„Chorų karus“ priversti palikti balsingieji kaliniai

Sekmadienio vakarą TV3 eteryje vėl karaliavo chorai. TV projekte „Chorų karai“ šis vakaras yra svarbus – vakaro pabaigoje paaiškėjo, kuris iš šešių chorų paliko šią kovą. Praėjusią savaitę paskutiniai lentelėje liko Pravieniškių kaliniai. Šįkart žiūrovai jiems skyrė daugiausia balsų, tačiau tai pataisos namų gyventojų neišgelbėjo - jiems teko palikti TV projektą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-13 20:52, atnaujinta 2018-02-14 16:49

Prieš savaitę iš „Chorų karų“ neiškrito niekas, todėl šį sekmadienį vėl kovojo šeši chorai - Astos Pilypaitės Alytaus „Dežavu“ choras, Eglės Jakštytės Utenos „Laimės“ choras, Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras, Kauno „Žalgirio choras“, vadovaujamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, Kėdainių choras „Senamiestis“, vedamas Arno Švilpausko „Daumantų kapelos“, bei Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras.

Šou pradėjo „eurovizinis“ akcentas – TV žiūrovus ir chorus pasveikino į studiją atvykusi Azerbaidžano dainininkė ir aktorė Dilara Kazimova. Šiais metais „Eurovizijoje“ savo šaliai atstovausianti moteris tikisi šįmet sulaukti ir lietuvių balsų.

Pirmieji prie starto linijos – kauniečiai su Egidijaus Sipavičiaus hitu „Antilopė“. Scenoje susidūrė sena ir nauja – dalis choristų pasidabino senoviškais elegantiškais drabužiais ir perukais, kita pusė – kaip tipiški šių dienų jaunuoliai.

„Tai buvo nepaprasta“, - pripažino komisijos narys Vitalijus Cololo. Paprašęs pakartoti dainos pradžią, jis staiga persirengė kunigu ir vaikščiodamas po studiją laimino visus – choristus, komisiją, žurnalistus.

„Esu absoliučiai sužavėta“, - komplimentus chorui žėrė ir Rūta Ščiogolevaitė. Komisija chorui skyrė du dešimtukus ir du devynetus.

Gerai žinomų šlagerių vakarą tęsė praėjusios laidos žiūrovų favoritai – choras „Lietuvos bočiai“. Senjorai uždainavo kūrinį „Tu ateik į pasimatymą“, kurį prieš porą metų į savo repertuarą yra įtraukęs ir duetas „The Ball & Chain”.

Romantiškas dainininkų pasirodymas nepaliko abejingų. V.Cololo skundėsi, kad šiais laikais jaunimas pasimatymus jau pamiršo – viską, įskaitant vaikus, daro internetu. Visi komisijos nariai chorui skyrė po 9 balus.

Kėdainių choras dainavo ant nuo scenos grindų kilusios platformos, imitavusios žalią pievą. Pasirinkta daina kelia daug jausmų – niekas juk dar nepamiršo, kaip „išeinu, palieku tave“ dainavo Vytautas Kernagis.

Kėdainių choras dainavo ant nuo scenos grindų kilusios platformos, imitavusios žalią pievą. Pasirinkta daina jautri – niekas juk dar nepamiršo, kaip „išeinu, palieku tave“ dainavo Vytautas Kernagis.

Choras sulaukė šalto dušo. R.Ščiogolevaitė paragino choristus dainuoti, o ne kalbėti. Ir priminė, kad muzika – svarbiau nei technikos triukai.

Du devynetai ir du dešimtukai – toks choro pelnytas komisijos įvertinimų derlius.

Atėjo Alytaus choro eilė nustebinti. Spalvingais drabužiais pasidabinę choristai šoko tvistą ir retro stiliumi sudainavo „Anties“ hitą „Alyvos“.

Užuot vertinę pasirodymą, komisijos nariai pradėjo dainuoti patys (tai šįmet jau tampa šio šou tradicija). Galiausiai trys komisijos nariai pasirodymą įvertino dešimtukais, vienas – devynetu.

Paskelbti pirmieji žiūrovų balsavimo rezultatai. Kol kas pirmauja Kėdainių choras, surinkęs 14 783 balsus. Nedaug atsilieka Alytaus choras. Paskutiniai - Pravieniškių Pataisos namų choristai.

Būtent jie dainavo tada bandė sužavėti žiūrovus - dainuodami Andriaus Mamontovo kūrinį „Saulės miestas“. Pasirodymo pabaigoje vyrai nusimetė stilizuotas kalinių uniformas ir liko su baltais marškiniais.

Prieš tai choro narys, už narkotikų turėjimą 12 metų kalėti nuteistas afrikietis Erikas patikino esąs nekaltas.

Apie svajonę, dėl kurios verta perplaukti jūrą, dainavę kaliniai pradžiugino komisiją. „Kiekvienas turime svajonių, dėl kurių stengiamės“, - sakė V.Cololo.

„Tikrai pasistengėte, sugalvojote kažką ypatinga. Bet toks jausmas, kad jums šis kūrinys patiems buvo labai prie širdies“, - sakė komisijos narė Kristina Zmailaitė. 9, 10, 9, 8 – tokius balus chorui paskyrė komisija.

Paskutiniai į kovą stojo kostiumais su spalvingomis detalėmis pasidabinę Utenos choro dainininkai. Jie sudainavo šįmet į sceną sugrįžusio dueto „Naktinės personos“ hitą „Kelyje“.

„Šiandien tema buvo senos dainos, skambančios naujai. Kartais jos taip pasikeičia, kad būna geresnės už originalą“, - ir chorą, ir aranžuotojus gyrė K.Zmailaitė.

Choras surinko visus keturis komisijos dešimtukus.

Po visų šešių chorų pasirodymų paaiškėjo komisijos balsavimo lentelė. Chorai joje išsidėstė taip: Utenos choras (40 balų), Alytaus choras (39 balai), Kauno ir Kėdainių chorai (po 38 balus), “Lietuvos bočių“ ir Pravieniškių Pataisos namų chorai (po 36 balus).

Paskelbtas ir šio vakaro žiūrovų verdiktas. Jie dalyvius išrikiavo taip: Pravieniškių pataisos namų choras (25288 balsai), Alytaus choras (21674 balsai), Utenos choras (20792 balsai), Kėdainių choras (20506 balsai), Kauno choras (19991 balsas), “Lietuvos bočių“ choras (11219 balsai).

Tačiau tai - ne pabaiga. Kas šį vakarą palieka projektą, lemia šios ir prieš savaitę vykusios laidos susumuoti balsavimo rezultatai.

Paskelbus galutinę dviejų laidų lentelę, paaiškėjo, kad chorai išsidėstė taip (nuo pirmos iki paskutinės vietos): Alytaus choras, Utenos choras, „Lietuvos bočių“ choras, Kėdainių choras, Kauno choras ir Pravieniškių Pataisos namų choras.

Pravieniškėse kalintys nuteistieji, nors šį sekmadienio vakarą ir sulaukė daugiausia žiūrovų balsų, palieka „Chorų karus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.