2013-ieji: kam – laimingi, kam – lemtingi?

Ar skaičius 13 televizininkams buvo baisus, ar sėkmingas? „TV antena” siūlo prisiminti, kuo įsimintini buvo šiuo lemtingu skaičiumi pažymėti metai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2013, 6:56 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:28 AM

METŲ PARTNERIS. Arūnas Valinskas. Į televiziją sugrįžęs buvęs Seimo narys per šiuos metus sugebėjo ne tik apibėgti kone visas televizijas, bet ir pakeisti kelias partneres. BTV žaidime „TAIP. NE” jam asistavo žavioji Renata Mikailionytė. LNK pokalbių šou „Plikis ir Ponia” jis tryško sąmoju šalia Rūtos Mikelkevičiūtės. „Lietuvos ryto” TV iš pajūrio transliuotame grožio konkurse „Mis Lietuva 2013” bei LNK projekte „Auksinis balsas” pasirodė su gyvenimo partnere Inga Valinskiene. O metų pabaigoje dar spėjo įsibrauti į LRT televizijos rengiamo „Eurovizijos” konkurso nacionalinių atrankų vedėjus, kur jo partnere tapo Simona Nainė.

METŲ PARTNERĖ. Darija. „Sidabrinių gervių 2013” apdovanojimų ceremonijos vedėja aktorė Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė į sceną įžengė su baltu samojedų veislės šunimi, tiksliau – su aktorės partnerį vaidinančia dresuota kale Darija, kuri po kelių minučių nusprendė, jog jai čia nepatinka, ir lėtai nutipeno nuo scenos.

METŲ KEIKSMAŽODIS. Rūta Ščiogolevaitė. Lipdama į sceną dainininkė užmynė ilgą puošnią suknelę ir, manydama, jog mikrofonas išjungtas, riebiai mestelėjo: „Nu na...” „Nėra to blogo, kas neišeitų į eterį”, – juokauja televizininkai.

METŲ PRANAŠYSTĖ. Natalija ir Danielius Bunkai. Metų pradžioje LNK laidoje „Nuo... iki...” dalyvavęs fenotipologas (veidų skaitytojas) iš Estijos Markas Lučinas smarkiai suabejojo, ar jiedu skirti vienas kitam, nes Natalijos veidas byloja, kad ji – grobuonė. M.Lučino teigimu, toks žmogus kaip Danielius tokiai grobuonei kaip Natalija įdomus tik tol, kol yra sėkmės viršūnėje arba kol gerai uždirba. Pasirodo, likimas atsispindi ir veide. Pora oficialiai išsiskyrė šių metų spalį.

METŲ PERBĖGĖLIS I. Edmundas Jakilaitis. Su „Lietuvos ryto” televizija atsisveikinęs žurnalistas politikams keblius klausimus nuo rudens pateikinėja LRT televizijoje.

METŲ PERBĖGĖLIS II. Algis Ramanauskas. Nepraėjus nė metams aštrialiežuvis laidų vedėjas vėl grįžo į LNK glėbį, tiksliau – į BTV, kurią šiemet įsigijo LNK. Su Algiu į „Dviračio šou” grįžo pelės politologės, jis taip pat veda laidą „Prajuokink mane” .

METŲ PERBĖGĖLIS III. Egidijus Knispelis. Žurnalistas, laidų autorius ir vedėjas televizijoje darbuojasi jau daugiau nei 20 metų. Dalis iš jų prabėgo LRT, pastarieji 14-a – LNK, o nuo rudens su laida „24 valandos” jis perbėgo į TV3.

METŲ PERBĖGĖLIS IV. Arnas Klivečka. Garsusis „sąmokslininkas”, laidos „Sąmokslo teorija” vedėjas šį rudenį iš BTV persikėlė į „Lietuvos ryto” TV.

METŲ PERBĖGĖLĖ I. Rūta Janutienė. Po skandalo dėl laidos apie prezidentę 2012-ųjų pabaigoje iš TV3 atleista žurnalistė šių metų pavasarį tvirtai sukirto rankomis su „Lietuvos ryto” TV vadovais ir veda čia jau dvi laidas – „Nuoga tiesa” ir „Patriotai”.

METŲ PERBĖGĖLĖ II. Jurgita Jurkutė. Pareiškusi, kad kuriam laikui atsisveikina su televizija, diplomuota aktorė vis dėlto neatsispyrė prodiuserių gundymams bei žemiečio žemaičio istorijos profesoriaus Alfredo Bumblausko kerams ir sutiko vesti žinių viktoriną „Žinių riteriai ir damos” LRT televizijoje.

METŲ PERBĖGĖLĖ III. Inga Jankauskaitė. Vytauto Šapranausko įkalbėta aktorė grįžo į televiziją. TV3 ji vedė „Chorų karus”, bet nuo rudens vėl perbėgo į LNK, kur su Rolandu Vilkončiumi diriguoja „Lietuvos balsui”.

METŲ BĖGLYS. Ramūnas Rudokas. BTV konkurso „Muzikinė kaukė” lyderis, sėkmingai persikūnijęs į Vytautą Kernagį, Kostą Smoriginą bei kitus atlikėjus, aktorius finišo tiesiojoje ėmė ir paspruko, taip gerokai suglumindamas prodiuserius. Kalbama, kad finansinių bėdų prispaustas vyras neatsispyrė pelningam pasiūlymui padirbėti užsienyje.

METŲ SUGRĮŽIMAS I. Linas Ryškus. Prodiuseris ir režisierius sėdo į „Lietuvos ryto” TV generalinio direktoriaus kėdę. Šiai televizijai (kuri tuomet vadinosi „5 kanalas”) jis vadovavo ir 2004–2008 metais.

METŲ SUGRĮŽIMAS II. Beata Nicholson. Londone praleidusi dešimtmetį kulinarijos laidų vedėja ir knygų autorė ryžosi su visa šeima grįžti į Lietuvą.

METŲ SUGRĮŽIMAS III. „Dviračio šou”. Ilgiausiai Lietuvos televizijų istorijoje rodoma humoro laida grįžo prie savo šaknų – į BTV.

METŲ SUGRĮŽIMAS IV. Aušra Kilkuvienė. Buvusi TV3 „TV pagalbos” vedėja po ilgos pertraukos grįžo į televiziją. „Lietuvos ryto” TV ji veda laidą „Kitoks pokalbis”.

METŲ SUGRĮŽIMAS V. Oksana Pikul-Jasaitienė. Šiemet ištekėjusi ir su vyru krepšininku Simu Jasaičiu į Krasnodarą gyventi išvykusi garsioji šviesiaplaukė tapo TV3 laidos „Žvaigždžių dešimtukas” vedėja. Televizijos meilei nebaisūs jokie atstumai.

METŲ PARODIJUOTOJAS. Justinas Jankevičius, M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje meistriškai parodijavęs prieš metus skandalingai pasirodžiusį keikūną Egidijų Dragūną, o per Auksinių svogūnų teikimo ceremoniją persikūnijęs į rusų literatūros personažą Ostapą Benderį.

METŲ ATRADIMAS I. Beata Tiškevič. LRT televizijos projekto „Auksinis balsas” vedėją internete atrado Andrius Rožickas. Išvydęs merginą „YouTube”, susipažino feisbuke, o vėliau – ir gyvenime.

METŲ ATRADIMAS II. Monika Šalčiūtė. Feisbuko gerbėjų dėka į Lietuvos pramogų pasaulio padangę iškilusi 20-metė mergina ir toliau mėgaujasi dėmesiu ir šluoja savo laidų „Monikos kokteilis” peržiūrų rekordus portale lrytas.lt.

METŲ ATRADIMAS III. Timūras Augucevičius. Internautams gerai žinomas linksmųjų „Važiavimų” kūrėjas įkėlė koją ir į televiziją. „Lietuvos ryto” TV jis kuria humoro laidą „Žinių naujienos”.

METŲ PRARADIMAS I. Jurijus Smoriginas. Iš TV3 eterio dingus šokių projektams bei laidai „Stebuklų šalis” nebeprisireikė ir aštrialiežuvio choreografo. Kalbama, kad neilgam.

METŲ PRARADIMAS II. Andrius Užkalnis. Pasikeitus kanalo savininkams (šiemet BTV įsigijo LNK grupė) dingo ir „Užkalnio 5”, nors vedėjas tvirtino temų turįs dar dviem sezonams.

METŲ PRARADIMAS III. Mantas Petruškevičius. Garsiojo stilisto nebematysime nei „Mados reide” (TV3, TV6), nei „Pačiuose pačiausiuose” (TV3). Jis pats tvirtina nesąs priklausomas nuo televizijos.

METŲ PRARADIMAS IV. Natalija Bunkė, vedusi net tris LNK projektus („Radžis ieško žmonos”, „Mano vyras gali” ir „Žvaigždžių duetai), – įsitikinusi, kad žiūrovams nuo jos reikia pailsėti.

METŲ PRARADIMAS V. Giedrius Leškevičius. Buvęs LNK laidų „Abipus sienos” ir „Pasaulis X” vedėjas išskrido iš televizijos ir dabar skraido oro balionais. Pomėgis tapo jo naująja profesija.

METŲ NETEKTIS I. Vytautas Šapranauskas. Savo 55-ojo gimtadienio išvakarėse, balandžio 18-ają, iš gyvenimo pasitraukęs talentingas aktorius ir laidų vedėjas sukrėtė televizijos ir teatro pasaulį.

METŲ NETEKTIS II. Jamesas Gandolfini. Garsiojo mafiozo Tonio Soprano iš populiaraus serialo „Sopranai. Mafijos kronika” įkūnytoją šiemet pakirto infarktas.

METŲ LAŽYBOS I. Robertas Petrauskas. Istorikas, rašytojas, laidų vedėjas ir sporto komentatorius buvo susilažinęs su savimi – kol nebaigs antrosios knygos apie Antrąjį pasaulinį karą, nesiskus barzdos. Apšepęs vyras vaikščiojo nuo 2012-ųjų gruodžio iki 2013-ųjų vasario pabaigos.

METŲ LAŽYBOS II. Andrius Tapinas. Žurnalistas ir laidų vedėjas susilažino su studentais, kad per valandą jo įrašas apie lažybas feisbuke surinks 1000 „Patinka”. Laimėjęs pažadėjo nusidažyti plaukus žaliai ir pasirodyti LRT televizijos laidoje „Pinigų karta”. 1000 „Patinka” jis surinko per 9 minutes.

METŲ IKSFAKTORIŠKIAUSIOJI. Giedrė Vokietytė. Veterinarė iš Panevėžio triumfavo pirmajame Lietuvoje surengtame šou „X Faktorius”. Mergina laimėjo 50 tūkstančių litų ir sutartį su įrašų studija „Sony Music”.

METŲ NEIKSFAKTORIŠKIAUSIOJI. Ugnė Valinčiūtė. Balsingoji „X Faktoriaus” dalyvė, kurią prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas surado tiesiog gatvėje, vėl grįžo dainuoti į gatvę. Tiesa, dabar jau ne Vilniaus, o Londono.

METŲ BENAMIAI. Choras „Spindulys”, kurį dainininkas ir kompozitorius Stanislovas Stavickis-Stano subūrė iš benamių, jau per pirmąjį pasirodymą „Chorų karuose” (TV3) nurungė visus kitus kolektyvus. Tiesa, iki finalo benamiai taip ir nenužygiavo, bet už tai smagiai pasipliuškeno Druskininkų sveikatos ir pramogų centre.

METŲ BLYKSNIS I. Nomeda Marčėnaitė. Menininkė „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Kitaip” pakalbino keletą iškilių asmenybių ir dingo iš eterio.

METŲ BLYKSNIS II. Gediminas Jaunius. Po kelerių metų pertraukos į televiziją grįžęs laidų vedėjas trumpam pateko į TV3 laidą „Gyvenimo kryžkelės” ir vėl nuvingiavo kitu keliu.

