Patraukliausiais TV laidų vedėjais tapę U.Skonsmanaitė ir M.Mikutavičius simpatizuoja vienas kitam

Fotostudijoje juokas nenutyla kelias valandas. Marijus Mikutavičius ir Ugnė Skonsmanaitė pirmą sykį turi laiko pasišnekėti, ir jiems, akivaizdu, tai labai patinka. Laidų vedėjus subūrė „TV antenos” ir portalo lrytas.lt paskelbti patraukliausių TV laidų vedėjų rinkimai – už šiuos du žmones jūs balsavote gausiausiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 28, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:24 PM

Jie mokosi toje pačioje aukštojoje mokykloje – Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, bet iki šio susitikimo 42-ejų Marijus ir 25-erių Ugnė to nežinojo.

Jis – TV3 šou „X Faktorius” žvaigždė, šį sezoną vedėjo mikrofoną iškeitusi į teisėjo vietą. Ji veda LNK informacijos šou „KK2” ir „KK2 penktadienis”. Abu – patyrę, populiarūs ir geidžiami televizijos prodiuserių. Abu į populiarumą, regis, žiūri su humoru.

Marijus jau yra triumfavęs „TV antenos” ir portalo lrytas.lt rinkimuose, o Ugnei tai pirmasis kartas. Kai Marijus Ugnei už nugaros raito rokeriškas grimasas, neatsikratai minties – būtų labai įdomu juos vieną dieną pamatyti tame pačiame šou. Gal vieną dieną tai ir nutiks, o kol kas – sveikinimai bei mintys apie televiziją ir ne tik iš pačių „TV antenos” rinkimų laimėtojų lūpų.

Ugnė: „Jis manęs neerzina”

Nuo mokyklinio amžiaus televizijoje nardanti Ugnė sako dar turinti ko išmokti, tačiau neslepia – būti įvertintai „TV antenos” ir lrytas.lt skaitytojų yra labai malonu. Mergina tikisi, kad rinkimų lentelės viršūnėje įsitaisė ne tik dėl išvaizdos.

– Būti išrinktai patraukliausia – smagu?

– Jaučiuosi gerai. Esu dėkinga.

– Televizijoje esate nuo septyniolikos. Jaučiatės atradusi savo roges?

– Visada yra kur tobulėti, bet ekrane naujokė jau nesijaučiu. Pamenu, kai mane atrinko dirbti MTV, dariau daugiau klaidų. Bet visada gerai jaučiausi prieš kameras. Jos – geriausios mano draugės.

Fotografuotis man kur kas sunkiau nei filmuotis. „Būk graži” – tai ne man. Net kai tenka vesti renginius, geriau jaučiuosi, jei salėje yra bent viena kamera.

– Patraukliausios titulas turėtų reikšti daug vyrų dėmesio.

– Aš nesureikšminu to. Kai pradėjau dirbti televizijoje, pasakiau sau: niekada nepastebėsiu aplinkinių smalsių žvilgsnių. Laikausi taisyklės iki šiol.

Būna situacijų, kai nueinu į klubą, draugės sako: nejauku su tavimi, į tave žiūri žmonės. Aš nė nepastebiu, kitaip išprotėčiau ar susirgčiau paranoja.

Kelis sykius buvau išrinkta geidžiamiausia nuotaka. (Juokiasi.) Bet toks titulas, kaip šiandien, tenka pirmą kartą. Džiugu, nes balsavusieji tikriausiai vertino ne tik išvaizdą, bet ir tam tikras mano savybes ekrane. Pats laikas, aštuoneri metai televizijoje praėjo. (Juokiasi.)

– Daug?

– Labai nedaug, bet, turint omenyje, kad gruodį atšvenčiau 25-ąjį gimtadienį, tai gal ir nemažai.

– Dėl geidžiamiausios nuotakos – yra tikimybė, kad greitai ištekėsite?

– Ne. (Juokiasi.) Nors štai – su Marijumi susipažinome, ką gali žinoti.

– Turite vaikiną?

– Kitas klausimas. (Šypsosi.)

– Ką galvojate apie rinkimų laimėtoją Marijų?

– Nuoširdžiai – negalvoju apie jį. Bet jis manęs neerzina, galiu žiūrėti laidas, kuriose jis dalyvauja, klausytis jo dainų. „Aš tikrai myliu Lietuvą” man labai patinka. Šiaip esu roko mergiotė, nors gal žmonės mano kitaip.

Tie, kurie mane gerai pažįsta, žino – frazė „jis manęs neerzina” reiškia didelį palankumą. Beje, tik šiandien mes su Marijumi susipažinome. Mes pasisveikindavome, bet su manimi sveikinasi visas Seimas. Šiandien daugiau pasikalbėjome. Puikus vyrukas.

