Roko operai besiruošiantis A.Mickevičius: „Save vadinčiau kabareto artistu“

Gruodžio 10 ir 15 d. Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Siemens” arenose įvyks roko operos „Romeo ir Džiuljeta” premjera. Šiuo metu būrys žinomų aktorių pluša repeticijų salėje, tarp jų – ir Aistis Mickevičius. Medžiagą jis puikiai mena iš studentiškų laikų: režisieriaus Eimunto Nekrošiaus roko operos pastatyme teko ir chore dainuoti, ir kelius kruvintis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2013, 2:31 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:08 AM

„Romeo ir Džiuljeta” statoma pagal kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje”. Naujausioje jos versijoje – šiuolaikinės visuomenės atspindžiai. Kapulečiai ir Montekiai bus pabrėžtinai skirtingi. Pirmieji – arogantiški puošeivos, povai, metroseksualai. Kiti - blizginantys plikes skustuvų ašmenimis ir viską darantys „už Lietuvą!”.

Kapuletį vaidinantis aktorius A.Mickevičius prisipažino taip įsijautęs į puošeivos vaidmenį, kad net pareikalavo geresnio kostiumo. „Dalyvavome roko operos įžanginiame etape – televizijos projekte „Romeo ir Džiuljeta“, vaidinome muštynių scenoje. Ir šiam filmavimui aš gavau ne tokį kostiumą, kokio norėjau. Sukėliau skandalą, nes nepatiko“, - juokiasi Aistis.

Roko operoje jo personažas nebus ryškiausias, bet taip pat neliks nepastebėtas. A.Mickevičiui teks ir gatvės peštynėse skvernais mojuoti, ir šokti, ir dainuoti. „Miuziklo žanras man žiauriai įdomus. Aš save vadinčiau kabareto artistu. Mėgstu, kai spektaklyje yra ir kalbos, ir dainos, ir šokiai“, - teigia aktorius, besiruošiantis premjerai.

Lig šiol Aistis susidomėjęs sekė TV3 projektą “Romeo ir Džiuljeta”, kuriame dėl pagrindinių įsimylėjėlių - Džiuljetos ir Romeo vaidmenų varžėsi ne tik jaunieji talentai, bet ir pripažinimą jau pelnę scenos meistrai – Vilija Matačiūnaitė, Marius Jampolskis ir kiti. A.Mickevičius tokiam konkursui vargiai ryžtųsi. „Amžius nebe tas, jau tik paslapčia galima tikėtis būti Romeo, - kvatoja aktorius. - Įsimylėti niekada nevėlu, bet pereiti tą pragaro virtuvę yra baisus dalykas. Šiame projekte buvo labai griežta komisija, kaip Sopoto festivalyje.“

Kita vertus, lengva nebuvo ir 1996-aisiais, kai debiutavo roko operoje „Meilė ir mirtis Veronoje“.

„Mes, studentai, vaidinome chore. Taip pat ir paštininką teko vaidinti, ir Andrių Žebrauską pavaduoti, - prisimena A.Mickevičius. – O sunkiausia scena - kai turėdavau suktis ant kelių kaip gruzinas. Taip E.Nekrošius buvo sugalvojęs ir man liepdavo daryti. Susižalojau, vaikščiodavau kruvinais keliais. Man net pasiuvo specialius paminkštinimus. Bet galiausiai režisierius nusprendė, kad tas ėjimas keliais ne toks ir svarbus“

Naujausiame režisieriaus Kęstučio Jakšto pastatyme kraują A.Mickevičius lies tik perkeltine prasme – menamuose gaujų susirėmimuose, skambant nepamirštamoms K.Antanėlio arijoms. Roko operoje taip pat pasirodys aktoriai Ramūnas Rudokas, Jokūbas Bareikis, Marius Jampolskis, Vaidotas Martinaitis, Larisa Kalpokaitė, Juozas Gaižauskas, Darius Petkevičius, Andrius Žiurauskas ir kiti. Romeo ir Džiuljetą vaidins Tadas Juodsnukis ir Bjelle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.