diego Comic con International“ – viena seniausių populiariųjų menų paroda visame pasaulyje. Saulėtosios Kalifornijos San Diego mieste nuo 1970 metų rengiama paroda jau kelerius metus iš eilės vos per dieną ar greičiau išparduoda visus bilietus į renginį, kurio metu skirtingose parodų rūmų vietose prisistato keli šimtai kino ir televizijos studijų, grafinių romanų rašytojai ir dailininkai, knygų rašytojai, kompiuterinių žaidimų studijos ir kt. Pirmą kartą tarp daugiau nei 80 valstybių žiniasklaidos priemonių parodoje dalyvaus ir Lietuvos atstovas, rašantis portalui lrytas.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Jul 1, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:10 AM

Paroda „Comic con“ vyksta ne tik Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tuo pat vardu parodos rengiamos Europoje (Rumunijoje, Didžiojoje Britanijoje) ir Azijoje (Indijoje), o Šiaurės Amerikoje, neskaitant JAV, paroda rengiama ir Kanadoje. Tuo tarpu JAV „Comic Con“ vyksta net 13 miestų. Kad ir kaip ten bebūtų, San Diegas yra tas tikrasis miestas, kuriame prieš daugiau nei 40 metų visas šis renginys ir buvo pradėtas rengti. Jau žinoma, kad šiais metais į giliausias tradicijas turintį renginį liepos 18–21 dienomis susirinkts per 130 tūkst. žmonių iš viso pasaulio. Tokį skaičių žmonių gali sutalpinti Anaheimo parodų rūmuose ir greta įsikūręs „Hilton“ viešbutis, kurio konferencijų centre taip pat vyksta dalis parodos. Pagrindinę parodos dalį užima kino filmų, TV serialų ir grafinių romanų, kitaip dar žinomų kaip komiksai.

Kino filmų stendai yra itin didelė paslaptis ir iki paties renginio visi lankytojai sužino vos kelis dalyvius. Galima tik teigti, jog į stendus, kuriuose susirenka didžiausios pasaulio kino žvaigždės, geriausi režisieriai su pačiais brangiausiais savo projektais, šiais metais atvyks itin didelio kalibro žvaigždžių. Lankytojams bus pristatyti dar šiais metais pasirodysiantys filmai. Kokie jie – sužinosite šiek tiek vėliau.

TV serialų stendai – tai bene daugiausiai lankytojų dėmesio susilaukiančios vietos parodoje. Čia susirenka apie 100 skirtingų TV studijų kuriamų serialų atstovai – aktoriai ir scenaristai. Jie mielai atsakinėja į gerbėjų klausimus ir pristato naujus projektus arba kitus sezonus. Kaip pavyzdį, galima pasakyti, kokių serialų atstovai buvo pernai metais – „Deksteris“ („Dexter“), „Kaulai“ („Bones“), „Sostų žaidimai“ („Game of thrones“), „Spartakas“ („Spartacus“), „Vampyrų dienoraščiai“ („Vampire diaries“), „Anarchijos sūnūs“ („Sons of Anarchy“) ir dar labai daug kitų. Dalis šių metų serialų jau ne paslaptis, bet apie juos galėsite sužinoti kituose tekstuose.

Galima tik atskleisti, jog šiais metais savo kino filmus ir TV serialus pristatys tokios studijos ir kompanijos kaip „Marvel“, „DC Comics“, „LucasFilm Ltd.“, „Warner bros.“, „20th Century Fox“, „ABC“, „CBS“, „Starz“ ir kitos.

Kompiuterinių žaidimų mėgėjus džiugins tokios kompanijos kaip „Ubisoft“, greičiausiai pateiksianti naujausios „Assassin‘s Creed“ dalies pristatymą, „Capcom“, „Electronic Arts“, taip pat savuose stenduose dar kartelį susikaus naujieji „Playstation“ ir „XBOX“ gaminiai. Tuo tarpu vos šių dviejų gigantų mūšį stebės mažiausiai dėmesio sulaukiantys „Nintendo“.

Būkite pasiruošę, nes naujienų apie renginį bus vis daugiau. „San Diego Comic Con International 2013“ prasideda vos už 2,5 savaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.