Bendraamžių patyčios pastūmėjo į magijos pasaulį

Mistiškas lapkritis turbūt yra pats tinkamiausias mėnuo susipažinti su magija, burtais ir paslaptimis. Televizijos kanalas „Discovery channel“ kviečia prisiliesti prie magijos meno. Vienas garsiausių šio televizijos kanalo vedėjų, Dynamo, atskleidžia, kas jį paskatino pradėti iliuzionisto karjerą, koks yra jo įkvėpimo šaltinis ir koks yra pavojingiausias jo atliktas triukas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 11:43 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:42 PM

Šiandien Dynamo yra visame pasaulyje žinomas magas, savo pasirodymuose sujungiantis iliuzionistinius triukus, nepaprastą rankų miklumą, gatvės magiją ir net gatvės šokių elementus. Jį išgarsino tokie triukai kaip perėjimas per Temzės upę Londone ar vertikalus žengimas pastato siena Los Andžele. Jo gerbėjų gretose - Holivudo žvaigždės Will Smith, P Diddy, Jay Z, Coldplay, Russell Brand, Gwyneth Paltrow, The Black Eyed Peas, Paris Hilton ir daugelis kitų.

Tačiau link magijos Dynamo pastūmėjo ... patyčios. Mokyklos „blogiukai“ šaipydavoi iš nepagydomos virškinimo ligos, dėl kurios jam teko ilgai gulėti ligoninėse, kęsti dializės procedūras ir jis negalėjo priaugti svorio. Stengdamasis padėti berniukui apsisaugoti nuo neklaužadų, jo senelis anūką išmokė keleto magijos triukų. Taip prasidėjo įspūdinga Dynamo karjera.

„Kai buvau mažas, nežinojau, kad filmuose būna kaskadinių triukų. Naiviai tikėjau, kad mano mėgstami herojai, tokie kaip supermenas, iš tiesų egizstuoja ir gali skraidyti. Susidariau sąrašą galių, kokias norėčiau turėti. Šis sąrašas man yra kaip idėjų skrynelė, primenanti, kokių ambicijų turėjau anksčiau, o šiandien turiu galimybę jas įgyvendinti,“ pasakoja Dynamo. Įdomu tai, kad iki šiol filmai išlieka vienu pagrindinių jo įkvėpimo šaltinių – „Neseniai buvau filmo „Iksmenai“ premjeroje. Iš jo išėjau su daugybe naujų idėjų, kokias iksmenų galias galėčiau panaudoti savo triukuose“, sakė iliuzionistas.

Paklaustas, kodėl jis mėgsta savo darbą, magas pasakojo, jog jam labiausiai patinka dalintis savo aistra magijai su kitais ir keliauti po pasaulį: „Mano darbas gali pakeisti jų dieną ir leisti pasijusti laimingiems – daromi triukai sukelia teigiamas žmonių emocijas.“

Jo svajonė – surengti pasirodymą kiekvienoje šalyje, kurioje buvo parodyta televizijos laida „Dynamo. Neįtikėtinas iliuzionistas“ (angl. „Dynamo. Magician Impossible“). „Filmuodamas laidą įsitikinu, kad magija yra visame pasaulyje suprantama kalba. Triukus rodydami lūšnynuose Indijoje ar prabangiausiuose klubuose Londone sulaukiame tokių pačių žmonių reakcijų. Galbūt tuo mano šou ir išsiskiria iš kitų – mes magiją rodome visiems žmonėms, nepaisant jų socialinio sluoksnio“, sakė Dynamo.

Paprašytas duoti patarimų jauniesiems magams, Dynamo pasiūlė įdėti kaip įmanoma daugiau savęs – tik taip galima išsiskirti iš kitų. Taip pat iliuzionistas pataria neatskleisti profesinių paslapčių – būtent dėl šio slaptumo didžiausi jo atlikti triukai liko neįminti.

„Magija nėra kažkoks apibrėžtas dalykas. Iš tiesų tai ir yra emocija, kai tu pamatai kažką nepaaiškinamai įspūdingo, ko negali suprasti. Todėl jau vien faktas, kad magija yra emocija, reiškia, kad kiekvienas gali ją atlikti ar pajusti. Taip magija gyvuoja kiekviename iš mūsų“, pridūrė jis.

Visi žino, kad magija gali būti pavojinga. Tačiau Dynamo tikino kol kas jokių rimtų sužeidimų nepatyręs. Pavojingiausias jo iki šiol atliktas triukas – ėjimas pastato siena Los Andžele. Tačiau iliuzionistas pažada, kad dar pavojingesnius triukus žiūrovai galės išvysti naujame jo televizjos laidos sezone.

Televizijos kanale „Discovery channel“ nuo spalio 20 d. rodomas jau ketvirtasis šios laidos sezonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.