Lietuviško filmo „Kaip pavogti žmoną“ kūrėjai patys įrengė filmavimo aikštelę

Mažiau kaip po mėnesio į Lietuvos kino teatrus suburs šventinė komedija „Kaip pavogti žmoną“, kurioje pagrindinius vaidmenis atliko aktoriai Rimantė Valiukaitė, Ramūnas Cicėnas, Giedrius Savickas ir Inga Jankauskaitė. Pagrindinis naujojo „Valentinas vienas“ kūrėjų filmo veiksmas vyksta viename bute, kurį dalintis tenka trims juostos herojams. Įdomu tai, kad tokias patalpas, kokias jas pamatys ekrane žiūrovai, filmo dailininkė Sigita Šimkūnaitė ir jos pagalbininkai sukūrė praktiškai iš nieko.

Butą filmo dailininkė Sigita Šimkūnaitė ir jos pagalbininkai sukūrė praktiškai iš nieko.
Butą filmo dailininkė Sigita Šimkūnaitė ir jos pagalbininkai sukūrė praktiškai iš nieko.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:35 AM

„Kaip pavogti žmoną“ režisierius Donatas Ulvydas papasakojo, kad kino kūrėjai ieškodami vidinių erdvių filmams susiduria su daugeliui sunkiai įsivaizduojamomis kliūtimis.

„Ilgam laikui žmonės nenori įsileisti į savo butus, taip pat nuoma kainuoja brangiai. Juolab įprastas butas greičiausiai netiktų dėl logistikos trūkumų – netinkami privažiavimai, nepatenkinti kaimynai ar kiti trukdantys faktoriai“, – vardijo jis. Kino kūrėjo teigimu, dar viena ypač opi problema – baltos sienos, dabar tapusios tikra mada. Jos filmavimams visiškai netinka, mat atspindi šviesą ir tokiu atveju operatoriui gražiai nufilmuoti scenas tampa beveik neįmanoma užduotis.

„Tikimybė rasti interjerą, kurio sienos nebūtų baltos, o šeimininkai noriai išsikraustytų kitur ar į viešbutį – labai menka. Juolab, jei norisi gražaus, ištaigingesnio interjero, tokį išsinuomoti neturint milžiniško biudžeto – neįkandama. Reikia prisiminti ir „nusidėvėjimą“ – kad ir kaip atsargiai dirbtų kino komanda, visuomet pasitaiko, kad daiktai krenta, kažkas užkliūva, dūžta, išsipila...“ – pridūrė D.Ulvydas. Įdomu ir tai, kad filmuojant filmą geriausiai tinka pirmo aukšto butai – tik taip žmonės, atsakingi už šviesą, gali kurti norimą apšvietimą įrengę specialias lempas prie namo langų lauke.

„Viską apskaičiavus – butas-dekoracija yra gerokai patogesnis dirbti. Išeitis – ieškoti paviljono arba nenaudojamos erdvės. Taip ir padarėme – radome nenaudojamą daugiau kaip 100 kv. metrų dydžio biurą, jo viduje buvo suprojektuotas „butas“, mūsų komanda pati dažė, ardė ir statė. Dabar su šypsena prisimenu – kriauklėje vanduo bėgo tik iš kibiro, bet užduotis įvykdyta – jis bėgo!“ – linksmai pasakojo D.Ulvydas.

Ar specialiai įrengtas butas apgaubė herojus šiluma ir jaukumu? O gal mėlynai nudažytos sienos tik pakurstė barnius? Kaip sekėsi sugyventi žmonai ir dviems jos vyrams – mokyklos direktoriui ir iš kalėjimo paleistam bankininkui? Žiūrovai jų istoriją jau nuo gruodžio 20 dienos išvys šventinėje komedijoje „Kaip pavogti žmoną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.