Aktorė Vaida Lisikaitė: „Dėmesys ir komplimentai man patinka“

Jaunosios kartos kino bei teatro aktorė, laidų vedėja Vaida Lisikaitė televizijoje šmėžuoja jau ne vienerius metus. Daili šviesiaplaukė pripažįsta – neretai vaidmenis ji gauna pagal savo išvaizdą. Vaidai dažnai tenka įkūnyti kaprizingą koketę, įnoringą lengvabūdę ar tiesiog stereotipinę blondinę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:59 PM

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bakalauro bei magistratūros vaidybos studijas pasibaigusi aktorė televizijoje išgarsėjo prieš kelerius metus. V.Lisikaitė yra nusifilmavusi trumpametražiame filme „Aš tave žinau”, vėliau vedė tokias humoristines laidas, kaip „Pričiupom“, „Šou biznio šou“ bei vaidino „Dviračio šou“.

V.Lisikaitė – įsimintinos išvaizdos mergina. Ryškūs veido bruožai – akį traukiančios putlios lūpos, šviesūs plaukai, išraiškingos akys – palieka įspūdį, tačiau būtent dėl to režisieriai ir prodiuseriai merginą dažniausiai mato stereotipinės blondinės ar įnoringos lengvabūdės vaidmenyse.

Šiuo metu aktorė atlieka vieną pagrindinių vaidmenų naujame kompanijų „Videometra“ ir „Singing fish“ kuriamame seriale „Meilė kaip mėnulis”, kuris LRT eteryje rodomas pirmadieniais – ketvirtadieniais 19.55 val.

Kaip pasakoja V. Lisikaitė, ji labai norėjo vaidinti šiame seriale, o dalyvaudama atrankoje bandė save dviejų personažų kailyje. „Pretendavau į du vaidmenis, tačiau Noros vaidmuo man buvo didesnis iššūkis. Tad didesnes pastangas dėjau, kad gaučiau būtent šį vaidmenį“, – prisipažįsta aktorė.

Žaviosios aktorės įkūnijama Nora – mergina, kuriai negalioja jokios taisyklės. Ji – ryžtinga, žinanti, ko nori, emocionali jauna moteris. V.Lisikaitė išduoda – vaidindama Norą ji išlieja tam tikrose situacijose susikaupusį, nuslėptą pyktį, pabūna moterimi, kokia gyvenime niekada negalėtų būti.

V.Lisikaitė pasakoja, kad dėl savo vaidmenų ji dažnai susiduria su aplinkinių nuostata esą išvaizdi mergina yra arba kvaila, arba prasisiekėlė. Žmonės ima priskirti Vaidai jos kuriamų personažų savybes.

Aktorė teigia suprantanti, kad dažnai jos kuriami lengvabūdės merginos vaidmenys gali jai pakenkti, žmonės gali susidaryti nepagrįsta nuomonę: „Aš tik dirbu savo darbą, tačiau nuo savo išvaizdos pabėgti negaliu. Mano išorė charakterio savybių juk neatspindi, nors ir nešu moterišką pradą.”

Žinoma mergina pasakoja, kad savo išvaizda rūpinasi ir dėmesys jai patinka, tačiau ji to nelaiko esminiu dalyku gyvenime.

„Aš laikau save moteriška moterimi, stengiuosi save prižiūrėti. Dėmesys ir komplimentai man patinka, ypač jei jie tikri bei nuoširdūs. Myliu save, bet tai nėra viskas, dėl ko gyvenu“, – pasakoja Vaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.