“Nuoga tiesa“ - apie valdžios tūpsnį žudikui

Žiauriai žmogų nužudęs nusikaltėlis kalėjime baigė du aukštuosius mokslus. Ar gali gerą išsilavinimą įgyti be maitintojo likę jo aukos vaikai? To ketvirtadienį 22 val. klausiama „Lietuvos ryto” TV laidoje „Nuoga tiesa”.

J.Buta televizijos laidoje kalbės apie jį persekiojantį kaltės jausmą ir atgailą.<br>J.Činkienės nuotr.
J.Buta televizijos laidoje kalbės apie jį persekiojantį kaltės jausmą ir atgailą.<br>J.Činkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Oct 10, 2013, 9:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:51 AM

Už „Hermio” banko apiplėšimą ir apsaugos darbuotojo Lino Žuko nužudymą 1996 metais J.Buta buvo nuteistas mirties bausme. Lietuvoje panaikinus šią bausmę, jam skirta kalėti iki gyvos galvos.

Praėjusiais metais prezidentė Dalia Grybauskaitė žudikui suteikė malonę – valstybės vadovės sprendimu ši bausmė pakeista į laisvės atėmimą 25 metams.

Ar prezidentės sprendimas sutrumpinti bausmės laiką šaltakraujam žudikui teisingas? Kodėl Lietuvoje labiau rūpinamasi žudikais, o ne jų aukomis?

Į šiuos ir kitus laidos vedėjos Rūtos Janutienės klausimus atsakys teisėjas Audrius Cininas, režisierius Audrius Juzėnas (sukūręs dokumentinį filmą apie mirtininkus), istorikas ir politikas Naglis Puteikis, psichologas Andrius Kaluginas, Seimo nays Petras Gražulis, žurnalistas Tomas Čyvas ir kiti.

Laidoje išvysime reportažą iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos, kurioje bausmę atlieka prezidentės malonę gavęs J.Buta. Žudikas kalbėjo apie jį persekiojantį kaltės jausmą ir atgailą.

Kažkada per televizijos laidos „Atleisk” vedėją Palmirą Galkontaitę jis aukos artimiesiems nusiuntė gėlių puokštę ir jų atsiprašė. Kas tai – nuoširdi atgaila ar viešieji ryšiai?

„Lietuvos ryto” TV, 22 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.