„Valentinas už 2rų“ premjeroje riedėjo ašaros dėl V.Šapranausko

„Vytai, tu visada liksi su mumis“, - ši frazė pasibaigus filmui „Valentinas už 2rų“ pasirodo užrašyta juodame ekrane. O salės gale sėdinti aktorė Asta Baukutė braukia ašaras. Antradienį kino teatre „Forum cinemas Vingis" vykusioje uždaroje filmo peržiūroje aktorė pati pirmą kartą pamatė jau užbaigtą juostą.

Pasibaigus filmui „Valentinas už 2rų“ A.Baukutė negalėjo sulaikyti ašarų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasibaigus filmui „Valentinas už 2rų“ A.Baukutė negalėjo sulaikyti ašarų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Buitkutė

Feb 4, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:40 PM

Visi prisimena aktorių Vytautą Šapranauską, kuris dar prieš metus didžiajame ekrane pasirodė su vienišiaus Valentino vaidmeniu komedijoje „Valentinas vienas“. Po kelių mėnesių žinomas aktorius pasitraukė iš gyvenimo.

Ši žinia sukrėtė visus jį pažinojusius. Ne išimtis ir linksmos situacijų komedijos kūrybinė grupė. Filmo „Valentinas už 2rų“ prodiuseris Donatas Ulvydas sakė, kad žinia apie V.Šapranausko mirtį jį pasitiko kelionėje. Vėliau visa komanda sprendė, kas toliau nutiks su planuotu filmo tęsiniu.

Filmą paskyrė V.Šapranauskui

„Iš pradžių apskritai buvo klausimas – būti ar nebūti, ar filmas apskritai turi būti kuriamas“, - po uždaros filmo „Valentinas už 2rų“ peržiūros antradienį sakė kitas juostos prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Kūrėjai nusprendė nepasiduoti niūrioms mintims ir verčiau sukurti tęsinį, kuriame būtų prisimintas V.Šapranauskas. Scenaristai ir prodiuseriai ilgai ieškojo kūrybinio sprendimo ir galiausiai rado. Herojus Valentinas veikia per visą filmą. Tačiau jo niekas taip ir nepamato.

„Reikėjo šį klausimą jautriai išspręsti ir moraliai, - kalbėjo filmo „Valentinas už 2rų“ režisierius Evaldas Kubilius, leidęs suprasti, kad tekusi užduotis nebuvo lengva. - Kaip tai pavyko, nuspręs žiūrovai."

Patirtis Seime nenuėjo veltui

Filmo režisierius taip pat džiaugėsi, kad į ekranus sugrįžo aktorė Asta Baukutė. Per spaudos konferenciją jis atvirai prisipažino pakvietęs ją, nes ji – jo buvusi kursiokė. Draugiškai apkabinęs bičiulę jis pajuokavo ir apie jos „ilgas klajones“, galvoje turėdamas aktorės darbą Seime.

A.Baukutė mintį pratęsė patikindama, kad ir ši patirtis nenuėjo veltui. Filme „Valentinas už 2rų“ ji vaidino Seime dirbančią Violetą, kurios santykiai su ilgamečiu sutuoktiniu (vaidina Vaidotas Martinaitis) – jau gerokai parūdiję.

„Vaidindama, kad dirbu Seime ir apie tai kalbėdama galėjau įterpti tam tikrų poteksčių, kurios paimtos iš gyvenimo. Bet, aišku, sunku į save žiūrėti ekrane. Labiau myliu savo vaidmenį, o ne tai, kaip atrodau. Man svarbiausia buvo atiduoti didžiausią duoklę Vytautui, nes buvau jo mokinė“, - atviravo A.Baukutė.

Kasmet po tęsinį?

Filmo kūrėjai užsimena ir apie ateities planus kurti daugiau panašių komedijų.

„Norisi įpareigoti prodiuserius, kad po naują filmą būtų kasmet Valentino dienos proga, su skirtingais aktoriais, skirtingais režisieriais. Galbūt sugrįžęs kurti filmo „Valentinas 6“ filmuočiau apie du gėjus kaime“, - juokėsi režisierius E.Kubilius.

Prodiuseris D.Ulvydas atsargiau kalbėjo apie būsimus filmo tęsinius. Jo nuomone, pirmoji juosta buvo erotinė, antrąją dalį jis pavadintų politine: „Belieka sugalvoti, trečią“, - sakė jis.

Filmas „Valentinas už 2rų“ vietomis visai nepriminė komedijos. Tačiau, anot D.Ulvydo, toks ir buvo sumanymas.

„Toks buvo pasirinkimas, kai nusprendėme baigti Vyto pradėtą kelią. Žinojome, kad tai nebus vien lėkšti juokeliai, po pokštų filmo pabaigoje negalėtume pasidžiaugti ta sentencija, kuri pasirodė ekrane“, – sakė D.Ulvydas.

„Anekdotai, humoras gimsta iš situacijos. Nejuokinga, jei nosį ilgai krapštai, juk tai filmas, o ne groteskas. Tikrai buvo vietų, kur pati juokiausi. Lietuviai turi gerą humoro skonį. Filme atsiskleidė didelis visos komandos profesionalumas“, - sakė aktorė A.Baukutė.

Stilistė ir gelbėtoja

Filme rafinuotai erotišką vaidmenį sukūrė ir stilistė, laidų vedėja Agnė Jagelavičiūtė. Ji taip pat buvo filmo kostiumų autorė.

„Man reikia laiko, kad įvertinčiau. Buvo įdomi patirtis, daugiau nedubliuočiau dviejų veiklų. Nes geriau vieną daryti gerai. Buvau nusiteikusi, kad šį epizodą gali visai iškirpti. Bet aš sau atrodžiau graži“, - džiaugėsi Agnė.

„Agnė buvo ne tik kostiumų dailininkė ir aktorė. Ji buvo ir gelbėtoja. Realiai ji gelbėjo situaciją – staiga atsisakė žmogus filmuotis, reikėjo arba išimti tą epizodą, arba surasti žmogų. Agnė buvo arti ir ji tam tiko“, - pasakojo D.Ulvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.