D.Kedžio garbintojai S.Milinytės gyvenimą pavertė pragaru

Dainininkė Simona Milinytė mielai darytų karjerą savo gimtojoje šalyje. Tačiau vos sulaukusi pilnametystės mergina palieka Lietuvą, nes po mylimo brolio nužudymo vis dar negali čia jaustis saugiai.

Beveik prieš dvejus metus S.Milinytė varžėsi „Eurovizijos“ atrankoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Beveik prieš dvejus metus S.Milinytė varžėsi „Eurovizijos“ atrankoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2013, 10:50 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:42 PM

Apie tai, ką jai ir jos šeimai teko patirti per pastaruosius trejus metus, S.Milinytė atvirai papasakojo šio vakaro laidoje „Nuo... iki...“.

Prieš trejus metus Simonos brolis Vaidas Milinis išėjo iš namų ir dingo. Maždaug po savaitės jis buvo rastas nušautas mašinoje.

Tuo metu jau buvo įsibėgėjusi vadinamoji pedofilijos byla. Neringos Venckienės šalininkai šaukė, kad Vaidas gali būti Drąsiaus Kedžio įvardytas trečiasis mistinis pedofilas Aidas, kuris neva buvo vienas jo mažametės dukros prievartautojų.

Tuo metu Simonos tėvas Albertas Milinis buvo Kauno apygardos teismo pirmininkas.

D.Kedžio šalininkų teroras Milinių šeimos gyvenimą pavertė košmaru. Simona pasakoja, kad būdavo dienų, kai dėl grasinimų šeima negalėdavo iš namų iškelti kojos. Prie jų namų buvo degamos kapinių žvakės ir guldomi laidotuvių vainikai.

„Po to, kai buvo rastas nužudytas Vaidas, buvo labai baisu. Buvo matyti, kad jis buvo kankinamas, mušamas, galbūt badavo. Po šių įvykių mažesnis brolis ėmė nemiegoti naktimis“, – apie šeimos išgyventą siaubą pasakojo S.Milinytė.

Nuolatinę įtampą ir baimę šeima kentė net dvejus metus. Jiems buvo skirta apsauga. Ir nors mirusį brolį šmeižę žmonės vėliau sėdo į teisiamųjų suolą, Simona ir dabar visą parą yra saugoma, nes bauginamų skambučių ir žinučių sulaukia iki šiol.

„Kol kiti vaikai mėgavosi įprastu gyvenimu, aš buvau privesta būti namuose. Net einant į kino teatrą mane sekdavo", - prisimena Simona.

Mergina prisiminė, kad iki brolio nužudymo jų šeima buvo labai laiminga šeima, o su broliu ji buvo ypač artima.

Prieš kameras S.Milinytė pasakojo, kaip brolis savaitę buvo kankinamas.

Simona – perspektyvi dainininkė. Beveik prieš dvejus metus ji prasibrovė iki „Eurovizijos“ atrankos finalo. Nuo trejų metų dainuojanti atlikėja skina laurus užsienio konkursuose, yra pažįstama su užsienio žvaigždėmis. Todėl vos sulaukusi 18 metų ji ketina išvažiuoti iš Lietuvos.

„Išvažiuoju iš savo šalies, nes čia nesijaučiu saugi. Jei ne brolio nužudymas, tikrai gyvenčiau ir daryčiau karjerą Lietuvoje. O per šiuos metus patyriau tik nuolatinį spaudimą, šmeižtą ir baimę“, – sakė S.Milinytė.

Mergina tikino, kad yra privesta emigruoti, jei nori gyventi normalų gyvenimą. Dainininkė nebenori gyventi šalyje, kurioje ji taip nukentėjo.

Vienuoliktokė ketina mokslus baigti Amerikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.