Balionai padės pasiekti svajonę

Paprasta gyvenimo istorija, perkelta į animacijos pasaulį, – retas atvejis net Holivude.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:07 PM

O kad animacinis filmas pretenduotų į „Oskarą” geriausio filmo kategorijoje – dar retesnis. Iš 5 nominacijų „Aukštyn” nuskynė dvi statulėles – geriausio animacinio filmo ir muzikos, rašo „Lietuvos rytas”. Šią istoriją papasakojo „Pixar” studija. Režisierius Pete’as Docteris („Monstrų biuras”) pagrindiniais herojais pavertė kretantį senuką ir nutukusį vaikigalį. Karlas – sukriošęs, piktas.

Su įkyriais storuliais vaikėzais nežada bendrauti vien dėl to, kad tai mandagu. Dar jaunystėje jis susižavėjo garsiu Pietų Amerikos tyrinėtoju Miuncu, kuris dirižabliu skraidė virš Rojaus Krioklių ieškodamas nepaprasto grožio paukščio. Po to Karlas pamilo Elę, irgi susižavėjusią nuotykiais. Jaunuoliai susituokė, svajojo apie keliones po džiungles. Tačiau, kaip ir daugumą žmonių, juos įveikė gyvenimo rutina – darbas, buitis, pinigai, ligos. Gyvenimo ir dangoraižių užspaustas Karlas ryžtasi įgyvendinti savo troškimą ir paleisti visą savo turtą vėjais. Pripūtęs 20 622 helio balionus jis su visu nameliu šauna į dangų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.