Aktorius J.Damaševičius: „Mano dukrą prižiūrės V.Andriukaitis?“

Jeigu neskiepyti vaikai nebus priimami į darželius, kai kurie tėvai grasina savo atžalas palikti globoti sveikatos apsaugos ministrui. Aktorė Edita Zizaitė visus tris savo vaikus pagimdė namie. Netradicinių pažiūrų į sveikatos apsaugą besilaikanti moteris ir jos vyras taip pat aktorius Jurgis Damaševičius įsitikinę, jog skiepai gali pakenkti jų atžaloms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:27 PM

Porą piktina sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio planai neleisti lankyti darželių neskiepytiems vaikams.

„Jeigu pasirašysite tokį įsakymą, savo jauniausią dukrą atvesiu į jūsų kabinetą, kad jūs ją prižiūrėtumėte“, – išrėžė J.Damaševičius V.Andriukaičiui LNK laidoje „Valanda su Rūta“.

Tačiau ministras tikina, kad skiepytis būtina. „Dėl atsiradusių judėjimų prieš skiepus grįžta tokios ligos, kurių epidemijas skiepais buvo pavykę sustabdyti. Laisvas judėjimas, migracija į Europą atveža maliariją, kitokias infekcijas. Ar ir nuo jų gydysimės česnakais ir bobučių pasakomis?“ – retoriškai klausė V.Andriukaitis.

„Absurdas, kad vaikai miršta nuo ligų, nuo kurių skiepai seniai išrasti, – stebėjosi Vilniaus universiteto Vaikų ligų klinikos vedėjas Vytautas Usonis. – Lietuvoje dar nebuvo nė vieno atvejo, kad vaikas mirtų nuo skiepų. O štai be skiepų – yra.“

Dėl sveikatos apsaugos ministro ketinimo į darželius neįleisti neskiepytų vaikų diskusijos verda ir kitose TV laidose. Neseniai „Nuogoje tiesoje“ („Lietuvos ryto“ TV) dėl to susikirto medikai.

„Neskiepijantys savo vaikų tikriausiai nežino, kad persirgus tymais po kelerių metų gali prasidėti psichikos sutrikimai“, – aiškino infektologas profesorius Alvydas Laiškonis.

Jam atsikirto homeopatas Simonas Stankūnas: „Iki šiol slepiama informacija apie skiepų sukeliamas neigiamas reakcijas, įskaitant traukulius, kitokius neurologinius simptomus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.