Aktorė R.Valiukaitė apie naująjį Romeo: „Jis yra gražus, jaunas, lyriškas“

Jau gruodžio 10 d. atgims visiems gerai žinoma roko opera „Meilė ir mirtis Veronoje“, kurios naujas vardas - „Romeo ir Džiuljeta“. 1996-ųjų režisieriaus Eimunto Nekrošiaus pastatyme Džiuljetos auklę vaidinusi aktorė Rimantė Valiukaitė tikino, kad tai – vienas sėkmingiausių lietuvių darbų visoje istorijoje.

T.Juodsnukis.<br>Organizatorių nuotr.
T.Juodsnukis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-03 11:56, atnaujinta 2018-02-20 00:32

„Miuziklas „Meilė ir mirtis Veronoje“, šiemet klausytojus pasieksiantis kiek kitu, bet esmės nekeičiančiu „Romeo ir Džiuljetos“ pavadinimu – vienas ryškiausių šalies kūrėjų darbų. Didžiąja dalimi dėl to, kad jį rašė stiprūs autoriai, savo amato meistrai – Kęstutis Antanėlis ir Sigitas Geda“, - pasakojo R.Valiukaitė.

Ji įsitikinusi, kad nepaisant kiek kartų dar būtų pastatyta ši Viljamo Šekspyro pjesė, ji visuomet išliks aktuali. „Jei per 400 metų nepaseno Šekspyro žodžiai, tai roko operoje skambanti muzika ar libretai taip pat niekuomet nepasens. Galima ją atnaujinti, pridėti modernumo, tačiau net ir be to ji bus tokia pat aktuali“, - įsitikinusi aktorė.

Tiesa, Rimantė gražių žodžių negailėjo ir naujajam roko operos Romeo – Tadui Juodsnukiui. Pasirodo, Tadas, studijuodamas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, aktorinio meistriškumo paskaitas lankė būtent pas ją ir Ramūną Cicėną.

„Tadas šiam vaidmeniui labai tinka. Itin džiaugiuosi, kad žiūrovai išrinko būtent jį. Jis yra gražus, jaunas, lyriškas, turi nuostabų balsą... tikras Romeo“, - savo buvusį mokinį gyrė R.Valiukaitė.

T.Juodsnukis dėl pagrindinio roko operos vaidmens varžėsi TV3 muzikos projekte “Romeo ir Džiuljeta“. Poroje su juo nugalėjo žavi brunetė, kūrybiniu vardu Bjelle.

Moderni ir kupina netikėtumų roko opera „Romeo ir Džiuljeta“ didžiosiose šalies arenose pasirodys su nauja jėga, aktoriais ir dainininkais. Pirmieji ją išvysti ir įvertinti galės kauniečiai – „Žalgirio“ arenoje Montekiai ir Kapulečiai savo ginklus surems jau gruodžio 10-ąją. Vilniuje Romeo ir Džiuljetą amžiną meilę prisieks gruodžio 15-ąją „Siemens“ arenoje. Bilietus į įsimintiniausią metų renginį galite įsigyti Tiketa.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.