Ant aktorių pokšto kabliuko – net 20 Lietuvos įžymybių

Kažkas per vidurį tarp tikro aktorių kastingo ir „slaptos kameros“ humoristinių laidų. Toks yra naujo sezono TV3 šou „Aš – kino žvaigždė“, trečiadienį linksmai pristatytas pačioje Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje.

Projekto rengėjų tikslas buvo pakviesti neprofesionalius aktorius ir sukurti iliuziją, kad jie pretenduoja į tikrą kiną.<br>T.Bauro nuotr.
Projekto rengėjų tikslas buvo pakviesti neprofesionalius aktorius ir sukurti iliuziją, kad jie pretenduoja į tikrą kiną.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 17, 2014, 1:59 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 4:33 PM

Žinomi Lietuvos žmonės – dainininkai, laidų vedėjai, sportininkai – prieš pusmetį gavo kvietimą į aktorių atranką naujam kino filmui.

„Pranešėme, kad stambi Danijos kompanija, kuria dirba su Holivudu, Lietuvoje stato kelis didelius filmus, kokių mūsų šalyje dar nebuvo“, - pasakojo šou prodiuseris Laurynas Narbutas.

Atsiliepė daugelis – ir prieš kameras klusniai vykdė filmo „režisierių“ nurodymus. Tik vėliau suprato, kad visa tai tebuvo pokštas – jokio filmo nėra, jie užkibo ant laidos kūrėjų kabliuko.

Tarp šitaip „išmaudytųjų“ - sinoptikas Naglis Šulija, TV laidų vedėjas Vitalijus Cololo, „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas, šokėjos Monika Šalčiūtė ir Eglė Straleckaitė, dainininkai Mantas Jankavičius, Asta Pilypaitė ir Karina Krysko-Skambinė, galiūnas Vidas Blekaitis ir kiti. Iš viso – apie dvidešimt Lietuvos įžymybių.

„Tikslas buvo pakviesti neprofesionalius aktorius ir sukurti iliuziją, kad jie pretenduoja į tikrą kiną. Visi jie jaudinosi ir iš tikrųjų norėjo gauti vaidmenį. Dirbo pagal scenarijų, kurį diktavo režisieriai, o šie elgėsi neadekvačiai, prašė keistų dalykų.

Pamatėme, kaip smarkiai žmonės nori gauti vaidmenį. Tai pagrindinė projekto žinutė – parodyti, kas vyksta su žmogumi, kai jis iš tiesų kažko labai nori, mano gavęs savo gyvenimo galimybę. Nufilmavome tokią medžiagą, kurioje žiūrovai pamatys žinomus žmones tokius, kokiais jie viešumoje niekada nėra buvę“, - pasakojo prodiuseris.

Scenarijai buvo itin įdomūs – pavyzdžiui, apie partizano Kėkšto ir jo mylimosios santykius, apie į kalėjimą infiltruotą policininką. Pastarajame scenarijuje kalinį įtikinamai suvaidino V.Cololo.

M.Jankavičius vaidino boksininką, o S.Urbonavičius-Samas – boksininko trenerį. M.Šalčiūtė – moksleivę, įsimylėjusią kūno kultūros mokytoją.

N.Šulija prieš kameras virto mokslininku, išradusiu ypatingų galių suteikiančias tabletes.

„Naglis turbūt labiausiai nusivylė, kad ši atranka nėra tikra. Jis nuoširdžiai tikėjo, kad gali gauti vaidmenį Holivude. Jurijus Smoriginas labai jaudinosi, nors visada atrodo toks pasitikintis savimi.

Puikiai atidirbo dainininkė Mia. Ji tikrai prarijo mūsų masalą ir tikėjo, kad gali gauti vaidmenį. Kai atskleidėme jai tiesą, ji irgi buvo akivaizdžiai nusiminusi.

Buvo sunku į akis meluoti žmonėms, kurie man yra autoritetai. Jiems kildavo įtarimų – kodėl tiek daug kamerų, apšvietimo, grimo, juk atrankose to nebūna. Aiškinome, kad tai labai svarbi medžiaga, kuri keliaus į Daniją, tokie techniniai reikalavimai“, - pasakojo L.Narbutas.

Paslaptį paliko išsaugoti, nors Lietuvos kino režisieriai sulaukė daugybės skambučių – profesionalūs aktoriai pradėjo teirautis, kaip patekti į „to gero filmo“ atranką.

„Dalyviai klausdavo, o kas režisuos tikrąjį filmą. Pasakydavau pažįstamo meksikiečio pavardę, to atsakymo pakakdavo“, - juokėsi L.Narbutas.

L.Narbutas mano, kad projektas galbūt vis dėlto padės kai kuriems jo dalyviams žengti į kiną – nes jie atsiskleidė kaip turintys puikių aktorystės sugebėjimų.

„Žiūrovai pamatys keistų, juokingų situacijų, bet ir dramatiškų dalykų – kai mūsų pakviestos įžymybės pagal scenarijų turėjo verkti, vaidinti liūdnus dalykus“, - pasakojo L.Narbutas.

Kiekvienoje laidoje bus parodyti vienos ar dviejų žvaigždžių nuotykiai „atrankoje“. Laida bus rodoma trečiadienio vakarais – pirmojoje, kuri bus rodoma jau šį vakarą, pasirodys V.Blekaitis ir radijo laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė.

„Vidui teko Vilniaus Katedros požemių pabaisos vaidmuo. Su peruku ir didžiuliu lietpalčiu. Buvo nelengva jam paskambinti ir pasiūlyti tai, bet jis sutiko“, - juokėsi L.Narbutas.

Projekto šeimininkai, „atrankos“ rengėjai – trupės „Kitas kampas“ aktoriai Audrius Bružas, Martynas Nedzinskas ir Balys Latėnas.

„Manęs nė vienas dalyvis nematė, sėdėjau operatorių kambaryje ir buvau lyg pilkasis kardinolas. Susisiekdavau su Martynu ir Baliu, duodavau patarimų, sukurdavau netikėtas užduotis, provokuojamus pasiūlymus.

Tikslas buvo ir Martyną bei Balį pastatyti į nepatogias padėtis, įnešti gyvybės. Kai mane kartą vis dėlto prigavo dainininkė Baiba Skurstenė, apsimečiau, kad irgi esu aktorius, atėjęs į atranką“, - pasakojo A.Bružas.

„Pamatyti, kaip N.Šulija B.Latėną smaugia įsivaizduojamu liežuviu – tikrai įdomu. Kaip jis išskrenda pro langą – irgi“, - kvatojosi M.Nedzinskas.

Šou rengėjai puikiai suprato – jei maustomos Lietuvos įžymybės pamatys A.Bružo veidą, joms kils įtarimų.

„Buvo atsisakiusių dalyvauti, nes juos domina tik stambus, didelis vaidmuo būsimame filme. Žodžiu, buvo linksma. Bet mes vis dėlto nenorėjome pasijuokti iš tų žmonių, tiesiog norėjosi atskleisti jų potencialą. Buvo ir tokių, kurie nusifilmavo, o sužinoję tiesą paprašė tos medžiagos nerodyti. Mes gerbėme jų norą“, - šypsojosi A.Bružas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.