– Jus daug kas erzina?

– Taip. Esu labai reikli ir sau, ir kitiems.

– Kokie jums buvo šie metai?

– Intensyvūs. 2014-aisiais baigsiu politikos ir tarptautinių santykių studijas, todėl šiuos metus vadinu paskutiniais prieš mokslų pabaigą.

Be to, kone kiekvieną savaitgalį kur nors išvykdavau, daug keliavau. Kur? Po Europą, buvau Azijoje. Kiekvieną vasarą išvykstu dviem mėnesiams. Buvo vasara, kai spėjau pakeliauti Europoje, Azijoje ir dar Amerikoje. Buvo rytų, kai prabudusi išvis nežinojau, kur esu.

Šįmet Vilniuje praleidau gal tik kelis savaitgalius.

– Kuriame mieste labiausiai patinka?

– Berlyne. Ten tikrai galėčiau gyventi.

– Ar jus džiugina darbas televizijoje?

– Taip. Esu patenkinta tuo, ką darau. Nors tai ir labai skiriasi nuo MTV, kur pradėjau savo kelią. Per šiuos aštuonerius metus vedžiau daug skirtingų laidų. Talentų šou, dainų konkursą, kasdienį informacijos šou, dabar – dar ir pokalbių šou, kuriame būna ir labai liūdnų, rimtų temų. Mano gyvenime nėra monotonijos, tuo labai džiaugiuosi.

– Ko tikitės iš televizijos?

– Galimybių augti. Ir didesnių biudžetų, kaip ir visi. (Juokiasi.) Neturiu konkrečios svajonės, susijusios su televizija. Tiesa, man labiausiai rūpi muzika. TV šou apie muziką, festivalius, renginius, kultūrą visada teikčiau pirmenybę. Mane domina viskas: nuo elektroninės muzikos iki džiazo.

Šis darbas man suteikė daug pažinčių, galimybių, kelių į muzikos pasaulį. Pavyzdžiui, Vilniaus klube „Loftas” būnu taip dažnai, kad žmonėms jau atrodo, jog ten dirbu. Tą klubą valdantys Viktoras ir Živilė Diawaros man – kaip šeima.

– Esate didžėjų trijulės „Sisters Of Night” narė, ilgai rašėte savo tinklaraštį apie madą, muziką, stilių. Viskam pakanka laiko?

– Tinklaraštį jau sustabdžiau. Jei darai, reikia daryti gerai. Gal atgaivinsiu jį ateityje.

Marijus: „Jos balsas – žiauriai seksualus”

Marijus šiuo metu gyvena muzikos euforija – ne tik teisėjauja šou „X Faktorius”, bet ir šį savaitgalį baigia savo koncertų turą per didžiausias Lietuvos arenas. „Šiuos metus aš prabimbinėjau”, – prisipažįsta dainininkas ir laidų vedėjas, nustebintas „TV antenos” skaitytojų pasirinkimo.

– Ką jums reiškia būti išrinktam patraukliausiu?

– Tiesą sakant, nesuprantu, kaip čia taip. Aš juk šiuo metu net nesu TV laidų vedėjas, tik vienas iš keturių teisėjų „X Faktoriuje”. Sraigtelis, ir tiek.

Negaliu sakyti, kad man „dzin”, nes tai būtu pasipūtėliška balsavusių žmonių atžvilgiu. Bet man – 42-eji, nebe 30, turbūt į tuos dalykus jau žiūriu ramiau.

– Ką vietoj savęs mielai matytumėte kaip šių rinkimų laimėtoją?

– Jų yra daug. Justinas Jankevičius – labai tinkamas televizijai, pats tai žino, jaunas žmogus, kuris turi visus reikalingus duomenis. Arba Arūnas Valinskas, Andrius Rožickas – puikūs vedėjai, imk ir statyk kur nori. Merūnas Vitulskis puikiai galėtų vesti laidas – gerai atrodo, turi iškalbą, inteligenciją.

– Kas šiuo metu vyksta su jūsų televizine karjera? Nesiilgite galimybės vesti TV laidą?

– Kol kas ne. Mėgaujuosi, kad nesu dėmesio centre, taip mažiau streso, lengviau gyventi. Neturiu konkretaus pasiūlymo ar plano artimiausiu metu vesti laidą.

Kirba minčių pačiam sukurti projektą, bet apima baimė, kad to niekam nereikia. Jau išmokau tą pamoką – kartais besiverždamas į pirmas gretas tik sukeli nereikalingą ugnį į save. Tai kam to reikia. Kuo mažiau esi pastebimas, tuo ramiau gyveni.

Televizijoje jaučiuosi kaip šašas, toks jau seniai prilipęs. Mohikanas, kaip „Dviračio šou” ar Arūnas Valinskas. Plaukiu nešamas srovės, ir tiek. Yra jaunų, aktyvesnių, ambicingesnių.

– Kartais skundžiamasi, kad televizija nepriima jaunimo, jų vietą užima užsisėdėję vedėjai.

– Manau, tai netiesa. Televizija – keistas dalykas. Kai pirmą kartą joje atsidūriau, tai buvo geras ir smagus nuotykis. Tada susidūriau su rūsčiąja televizijos puse – kova dėl reitingų, išlikimo, uždarbio. Tai užgauna kūrybos ambicijas, nes supranti, kad tas tavo nuolatinis noras ką nors pakeisti tikrai ne visiems reikalingas.

Buvo laikas, kai išvis nemėgau televizijos. Galiausiai susitaikiau, supratau, kad ir kiek skeryčiočiausi, viskas eina sava linkme. Daug klausimų pasidarė aiškūs, išsiaiškinau priežastis, jos nustojo stebinti.

Nemanau, kad naujiems talentams uždarytos durys į televiziją. Visiška nesąmonė, niekas nieko čia neuzurpavo. Televizija nuolat ieško naujų žmonių – tai jos veiklos principas. Tiesiog gal ne visada randa. Televizija turi tam tikras taisykles. Naujokai turi jų laikytis.

Tiesiog prodiuseriai labiau pasitiki vyresniais, labiau patyrusiais. Jie žino, ką sugebi, ko iš tavęs tikėtis. Todėl vietoj ieškojimų renkasi patikrintą variantą. Bet yra to jaunimo, kuris ateina, įsitvirtina ir puikiai dirba. Ugnė – labai geras pavyzdys. Tie, kurie nori, gali ir kabinasi į tai, įsitvirtina televizijoje. Kita vertus, ne kiekvienas gali dirbti šį darbą.

– Tai paskutinis jūsų interviu šįmet. Kuo 2013-ieji buvo geri Marijonui?

– Tai susiję su muzika. Koncertai didžiausiose Lietuvos arenose šių metų gruodį. Tai vienas ryškiausių įvykių mano gyvenime. Lietuvos muzikos istorijoje galėsiu atsistoti greta didžiųjų.

Kiekvieno iš keturių koncertų laukiau su nerimu ir aistra. Man tai labai svarbu. Tada jau lieka menkniekiai – užkariauti Europą, Ameriką ir patekti į Rokenrolo šlovės muziejų.

Be to, šie metai svarbūs tuo, kad turbūt pirmą kartą rimtai pažiūrėjau į muzikinę veiklą. Anksčiau man tai buvo žaidimas, o dabar žiūriu į save reikliai. Kuriu naują albumą, norisi gerai užsirekomenduoti. Todėl ilgai šis procesas vyksta – priekabiai žiūriu, panikuoju, nervinuosi.

O jei kalbame apie kitus reikalas, šiuos metus iš esmės prabimbinėjau. Patiko. Bėda ta, kad pradėjus tai daryti labai sunku sustoti. Kai jau pradedi bimbinėti, nieko neišeina dirbti.

– Kokios šįmet jūsų Kalėdos?

– Kaip ir visų. Pas tėvus, tada pas draugus. Valgysiu troškinį „con carne”.Bet vėlgi – šiuo metu gyvenu beveik kaip vienuolis. Labai rimtai žiūriu į tuos koncertus arenose. Susirūpinau sveikata, fiziniu pasirengimu. Gyvenime nesu taip uoliai stengęsis. Visą rudenį gyvenau žiauriai nuobodžiai, disciplinuotai ir tvarkingai.

Jau žiauriai laukiu, kada visa tai baigsis. Tada tai jau tikrai, dievaži, išeisiu į trasą. Su švyturėliais ant galvos, tai traukitės į kelkraštį. (Juokiasi.)

– Kita šių rinkimų laimėtoja – Ugnė. Ką apie ją manote?

– Ką gi galima pasakyti apie moterį, kuri tiesiog yra graži? Labai graži būtybė ir... (Pauzė, po kurios Marijus pradeda kvatotis. – Red.).

Aš nemėgstu laidos, kurią jį veda. Nežiūriu. Bet žinau, kas yra Ugnė. Spindulėlis tarp televizijos moterų. Kiek prisimenu jos karjerą, labai greitai užsirekomendavo televizijoje, pritapo.

