Gediminas Jaunius: „Lietuvos balse“ dainuoti reikia

Praūžė atrankos į LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ trečiąjį sezoną, kuris televizijos eteryje startuos rudenį. Koks jis bus, atskleidė prodiuseris Gediminas Jaunius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:14 AM

Projektui vėl diriguos Inga Jankauskaitė ir Rolandas Vilkončius, tuo tarpu reporteriai Santa Audickaitė ir Šarūnas Kirdeikis vėl dirbs su interneto bendruomene. „Aklosios perklausos“ bus filmuojamos jau birželio 16,17 ir 19 dienomis.

Ar atrankose pastebėjote įsimintinų balsų?

Žinote, atrankose išgirstame labai daug gerų balsų, bet būna tokių, kurie įeina ir tu supranti – prieš tave būsimas finalininkas. Per praėjusius du sezonus buvo tokių atvejų ir nuojauta pasiteisino, tokiems dažniausiai atsisuka visos keturios kėdės. Praėjusiais metais taip visi komisijoje kalbėjome apie Dagną. Jos balsas pakerėjo nuo pirmo garso. Ir štai ji tapo Merūno komandos finalininke. Šiemet regis tokių, kurie krito į akį iš pirmo garso buvo dar daugiau. Bet mano simpatijos mažai ką reiškia. Perklausos bus aklos. Tik dalyvio balsas tą akimirką nulems ar mokytojai spaus savo mygtukus ir kėdės ims suktis. Aš stengiuosi neturėti favoritų, nes mano darbas užtikrinti, kad visi kartu išrinktume tą vieną ypatingą ir galingą balsą, kuriuo didžiuosis visa šalis.

Koks mokytojas buvo populiariausias tarp atrankos dalyvių?

Pernai absoliučiais favoritais buvę Donatas ir Merūnas, šiemet turės gerokai labiau pakovoti dėl simpatijų dalyvių širdyse, mat po praėjusio sezono Valinskų akcijos stipriai pakilo, juk būtent Ingos ir Arūno komandos finalininkas Paulius Bagdanavičius išplėšė pergalę įnirtingoje kovoje iš Donato favoritės Monikos Linkytės. Nors jei atvirai, man susidarė įspūdis, kad šiemet dalyviai labiausiai norėtų, kad jiems atsisuktų Katažina. Jos nuoširdumas ir rūpestis neliko nepastebėtas. Ar buvo dalyvių, kurie perklausose bandė sužavėti ne tik balsu, o ir trumpais sijonais arba barzdomis?

Turėčiau pasakyti, kad šiemet mus nustebino aukšta dalyvių pasirengimo kokybė. Atsitiktinių žmonių buvo ypač mažai. Atrodo, visi suprato, kad Lietuvos balse reikia dainuoti. Nors keleto kuriozų išvengti vis dėlto nepavyko. Tiesa, jie buvo linksmi. Mus aplankė Žmogus- kasetė ir Vinilas – žmonės su porolonais ant galvų. Jie nelabai ką matė, nelabai ką ir padainavo, bet linksma buvo.

Jei pats dalyvautumėte „Lietuvos balse“, kokią dainą pasirinktumėte mokytojams sužavėti?

Pasirinkčiau lietuvišką dainą, kurią nors iš senesnių laikų. Daug gražių turime. Ir ji suskambėtų naujai. Bet tai būtų neabejotinai jausminga daina. Į ją sudėčiau daug ilgesio ir nostalgijos. Šiaip man labai artima yra Nedos vokalo kultūra ir emocingumas. Gal dėl to, kad ji ne tik puiki vokalistė, bet ir groja fleita. Man atrodo, kad ji tuputį mąsto kaip instrumentalistė. O man kaip žmogui grojusiam saksofonu, tai labai artima. Greičiausiai tai būtų „Žingsniai nebe tie”.

Ką šiuo metu veikia praėjusių sezonų „Lietuvos balso“ nugalėtojai ir finalininkai?

Man ypatingai malonu stebėti kaip sėkmingai klostosi mūsų projekto dalyvių muzikinės karjeros. Šou nugalėtojai Julija ir Paulius aktyviai koncertuoja, įrašinėja dainas, dažnai juos matome TV ekrane. Jų karjera vis labiau įsisiūbuoja! Štai Gabrielius Vagelis po pirmojo sezono greta sėkmingos muzikinės karjeros sulaukė ir pelningo reklaminio pasiūlymo. Monika, Milita, Berta neabejotinai jau įsitvirtino muzikos rinkoje. Ar pamenate tuos laikus kai daugelis dūsaudavo, kad mūsų scenoje karaliauja bebalsiai, žiopčiojantys į išjungtus mikrofonus? Tai jau praeitis. Ir drąsiai galiu sakyti, kad tai ženklus „Lietuvos balso” indėlis.

Kiek šiemet lems žiūrovai spręsdami „Lietuvos balso“ dalyvių likimą?

Kaip ir kiekvienais metais, šou pradžioje žiūrovai labiau mėgaujasi vykstančiu procesu ir kaip ir krepšinyje serga už mūsų dalyvius, komentuoja mokytojų pasirinkimus. Kartais su tuo karštai nesutinka. Ir taip tęsiasi iki tol, kol ateina finalinių kovų etapas. O tada jau būna karšta – kaista telefonų linijos ir žmonės aktyviai naudojasi savo teise įtakoti mokytojų sprendimus. Finale viską lemia tik Lietuvos žmonių balsas - tai tikri rinkimai.

Ko palinkėtumėte būsimiems „Lietuvos balso“ dalyviams „Aklosiose perklausose“?

Atsineškite vieną konkrečią emociją. Sudėkite viską, ką turite, į savo balsą ir dainuokite taip, kad mokytojai tiesiog negalėtų nepaspausti mygtuko. O prieš perklausas pasisodinkite savo artimus žmones ir dainuokite jiems žiūrėdami į jų odą. Jei ji nuo jūsų balso oda šiaušiasi iš susijaudinimo ir pasidaro kaip žąsies – vadinasi jums greičiausiai pavyks. Žąsies oda – ženklas, kad jūsų balsas sukelia emocijas. Juk čia viską lemia balsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo