Televizorių ekranuose - dokumentinių filmų ciklas apie lietuviško banditizmo erą

Jau netrukus TV3 pristatys vieną pirmųjų 2014-ųjų metų premjerų – vaidybinių dokumentinių filmų ciklą, pasakojantį apie banditizmo klestėjimo Lietuvoje dešimtmetį – „Mafijos kronikos – karštomis pėdomis su Dailiumi Dargiu“.

Veikėjai persikels į vaidybinių dokumentinių filmų ciklą „Mafijos kronikos – karštomis pėdomis su Dailiumi Dargiu“.
Veikėjai persikels į vaidybinių dokumentinių filmų ciklą „Mafijos kronikos – karštomis pėdomis su Dailiumi Dargiu“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2013, 2:09 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:24 PM

1990–2000 metais mūsų šalyje karaliavusių gaujų istorijos bus atkuriamos tikroviškomis aplinkybėmis, autentiškose nusikaltimų vykdymo vietose. Žiūrovams bus pateikti išlikusių gyvų liudininkų pasakojimai, teisėsaugos veteranų interviu, šiurpiausių įvykių detalės, kurių vertingą lobyną sukaupė kriminalinių bestselerių autorius D.Dargis.

Šio rašytojo, kriminalinių temų žurnalisto pirmoji knyga „Tikroji Daktarų istorija“ yra vadinama Kauno mafijos enciklopedija. Ji buvo išleista net penkiais leidimais, parduota 30-ies tūkstančių tiražu. Kelias kvapą gniaužiančias knygos istorijas televizijos žiūrovai netrukus išvys specialiame kriminalinės dokumentikos cikle.

Naujame televizijos projekte taip pat bus ekranizuotos įdomiausios istorijos iš kitų dviejų D. Dargio knygų – „Kruvinasis mafijos maršrutas“ ir „Vilniaus bomberio išpažintis“.

Vilniaus bomberiu vadinamas Valerijus Januškevičius, nuteistas 7 kartus iki gyvos galvos, bene vienintelis iš Lietuvos nusikaltėlių ryžosi sukrečiantiems liudijimams – už kiek, ką ir kokiais būdais „vertė“. Įsirašęs keliasdešimt valandų V.Januškevičiaus ir kitų iki šiol gyvų liudytojų pasakojimų, sulaukęs daugybės laiškų, apdorojęs didžiulės apimties kriminalines bylas, D. Dargis suvokė, kad laikė tikrą informacijos bombą savo rankose. Todėl išskirtiniai jo knygų veikėjai persikels į vaidybinių dokumentinių filmų ciklą „Mafijos kronikos – karštomis pėdomis su Dailiumi Dargiu“.

Didžiulį ažiotažą sukėlusių knygų autorius ir su juo dirbanti televizijos profesionalų komanda papasakos apie mafijos klestėjimą ir gangsterių gyvenimą dvidešimtojo amžiaus paskutiniame dešimtmetyje. Žurnalisto akiratyje – ir „daktarų“ šulas Henrikas Daktaras, ir „gaidjurginių“ bosas Sigitas Gaidjurgis, „tulpinių“ veikėjai Algimantas Vertelka, Virginijus Baltušis, Vilniaus „Brigados“ krikštatėviai Georgijus ir Borisas Dekanidzės, su Kauno Žaliakalnio nusikalstamu susivienijimu sietas Remigijus Daškevičius – Daškė ir kiti.

Jų įtaka buvo milžiniška tuomet tik besikūrusiam šalies verslui, ekonomikai, teisėsaugos sistemai, žiniasklaidai, o jų veiksmų pasekmės jaučiamos iki šiol. Televizijos žiūrovai galės prisiminti ne tik kraupius grasinimo ir susidorojimo aktus, bet ir tuometines „išrinktųjų“ puotas, madas, pramogų verslo užuomazgas, gero gyvenimo simbolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.