Venecijos festivalyje - liaupsės, juokas ir ašaros dėl filmo „Filomena“

Jos kūdikis buvo atiduotas įvaikinti, o visi jo pėdsakai dingo.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2013, 7:25 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:24 PM

Didžiojoje Britanijoje sukurtas filmas, kuriame aktorė Judi Dench vaidina motiną Filomeną Li, o aktorius komikas Steve'as Cooganas – jai padedantį buvusį BBC žurnalistą, privertė žiūrovus juoktis, verkti ir ploti.

S.Frearsas, anksčiau režisavęs apdovanojimų pelniusį filmą „Karalienė“, vėliau šeštadienį turėtų pasirodyti ant raudonojo kilimo kartu su J.Dench ir S.Cooganu.

Filmas, sukurtas pagal tikrą istoriją, aprašomą 2009 metais išleistoje Martino Sixsmitho knygoje „Dingęs Filomenos Li vaikas“, pasakoja apie paauglę, kuri pastojo Airijoje 1952 metais ir buvo išsiųsta į vienuolyną.

Jos kūdikis buvo atiduotas įvaikinti, o visi jo pėdsakai dingo.

Buvęs žurnalistas M.Sixsmithas, netekęs viešųjų ryšių pareigūnų posto vyriausybėje, nusprendžia padėti motinai. Tokiu būdu užsimezga neįtikėtina sąjunga tarp kandų liežuvį turinčio visuomenės elito atstovo ir atkaklios airės pensininkės.

J.Dench, daugeliui žinoma kaip britų slaptosios tarnybos darbuotoja „M“ filmuose apie Džeimsą Bondą, įtikinimai suvaidino moterį, kurios viduje grumiasi meilė, netektis ir katalikų tikėjimas.

S.Cooganas, parašęs šio filmo scenarijų kartu su Jeffu Pope'u, sugebėjo pasiekti subtilią pusiausvyrą tarp ironijos ir užuojautos, pašiepdamas Bažnyčią ir išreikšdamas visą įtūžį „piktavalėms“ vienuolėms, kurio pati Filomena nesugeba pajusti.

S.Frearsas sakė, kad tikroji Filomena lankėsi studijoje kuriant šį filmą. Režisierius sakė, kad ji yra „šauni moteris, nejaučianti savigraužos, kuri ... nepaisant visos jos patirtos neteisybės išsaugojo savo tikėjimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.