Lietuvių aktorei - Holivudo žvaigždės V.Joneso smūgis į galvą

„Tikriausiai esu vienintelė lietuvė, gavusi į galvą nuo paties Vinnie Joneso”, – juokėsi Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorė Vita Šiaučiūnaitė (36 m.), kuriai britas filmavimo aikštelėje buvo prakirtęs lūpą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 12, 2014, 8:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:05 PM

Kino teatrus užkariavusioje Emilio Vėlyvio kriminalinėje komedijoje „Redirected/Už Lietuvą!” įspūdingo stoto nuotaką įkūnijusi V.Šiaučiūnaitė gatvėje dabar pastebi daugiau smalsių žvilgsnių.

„Matau, kad žmonės žiūri ir tarsi abejoja, ar tai tikrai ta Saulė iš filmo”, – juokėsi aktorė.

Nenuostabu, kad filmo gerbėjai aktorės neatpažįsta. Kukliai apsirengusi tamsiaplaukė visiškai nepanaši į ryškiai išsidažiusią blondinę Saulę, per kurios vestuves kilo tarptautinės muštynės, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Tik apgamą prie lūpos turi ir Saulė, ir V.Šiaučiūnaitė. Tuo jų panašumai ir baigiasi.

„Dar mes panašios tuo, kad abi mylime ir norime būti mylimos. Ir svajonių turime. Tik mano namuose kalakutai ant lovų nelaksto kaip Saulės troboje, – juokėsi V.Šiaučiūnaitė. – Tačiau kai prieš premjerą įsisuku į darbus, švaraus puodelio kavai namuose tenka paieškoti.”

130 kilogramų nuotaka

„Vaikystėje svajojau tapti balerina, tačiau 5 metais vyresnė sesuo Asta kartą manęs paklausė, ar kada nors mačiau storą baleriną. Tuomet nusprendžiau – būsiu arba aktorė, arba melžėja. Pirmoji svajonė jau išsipildė”, – pasakojo niekada liekna nebuvusi V.Šiaučiūnaitė.

Būtent apvalios kūno formos šiai iš Kupiškio kilusiai aktorei padėjo gauti vieną pagrindinių moterų vaidmenų filme „Redirected/Už Lietuvą!”.

„Tokios išvaizdos aktorių Lietuvoje nėra daug. Bandė filmuoti vieną aktorę iš Kauno, kelias merginas iš Edukologijos universiteto, o tada paskambino man”, – netikėtą kvietimą į aktorių atranką prisiminė V.Šiaučiūnaitė.

Su vienu iš filmo prodiuserių Donatu Šimukausku aktorė buvo pažįstama nuo studijų laikų – jis mokėsi metais vyresniame kurse Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

„Tuo metu, kai sulaukiau kvietimo į bandomąjį filmavimą, buvau pasiekusi savo svorio kulminaciją, svėriau maždaug 130 kilogramų. Todėl abejojau, ar tiksiu vaidmeniui”, – prisimena V.Šiaučiūnaitė.

Vis dėlto režisierius E.Vėlyvis pasirinko būtent ją.

Kai prieš pat filmavimą aktoriai susirinko repetuoti su jiems parinktais kostiumais, paaiškėjo, kad V.Šiaučiūnaitė yra šiek tiek numetusi svorio – jai skirti apdarai tapo per platūs.

„Gavau barti ir turėjau pažadėti, kad jokių dietų nesilaikysiu”, – juokėsi aktorė, kuriai vėliau, baigus filmavimo darbus, pavyko atsikratyti nemažai kilogramų.

Perukas pavertė blondine

Panevėžietės laukė ir dar vienas netikėtumas. „Likus maždaug savaitei iki filmavimo prodiuseris paskambino ir pranešė, kad Saulė būtinai turi būti blondinė”, – pasakojo V.Šiaučiūnaitė.

Persidažyti plaukų aktorė nesutiko. „Ne todėl, kad bijojau, jog šviesindama sugadinsiu plaukus. Tiesiog turiu įsipareigojimų Juozo Miltinio dramos teatrui, vaidinu spektakliuose ir negaliu ryžtis drastiškiems išvaizdos pokyčiams”, – paaiškino V.Šiaučiūnaitė.

Ji sakė studijų metais labai gerai įsiklausiusi į šviesaus atminimo teatro pedagogės Algės Savickaitės mintis apie teatro etiką.

„Dėstytoja mums aiškino, kad aktorius net prieš kirpdamasis plaukus turi atsiklausti režisieriaus, kurio spektaklyje vaidina”, – prisiminė V.Šiaučiūnaitė.

Galiausiai buvo rasta išeitis – panevėžietė Saulę vaidino užsidėjusi šviesų peruką.

„Perukas buvo puikiai pagamintas. Net pati žiūrėdama į veidrodį nesuprasdavau, kaip jis pritvirtintas”, – sakė moteris.

Kol tapdavo įspūdingąja Saule, V.Šiaučiūnaitė tarp kirpėjų ir vizažisčių praleisdavo maždaug pusantros valandos – tiek užtrukdavo pritvirtinti ir sušukuoti peruką, priklijuoti blakstienas, sukurti ryškų makiažą. Darbą juostoje „Redirected/Už Lietuvą!” V.Šiaučiūnaitė prisimena su malonumu. Epizodai, kuriuose ji vaidino, buvo filmuojami 9 dienas.

