Švedų kinematografai Kauną pavertė gangsterių sostine

Kauno Žaliakalnio turgus ir įvairios Laisvės alėjos vietos pirmadienį tapo kino filmo aikštelėmis, kuriose burzgė seni automobiliai ir vaikščiojo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio drabužiais vilkintys vyrai ir moterys.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 14, 2013, 10:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:20 AM

Nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro čia vyko švediško filmo „Džentelmenai ir gangsteriai“ filmavimo darbai.

Švedijos kino kompanija, bendradarbiaudama su bendrove „Dansu“, Kauno kino studijos padaliniu „Kaunas Film Office“ ir Kauno miesto savivaldybe, Kaune filmavo tris filmo scenas.

Filmą, kurio veiksmas vyksta įvairiose vietovėse: Stokholme, Vienoje, Berlyne, Paryžiuje, švedai filmavo ne tik savo gimtinėje, bet ir kitose šalyse.

Dalį filmo jie pasirinko filmuoti Lietuvoje, nes čia rado vietų, puikiai tinkančių Europos didmiesčiams atkartoti.

Pirmoji scena nufilmuojama Kauno Žaliakalnio turguje, antroji – „Metropolio“ viešbutyje ir Laisvės alėjoje šalia Kauno miesto savivaldybės.

„Kaune švedų kūrybinę grupę pirmiausia sužavėjo Žaliakalnio turgus. Vienai filmo scenai buvo ieškoma autentiško turgaus. Pasiūlėme jiems Žaliakalnio turgų, o jis jiems labai patiko.

„Metropolio“ viešbutį švedai pasirinko, nes autentiška ir savita viešbučio aplinka, unikalus interjeras atitiko šio filmo stilių ir puikiai tiko vaizduoti Vienos viešbutį“, – kalbėjo bendrovės „Dansu“ lokacijų vadybininkas Jonas Špokas.

Filmo kūrybinė grupė taip pat ieškojo vietovių, kur būtų galima atkurti senesnių laikų Berlyną.

Laisvės alėja primena plačias Berlyno gatves, todėl švedai ir pasirinko šią vietą. Laisvės alėjos dalis tarp Kauno miesto savivaldybės ir Kauno valstybinio muzikinio teatro pirmadienį virto Berlyno gatvėmis.

Filmas „Džentelmenai ir gangsteriai“ statomas pagal žinomą švedišką bestselerį. Filmo istorija prasideda 1967 metais ir tęsiasi iki šių dienų.

Du draugai Henris ir Klasas, kartu su bičiuliais Leo ir Maud patiria įvairių nuotykių ir išgyvenimų: boksuojasi, ieško paslėptų lobių, gilinasi į senas pamirštas istorijas ir bando pasipriešinti režimui, kurį diktuoja slapti agentai, turtuoliai ir politikai.

Istoriją vainikuoja meilė ir tikėjimas, kad viltis yra stipresnė už tamsius praeities šešėlius.

Šiame filme progą įsiamžinti turėjo ir lietuvių aktoriai, jie filmavosi masinėse scenose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.