METŲ BLYKSNIS III. Eglė Špokaitė. Trumpam iš JAV (ten balerina gyvena jau dvejus metus) į Lietuvą grįžusi baleto žvaigždė blykstelėjo LRT televizijos projekte „Šok!” ir vėl išskrido už Atlanto.

METŲ DEBIUTAS I. Kristupas Krivickas. Prodiuseris, laidų autorius ir vedėjas pirmą sykį atsisėdo į sporto komentatoriaus kėdę. 20 metų kiokušin karatė užsiimantis vyras padėjo stebėti šios sporto šakos pasaulio čempionato kovas, kurias rodė „Lietuvos ryto „ TV.

METŲ DEBIUTAS II. Edmundas Jakilaitis. Per Auksinių kiaušinių teikimo ceremoniją politikų taršytojas debiutavo kaip humoro renginio vedėjas.

METŲ DEBIUTAS III. Renata Mikailionytė. Daugelį metų už Arūno Valinsko nugaros laidoje „TAIP. NE” pratylėjusi manekenė pagaliau prabilo „Lietuvos ryto” TV pokalbių laidoje „Viskas bus gerai”. Kartu su aktore Edita Užaite ir žurnaliste Raminta Stanaityte ji tapo viena šio šou vedėjų.

METŲ DEBIUTAS IV. Romas Zakarevičius. Prabangaus restorano vienas įkūrėjų ir savininkų po ilgų svarstymų ryžosi įkelti koją į televiziją. Jis yra vienas iš LNK projekto „Skonis” teisėjų.

METŲ DEBIUTAS V. Kristina Brazauskienė. Garsiausia Lietuvos našlė tapo LNK kulinarijos šou „Skonis” ne itin iškalbia teisėja.

METŲ DEBIUTAS VI. Alvydas Unikauskas. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vidaus ligų klinikos docentas TV3 laidą „Kvieskite daktarą!” veda tarsi tikras TV profesionalas ir gali drąsiai varžytis su garsiuoju amerikiečiu daktaru Mehmetu Ozu. Kitas daktaro debiutas – TV3 Išsipildymo akcijoje, kur jis buvo vienas iš labdaros renginio vedėjų.

METŲ PAMOKA. Vlada Musvydaitė. Buvusi sportininkė, Lietuvos čempionė lengvaatletė bėgikė Plimute (Anglija) TV3 laidai „Sportuok su mumis” rengdama interviu su olimpine čempione Rūte Meilutyte gavo neįkainojamą plaukimo pamoką.

METŲ LĖLĖ. Valerija Lukjanova. 23 m. ukrainietė, kurios gyvenimo tikslas tapti kuo panašesnei į lėlę Barbę, lankydamasi LNK laidoje „KK2 penktadienis” savo išvaizda sukėlė tikrą šoką.

METŲ MOŽIUTĖS. Kristina Kazlauskaitė, Joana Bartaškienė ir Aurelija Grabštienė. Trys orios ponios LNK laidoje „Pašėlusios močiutės” dažniausiai patarinėja nedrąsiems jaunikiams, kaip susirasti nuotaką.

METŲ PROVOKACIJA I. J.Smoriginas LNK laidoje „Plikis ir Ponia” užsipuolė esą nepelnytu dėmesiu nuolat apsuptą Žilviną Grigaitį. „O ką jis veikia? Nei dainuoja, nei šoka, nei išsižergia. Tu visada toks netikras, neorganiškas. Ką tu išvis moki?” – klausimų tiradą pažėrė garsusis baletmeisteris.

METŲ PROVOKACIJA II. Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius. Eterio chuliganai lrytas.lt vaizdo skiltyje krečia pokštus ir rengia tokias provokacijas, į kurias pakliūva net patyrę politikai. Jų aukų sąraše – Petras Auštrevičius, Asta Valentaitė, Vitalija Vonžutaitė, Viktoras Uspaskichas ir kiti veikėjai.

METŲ JUBILIEJUS I. TV3 – 20 metų. Jubiliejaus proga TV3 sukvietė savo buvusius ir dabartinius laidų vedėjus, tarp jų – skandalingosios „Be tabu” vedėjus Algį Ramanauską ir Ramunę Kurienę.