Ji dar turi tokį kiek prikimusį balsą, o tai žiauriai seksualu. Visos moterys turėtų tokiu balsu kalbėti. Vien dėl to balso galėčiau ištverti bet kurios laidos penkias minutes. Net jei ji vestų laidą „Mūsų sodai”. Kelčiausi dėl tos laidos šeštadienio rytą. Man smagu šalia jos pastovėti šitoje fotosesijoje.

– Žodžiu, du kvietimai į jūsų koncerto užkulisius jai – garantuoti?

– Žinoma, jei tik ji norėtų. Bet manau, kad ji klausosi visai kitokios muzikos. Jei ji klausosi tokių beviltiškų senukų, tai gal ir turiu vilties jai pasakyti: klausyk, štai „Trys milijonai”, tu tos dainos niekada negirdėjai, bet čia mano vizitinė kortelė. Einam, Ugne, kavos. (Kvatojasi.)

Portalo lrytas.lt skaitytojus kviečiame susipažinti su visa rinkimų lentele.

3. Jurgita Jurkutė. LRT. „Žinių riteriai ir damos”.

4. Martynas Starkus. TV3. „X Faktorius”.

5. Rūta Mikelkevičiūtė. LNK. „Valanda su Rūta”.

6. Edita Užaitė. „Lietuvos ryto” TV. „Viskas bus gerai!”

7. Beata Nicholson. TV3. „Beatos virtuvė”.

8. Džiugas Siaurusaitis. TV3. „Humoro grandų šou”.

9. Edita Mildažytė LRT televizija. „Bėdų turgus”.

10. Andrius Kavaliauskas. „Lietuvos ryto” TV. „Žinios”, „Reporteris”.

11. Inga Jankauskaitė. LNK. „Lietuvos balsas”.

12. Algis Ramanauskas. BTV. „Prajuokink mane”. „Dviračio šou”.

13. Asta Stašaitytė-Masalskienė. BTV. „Yra, kaip yra”, „Sekmadienio rytas”.

14. Mindaugas Stasiulis. TV3. „Romeo ir Džiuljeta”, „Laikykis!”

15. Andrius Rožickas. LRT televizija. „Auksinis balsas”, „Lietuvos tūkstantmečio vaikai”.

16. Rūta Janutienė. „Lietuvos ryto” TV. „Nuoga tiesa”, „Patriotai”.

17. Oksana Pikul-Jasaitienė. TV3. „Žvaigždžių dešimtukas”.

18. Timūras Augucevičius. „Lietuvos ryto” TV. „Žinių naujienos”.

19. Rūta Ščiogolevaitė. TV3. „X Faktorius”.

20. Gintaras Deksnys. LNK. „Žinios”.

21. Irūna Puzaraitė. LNK. „KK2 penktadienis”.

22. Rasa Tapinienė. BTV. „Žinios”.

23. Daiva Žeimytė. „Lietuvos ryto” TV. „Lietuva tiesiogiai”, „24/7”.

24. Audrė Kudabienė. TV3. „Prieš srovę”.

25. Kristupas Krivickas. „Lietuvos ryto” TV. „Nusikaltimas ir bausmė”.

26. Edmundas Jakilaitis. LRT televizija. „Dėmesio centre”, „Lietuva gali”.

27. Beata Tiškevič. LRT televizija. „Auksinis balsas”.

28. Vilija Matačiūnaitė. TV3. „Romeo ir Džiuljeta”.

29. Aušra Kilkuvienė. „Lietuvos ryto” TV. „Kitoks pokalbis”.

30. Rokas Petkevičius. TV3. „Žinios”.

31. Marius Jančius. „Lietuvos ryto” TV. „Žinios”, „Reporteris”.

32. Gintarė Gurevičiūtė. BTV. „Yra, kaip yra”.

33. Saulius Urbonavičius-Samas. TV3. „X Faktorius”.

34. Tomas Ališauskas. LNK. KK2, „KK2 penktadienis”.

35. Renata Mikailionytė. „Lietuvos ryto TV”. „Viskas bus gerai!”

36. Algimantas Čekuolis. LRT televizija. „Popietė su A.Čekuoliu”.

37. Edvardas Žičkus. TV3. „Gyvenimas yra gražus”.

38. Andrius Tapinas. LRT televizija. „Pinigų karta”.

39. Alfredas Bumblauskas. LRT televizija. „Žinių riteriai ir damos”.

40. Egidijus Knispelis. TV3. „TV pagalba”.

41. Merūnas Vitulskis. LNK. „Lietuvos balsas”.

42. Vytautas Šerėnas. BTV. „Dviračio šou”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.