V.Malinauskas roko operos „Romeo ir Džiuljeta“ repeticijoje važinėjosi auksiniu vežimėliu

Dėl ko šiais laikais vaidytųsi Williamo Shakespeare'o pjesės „Romeo ir Džiuljeta“ herojai Montekiai ir Kapulečiai: valdžios, politinių įsitikinimų, įtakos sferų ar primityvaus paikumo? Kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio ir libreto autoriaus Sigito Gedos roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ naujausioje versijoje į šiuos klausimus bus atsakyta išsamiai jau gruodžio mėnesio premjerose, o kol kas roko operos aktoriai lieja prakaitą repeticijose.

Kadras iš repeticijos.<br>TV3
Kadras iš repeticijos.<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:50 PM

Jau šį mėnesį TV3 muzikiniame projekte „Romeo ir Džiuljeta“ paaiškės, kas laimės pagrindinius – įsimylėjėlių poros vaidmenis ir pasirodys didžiojoje roko operos scenoje. Kol kas visi pretendentai mokosi gražiausias Romeo ir Džiuljetos arijas ir svajoja prisijungti prie režisieriaus Kęstučio Jakšto suburtos komandos. Gerai žinomi aktoriai, šokėjai, dainininkai šiuo metu savo jėgas atiduoda roko operos repeticijose, kuriose gausu visko, o ypač veiksmo.

Lietingą antradienio popietę Lietuvos kultūros centro salė keletui valandų virto tikru mūšio lauku, kuriame savo šaunumą ir jėgą demonstravo Montekius bei Kapulečius įkūnyję aktoriai: Jokūbas Bareikis, Juozas Gaižauskas, Andrius Žiurauskas, Darius Petkevičius, Vaidotas Martinaitis, Aistis Mickevičius.

Vyrai naujai atgimsiančios roko operos repeticijoje ne tik ritosi kūliais ir „laužė“ vienas kito šonkaulius, bet ir mosavo improvizuotais durklais virtusiomis kėdėmis. Žiūrint iš šalies, ši dviejų klanų susikibimo scena priminė nūdienos gatvės peštynes. Tiesa, stilingas ir rafinuotas.

Kol šie personažai darbavosi kumščiais ir laidė gerkles, senyvą Kunigaikštį, teisėją roko operoje įkūnijantis estrados dainininkas Viktoras Malinauskas ramiai sėdėjo ant… auksaspalvio elektrinio vežimėlio, kuris bus naudojamas ir pačios operos scenoje. Toks gana netradicinis režisūrinis sprendimas pridėjo personažui modernaus prieskonio.

Kultinės roko operos „Meilė ir mirtis“ Veronoje naujojoje versijoje „Romeo ir Džiuljeta“ iškils pažįstami fasadai, veiksmas vyks šių dienų ritmu, žiūrovų laukia suprantami išgyvenimai, tobula meilė, dieviškai graži muzika ir visas žvaigždynas: Karina Krysko-Skambinė, V.Malinauskas, Jeronimas Milius, Ramūnas Rudokas, Aleksandras Ivanauskas-Fara, Larisa Kalpokaitė, Irmantas Jankaitis, J.Bareikis, A.Mickevičius, J.Gaižauskas, D.Petkevičius, A.Žiurauskas, V.Martinaitis. Jiems pritars LMTA Vaidybos III kurso studentai, vadovaujami Vytauto ir Veltos Anužių. Muziką atliks Jono Janulevičiaus vadovaujamas orkestras ir ritmo grupė, dainuos choro „Brevis“ vokalinė grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.