METŲ JUBILIEJUS II. „Dviračio šou” – 20 metų. Per du dešimtmečius sukauptų personažų kolekcijos neprisimena net pats jų kūrėjas prodiuseris Haroldas Mackevičius.

METŲ JUBILIEJUS III. Lietuvos krepšinio rinktinės pergalei Europos čempionate – 10 metų. TV3 pagerbė lietuvių krepšinio milžinus, Stokholme privertusius nusilenkti Europą. Šiemet, nusileidę prancūzams, jie mums parvežė sidabrą.

METŲ JUBILIEJUS IV. Andrius Mamontovas ir grupės „Foje” 30-metis. Grandiozinė muzikos šventė vainikavo koncertų turą „AM+FOJE=30”.

METŲ SIUNTINYS. Edvardas Žičkus. Laidų „Gyvenimas yra gražus” (TV3) autorius ir kūrėjas 30-mečio proga sulaukė staigmenos. Sveikindamas lietuvį su gimtadieniu korporacijos „Playboy” įkūrėjas 87 m. Hugh Hefneris atsiuntė jam kelis žurnalo su apsinuoginusiomis gražuolėmis numerius ir pakvietė į vieną iš savo garsiųjų vakarėlių Los Andžele.

METŲ DIETA. Vitalijus Cololo ir Merūnas Vitulskis. Ir vienas, ir kitas vyrukai žino, ką reiškia netekti 30 kg svorio. Humoristas po tokios drastiškos dietos atsidūrė medikų rankose – jam prireikė plastinės operacijos. Operos solistas griežtos dietos buvo priverstas laikytis dėl vaidmens. Keisti išvaizdą jį įpareigojo sutartis su Austrijoje statomo spektaklio kūrėjais.

METŲ VAIŠĖS I. „Virtuvės mitų griovėjai”. TV3 kulinarijos laidų vedėjai Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas „Kulinarinių kelionių” pristatymo vakarėlyje svečius vaišino... suktinukais su gyvatiena.

METŲ VAIŠĖS II. Auksinė kiaušinienė su svogūnais. Šiuo patiekalu balandžio 1-ąją žiūrovus pavaišino dvi televizijos – BTV ir LNK, tuo pat metu transliavusios šmaikščius humoro apdovanojimus „Auksiniai svogūnai” ir „Auksiniai kiaušiniai”.

METŲ VAIŠĖS III. „Skonis” (LNK). 16 virtuvių, 60 dalyvių, keturi teisėjai, vienas vedėjas ir šaukštas patiekalo, kurio žiūrovai negali nei paragauti, nei pauostyti.

METŲ PLIKIAI. Stanislovas Stavickis-Stano ir Agnė Jagelavičiūtė. Dainų autorius ir atlikėjas Stano nusiskuto plikai iš solidarumo su sūnumi. Trimečiam tėvai nuskuto galvą plikai, kad ataugtų storesni plaukai. Agnė pažadėjo plikai nusiskusti, jeigu per tiesioginę labdaros renginio transliaciją vargstantiems vaikams bus paaukota 200 tūkstančių litų. Į kirpėjos kėdę kostiumų dizainerė sėdo tada, kai suma perkopė 240 tūkstančių litų.

METŲ KIAULĖS. Žibutė ir Gvazdikas. Kanų kino festivalio dalyvius ir svečius nustebino specialiu automobiliu Emilio Vėlyvio komedijos „Redirected” pristatyti iš Lietuvos atgabenti du paršeliai.

METŲ IŠŠŪKIS. Daiva Žeimytė. Šviesiaplaukei žurnalistei teko pakeisti „Lietuvos ryto” TV laidų „Lietuva tiesiogiai” ir „24/7” vedėją Edmundą Jakilaitį.

METŲ IŠPAŽINTIS I. Birutė Dambrauskaitė. 19 abortų ir artimiausių gyvenimo vyrų – tėvo bei sutuoktinio patyčios. Savo intymiausias paslaptis dainininkė išsipasakojo „Lietuvoas ryto” TV laidos „Kitaip. Su Nomeda” vedėjai N.Marčėnaitei.

