Girtuokliams reanimobilis - ir taksi, ir tualetas

Greitosios pagalbos medikai priversti teikti blaivintojų ir netgi taksi paslaugas. Pasitaiko, kai pusės iš visų kvietimų per dieną sulaukiama dėl neblaivių žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:36 AM

„Per pašalpų, atlyginimų dienas kas antras kvietimas būna susijęs su alkoholiu. Po išgertuvių žmonės susižeidžia, apsinuodija ir tada jau reikia ne tik mūsų, bet ir toksikologų pagalbos. Surenkame ir viešose vietose jau nepaeinančius“, - pasakojp Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė.

Medikai tiesiog priversti reaguoti į visus skambučius, nes kviečiantieji nežino, ar žmogui sustreikavo sveikata, ar jis tiesiog prisigėręs nuvirto pamiegoti. Jeigu medikai girtuoklį palieka gatvėje, iškart pasipila pakartotiniai skambučiai ir nori nenori greitosios automobilis kaip taksi veža tokį ”pacientą“, jeigu ne į ligoninę, tai į nakvynės namus.

Baisiausia, kad girtuokliai greitosios paslaugomis naudojasi ne tik kaip taksi, bet ir kaip tualetu. Asocialūs asmenys nepaiso jokių elgesio normų. Po jų gabenimo reikia valyti ir dezinfekuoti automobilį. Tuo metu žmonės, kuriems tikrai prireikia medikų pagalbos dažniausiai į ligoninę važiuoja savo transportu, prašo kaimynų, artimųjų. Jų sumokami sveikatos mokesčiai skiriami tiems, kurie niekada nemoka.

Laida „Pagalbos skambutis“ greitosios pagalbos medikų darbą stebėjo pašalpų mokėjimo dieną. Beveik visi pacientai – padauginę alkoholio. Pas juos skubėdavo naujausia medicinos aparatūra aprūpintas reanimobilis. Kam buvo naudojama moderni technika ir skubios pagalbos specialistų žinios – „Pagalbos skambutyje“ šiandien 20.25 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.