Aktorė džiaugėsi, kad per tą laiką spėjo susibičiuliauti su kolegomis. „Buvo surinkta puiki komanda, visi draugiški, dirbo neskaičiuodami valandų”, – žavėjosi V.Šiaučiūnaitė, kuri iki tol buvo nusifilmavusi tik vieno Lietuvoje kurto rusiško filmo epizode.

Prireikė kaskadininko

Vienoje nuotraukoje iš filmavimo aikštelės aktorius Andrius Žiurauskas pozuoja ne tik su savo herojaus nuotaką įkūnijančia V.Šiaučiūnaite, bet ir su vyru, vilkinčiu vestuvine suknele ir užsimaukšlinusiu peruką.

Tai kaskadininkas Slava Samuchovas, viename epizode vietoj aktorės nušokęs nuo traktoriaus į glėbį smulkučiam vestuvių fotografui.

„Ketinau pati nuo traktoriaus šokti, tačiau filmavimo grupė užprotestavo. Baiminosi, kad galiu susižeisti. O juk dar laukė scena bažnyčioje”, – prisiminė V.Šiaučiūnaitė.

Šį epizodą, filmuotą vieno kaimo Varėnos rajone bažnyčioje, aktorė laiko mieliausiu.

„Per tuoktuvių ceremonijos filmavimą atsisukau į susirinkusiuosius, o ten stovi visi tie, kurie dažniausiai lieka už kadro: režisierius, asistentai, grimuotojai, žmonės, kurie kasdien mums kavos siūlo ir kitaip rūpinasi. Matau visą filmavimo komandą, virtusią šeima”, – apie sujaudinusią akimirką pasakojo moteris.

Garsenybė žiebė į lūpą

V.Šiaučiūnaitė džiaugėsi, kad draugiški ir mielai bendraujantys buvo ir užsienio aktoriai.

O štai nuo garsaus britų aktoriaus V.Joneso ji gavo smūgį į veidą.

„Aš pati kalta, – šyptelėjo aktorė. – Pamiršau, kad toje scenoje Vinnie turi man smogti. O jis pamanė, kad laiku atsitrauksiu ir griūsiu. Neatsitraukiau ir gavau smūgį tiesiai į lūpą.”

V.Šiaučiūnaitę užgavusi veiksmo filmų įžymybė labai susikrimto, vis vaikščiojo paskui ir atsiprašinėjo.

Tačiau filmavimas ilgam nenutrūko – prakirstą lūpą aktorė nuplovė šaltu vandeniu ir tęsė darbą.

„Dabar juokiuosi, kad tikriausiai esu vienintelė lietuvė, gavusi į galvą nuo garsiojo V.Joneso”, – sako aktorė.

Fotografai nepažino

Kuriozų V.Šiaučiūnaitė neišvengė ir šių metų pradžioje, kai visa filmavimo grupė susirinko į iškilmingą „Redirected/Už Lietuvą!” premjerą. Ji, kaip ir visi kriminalinės komedijos aktoriai, iš anksto pasirengė pozuoti fotografams.

„Atėjome su vyru prie specialios fotosesijai skirtos sienelės, atsistojome ir laukėme, kol fotografai pradės pliauškėti savo aparatais. Tada pastebėjome, kad jie akivaizdžiai laukia, kol pasitrauksime ir užleisime vietą filmo žvaigždėms. Jie manęs tiesiog nepažino”, – juokėsi moteris.

Paklausta, kaip jos vaidmenį ir įvaizdį filme įvertino keleriais metais vyresnis sutuoktinis Arūnas, V.Šiaučiūnaitė nusijuokė: „Jis jau tiek mano įvaizdžių teatro scenoje matęs, kad niekuo nesistebi.”

Arūnas ir jųdviejų atžalos 17-metė Sofija bei 8-metis Domantas stengiasi pamatyti visus spektaklius, kuriuose vaidina Vita.

Dauguma vaidmenų – komiški

V.Šiaučiūnaitė yra baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Aktorinio meistriškumo katedrą. Jos kursui vadovavo Algirdas Latėnas ir Algė Savickaitė.

Baigusi studijas 2002 metais ji kartu su dar keliais kurso draugais pradėjo dirbti Panevėžio J.Miltinio dramos teatre.

Čia Vita sukūrė šešiolika vaidmenų, daugiausia – komiškų.

Tačiau pastaruoju metu keliuose pastatymuose – „Aš buvau namuose ir laukiau, kol ateis lietus”, „Iš nuomšiko gyvenimo” – jos vaidmenys rimti, verčiantys susimąstyti.

„Iš Nuomšiko gyvenimo” (rež. Antanas Gluskinas, pagal to paties pavadinimo Gendručio Morkūno knygą) skirtas paaugliams.

„Žiūrovus reikia užsiauginti. Jei vaikystėje žmogaus nesudominsi teatru, paleisi, vėliau žiūrėti spektaklių jis gali nebeateiti”, – svarstė aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.