METŲ IŠPAŽINTIS II. Grupė „Pinup Girls”. Išleidusios albumą „Išpažintis” merginos „TV antenos” žurnalistui Ramūnui Zilniui išklojo visą tiesą apie piktus komentatorius, neva netradicinę orientaciją ir tikras išpažintis bažnyčioje.

METŲ IŠPAŽINTIS III. Oksana Pikul-Jasaitienė. Iškart po vestuvių su krepšininku Simu Jasaičiu internete išplito pikantiški vaizdo kadrai, kuriuose pusnuogė 18-metė Oksana, pristatoma kaip striptizo šokėja, pasakoja, kaip svajoja bent trumpam pabūti vyru, kad geriau suprastų stipriąją lytį.

METŲ AŠARA I. Jurijus Smoriginas. „Lietuvos ryto” TV laidoje „Kitaip. Su Nomeda” baletmeisterio skruostais nuriedėjo graudulio ašaros, kai apie jį prabilo jo aplinkos žmonės ir mokiniai.

METŲ AŠARA II. Gintarė Gurevičiūtė. BTV premjerinėje laidoje „Yra, kaip yra”, kurioje buvo kalbama apie kelių erelius, po brolio žūties dar neatsigavusi vedėja apsipylė ašaromis.

METŲ AŠARA II. Inga Valinskienė. Aksominio balso dainininkė bei LNK konkurso „Lietuvos balsas” teisėja, klausydamasi dalyvių Gretos ir Kamilės atliekamo kūrinio, apsipylė ašaromis. „Šioje dainoje yra begalė vyrams nesuprantamų dalykų”, – paskelbė teisėjas M.Vitulskis. A.Valinskas žmonos neguodė, tik pasidžiaugė, kad šįsyk ne jis yra tų ašarų priežastis.

METŲ JAUNIKIS I. Radžis Aleksandrovičius. LNK projekte „Radžis ieško žmonos” nuotaką Iloną Janulevičiūtę susiradęs dainininkas nėrė į krūmus. Regis, čigonų jaunikis ir vėl laisvas.

METŲ JAUNIKIS II. Martynas Kavaliauskas. „X Faktoriuje” (TV3) išgarsėjęs gražuolis dainininkas nepametė nei galvos, nei mylimos merginos. Jis tebėra ištikimas savo mylimajai ir kurso draugei Rusnei Jankauskytei.

METŲ GERBĖJAS. Anonimas. Konkurso „Mis Lietuva 2013”, kurį rodė „Lietuvos ryto” TV, dalyvė fotomodelis Elita Citovičiūtė (ją į konkursą delegavo portalo lrytas.lt skaitytojai) vieną dieną po repeticijos gavo 50 raudonų, o kitą – 50 baltų rožių. Gerbėjas iki šiol nežinomas.

METŲ VESTUVĖS. Rūta Ščiogolevaitė. Dainininkė ir „X Faktoriaus” teisėja birželio 14-ąją sumainė aukso žiedus su šešeriais metais jaunesniu mylimuoju Rolandu Damijonaičiu.

METŲ ĮSIMYLĖJĖLIAI. Raminta Naujanytė-Bjelle ir Tadas Juodsnukis. Jie tapo TV3 projekto „Romeo ir Džiuljeta” nugalėtojais ir įkūnijo legendinius įsimylėjėlius Kęstučio Antanėlio roko operoje.

METŲ SUKNELĖ I. Simona Burbaitė. Grožio konkurso „Mis visata”, kurį iš Maskvos transliavo „Lietuvos ryto” TV, dalyvė Simona Burbaitė viename iš vakarėlių pasirodė su nagarą apnuoginančia suknele ir privertė smarkiau plakti vyrų širdis.

METŲ SUKNELĖ II. Laura Blaževičiūtė. TV3 generalinė direktorė sužibėjo elegancija iškilmingoje kanalo 20-mečio puotoje.

Parengė Erika Zabulėnienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.