Aktorė M.Bellucci - turistų masalas

Nedidelio Bosnijos ir Hercegovinos miesto gyventojai trokšta, kad Monica Bellucci (48 m.) pas juos filmuotųsi kuo ilgiau – turistai tiesiog plūsta bent akies krašteliu dirstelėti į italų kino žvaigždę.

Monica Bellucci.<br>EPA-ELTA nuotr.
Monica Bellucci.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:59 AM

Trebinės, esančios Bosnijos ir Hercegovinos pietuose, gyventojai negali atsidžiaugti, kad jų mieste serbų režisierius Emiras Kusturica filmuoja juostą „Pieno kelias” („On the Milky Road”).

Aplinkinių miestų ir kaimų gyventojai veržiasi į Trebinę, kad pamatytų joje besifilmuojančią M.Bellucci, rašo „Lietuvos ryto" priedas „TV antena". Turistų srautas padidėjo 15 procentų. Tai iš karto pajuto parduotuvių, kavinių savininkai, suvenyrų pardavėjai – atvykėliai čia palieka nemažai pinigų.

Tad maždaug 21 tūkstantį gyventojų turinčio miesto ekonominis gyvenimas smarkiai pagyvėjo.

Balkanų kino genijumi vadinamas E.Kusturica kurti filmą ėmėsi po septynerių metų pertraukos. Jis yra ir scenarijaus autorius, ir pagrindinio vaidmens atlikėjas.

M.Bellucci tiesiog dievina E.Kusturicą. Būtent todėl aktorė nė nedvejodama sutiko filmuotis šioje mažo biudžeto juostoje.

Filmo veiksmas vyksta Bosnijos karo fone. „Tačiau mano herojus nekariauja. Jis – paprastas pienininkas, įsimylėjęs moterį, kuri pažadėta kitam.

Ši istorija išsirutuliojo iš mano sukurto trumpametražio filmo, kurį įkvėpė vienuolio mūrininko istorija. Jis kiekvieną vakarą rinko akmenis į maišą, nešė juos į aukščiausią kalną ir ten išmesdavo.

Ilgametražiame filme norėjau atskleisti, kodėl vienuolis taip elgiasi ir kaip baigsis jo gyvenimo kelias”, – pasakojo režisierius E.Kusturica.

Filmui buvo iškilusi nemenka grėsmė. Tiesą sakant, filmavimo darbai vos nesibaigė dar neprasidėję.

Mat E.Kusturica pareiškė, jog „Pieno kelias” pasakos apie serbų kančias, kurios, jo nuomone, sąmoningai nutylimos. Šie režisieriaus žodžiai sulaukė pasmerkimo Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Režisierius buvo apkaltintas bosnių tautos išdavimu. Į tai E.Kusturica atrėžė: „Nesu bosnių tautos išdavikas bent jau dėl to, kad nesu šios tautos atstovas.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.