G.Rinkevičius: „Mėgti galima pomidorus, o muziką reikia mylėti“

Valstybės atkūrimo dienos proga laidos „Viskas bus gerai“ studijoje viešės ypatingas svečias – Lietuvos vardą visame pasaulyje garsinantis maestro Gintaras Rinkevičius. Atviras pokalbis su žymiu dirigentu apie meilę valstybei ir muzikai - jau rytoj, kovo 11-ąją, 18.50 val. ir tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Dirigentas G.Rinkevičius - laidos vedėjų apsuptyje.
Dirigentas G.Rinkevičius - laidos vedėjų apsuptyje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 10:29 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:45 PM

„Daugiausia vilčių vistiek būna pradžioje. Tai mūsų visa visuomenė, visa mūsų Lietuva buvo tokioje viltyje ir tokioje euforijoje“, – prisiminimais dalinsis maestro.

Itin retai su žiniasklaida bendraujantis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas ir vadovas sako, jog dažniausias klausimas, kurį žmonės jam užduoda – kam reikalingas dirigentas. „Toks jau muzikantų likimas – mes turim nuolat įrodinėti, kad mokam groti“, - šypsosis G. Rinkevičius.

Laidos vedėjoms paklausus apie pirmąją muzikinę patirtį, maestro greitai išpyškins – „kai man buvo 5 metai su tėčiu dainavau dainą „Ir Marse baltos obelys žydės““. Vėliau jis prisimins pirmuosius savo kaip dirigento pasirodymus garsiausiose pasaulio scenose ir tuometinį aplinkinių vertinimą, kurį jis jautė.

„Muzika – neišsemiamas dalykas mintims. Kalbant apie muziką reikia vartoti žodį mylėti. Mėgti galima pomidorus, o muziką reikia mylėti. Manau, kad kultūros per daug nebus. Deja, bet žmogaus gyvenimas per trumpas. Todėl negalima palikti optimizmo, be optimizmo nebus progreso“, - šypsojosi studijoje G. Rinkevičius ir vis bandė įsiminti laidos vedėjų vardus.

Galiausiai, moterys jam pasiūlė sprendimą – sunumeruoti jas kaip smuikus. Taip Edita Užaitė tapo pirmuoju smuiku, Raminta Stanaityte – antruoju, Renata Mikailionytė – trečiuoju.

Kokios maestro pareigos namuose? Kokius stebuklingus geltonuosius blynus jis kepa savo vaikui? Ir kokia didžiausia G. Rinkevičiaus svajonė? Atsakymai – laidoje „Viskas bus gerai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.