A.Valentaitė ir L.Pinkevičius nebenori būti dvarininkais

Paveldosaugininkai nebegali ramia širdimi žiūrėti į griūvantį ir svyrantį Lentvario dvaro pastatų ansamblį. Langai išdaužyti, išgriuvusios supelijusios sienos, viduje – krūvos išmatų, laužų kūrimo pėdsakai. Unikalus aštuonioliktojo amžiaus kultūros paveldo šedevras šiandien atrodo kaip po karo. Apie jį antradienio vakarą buvo pasakojama LNK infošou KK2.

„Buvusio vyro gyvenimo nekomentuoju“, - KK2 paklausta apie dvarą atsakė A.Valentaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Buvusio vyro gyvenimo nekomentuoju“, - KK2 paklausta apie dvarą atsakė A.Valentaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:36 AM

Maža to, garsaus Lietuvos verslininko, dvarininko Laimučio Pinkevičiaus dvaras neseniai dar ir užsiliepsnojo.

Lentvario rūmus ir jų savininką L.Pinkevičių atakuoja bankininkai ir paveldosaugininkai. Norima iš L.Pinkevičiaus konfiskuoti apdegusį Lentvario dvarą. Rūmai dabar yra areštuoti, nes jų savininkas bankui negrąžina skolų, kurios siekia beveik keturis milijonus litų.

Paveldosaugininkas Vitas Karčiauskas LNK laidai KK2 pasakojo, kad Lentvario dvaras ir toliau yra galvos skausmas, lieka nebent tikėtis, kad SEB bankas veiks aktyviai, norėdamas atgauti pinigus, kurie investuoti į rūmus.

„Prieš porą dienų dar kartą nuvažiavę mes ir vėl radome išplėštą mažą langelį, pro kurį vaikai buvo sulindę į vidų. Čia nėra apsaugos, ją turėtų L.Pinkevičius pasamdyti, bet to nedaro. O juk pavojinga ir patiems vaikams, kurie ten atsiduria“, – aiškino V.Karčiauskas.

Paveldosaugininkai nebežino, kokio dydžio baudą skirti L.Pinkevičiui, nes kitaip Lentvario dvaras bus išnešiotas po plytą.

Devynioliktajame amžiuje šis dvaras priklausė Lentvario grafams Tiškevičiams. Visur tviskėjo prabanga ir preciziška tvarka. Kieme žydėjo gėlės, buvo girdėti grafaičių juokas... 1915-aisiais šį dvarą nusiaubė caro armija. Išvaikė grafus, gerai prisigėrė ir turtą išgrobstė. Vėliau, sovietiniais laikais, Lentvario rūmuose įsikūrė kilimų fabriko „Lentvario kilimai“ administracija. Tačiau 2007-aisiais, verslininkui L.Pinkevičiui nusipirkus rūmus, prasidėjo netvarka. Nors milijonierius įsipareigojo sutvarkyti rūmus, jie dar labiau griuvo ir pelijo.

„Mes vėl surašėme naują reikalavimą ponui L.Pinkevičiui, kad užtikrintų dvaro apsaugą. Ir taip vyksta faktiškai kartą per mėnesį. Ieškotume išeičių ir tikrai neskleistumėme žinios, kad jis netinkamai prižiūri pastatą, bet kai rezultatų nėra, kas mums belieka“, – skėsčioja rankomis paveldosaugininkai.

KK2 susisiekė su buvusia L.Pinkevičiaus žmona Asta Valantaite. Paaiškėjo, kad Asta irgi nebenori būti pilies bokšto karalaite. 

„Buvusio vyro gyvenimo nekomentuoju“, – nukirto A.Valentaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.