Viena ranka Rubiko kubą dėliojantis 16-metis sieks rekordo

Šešiolikmetis Ravilis Gafurovas TV3 sekmadienio šou „Lietuvos talentai“ pademonstravo neeilinį gebėjimą – vos per 1 minutę 20 sekundžių viena ranka sudėliojo tris Rubiko kubus! Keisčiausia, kad tarp Lietuvos rekordininkų esančiam vaikinui šis galvosūkis į rankas pirmąkart pateko vos prieš 7 mėnesius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-28 12:30, atnaujinta 2018-01-24 10:34

Ravilio talentas atėmė žadą ne tik per visus projekto sezonus visko mačiusiems teisėjams, bet ir publikai. Ji sėkme negalinčiam patikėti vaikinui plojo atsistojusi. 16-metis teigė nuoširdžiai nesitikėjęs patekti į kitą „Lietuvos talentų“ etapą ir nustebo, kad žmonėms jo pasirodymas šitaip patiko.

„Į „Lietuvos talentus“ atėjau ketindamas paprasčiausiai parodyti, kaip gali būti dėliojamas Rubiko kubas, todėl gavęs tris teisėjų „taip“ – patyriau šoką“, – prisipažino vaikinas.

Pasak R.Gafurovo, lietuvių, gebančių profesionaliai sudėlioti Rubiko kubą, labai trūksta – tokių asmenų mūsų šalyje yra vos apie dešimtį. O kaimyninėje Lenkijoje – net 200. Kaip tik ten šiemet vyko tarptautinis Rubiko kubo dėliojimo festivalis, jame dalyvavo ir Ravilis. „Patekau į finalą, tačiau tarp prizininkų nebuvau“, – sakė šešiolikmetis.

Žinoma, dėl to nusivilti neverta – juk vaikinas galvosūkį dėlioti praktikuojasi vos daugiau nei pusmetį. „Išmokti dėlioti kubą tetruko savaitę, o visą kitą laiką užėmė ir tebeužima praktika. Nesudėti Rubiko kubo man atrodo neįmanoma“, – šypsodamas pasakojo moksleivis.

Paklaustas, kiek laiko kasdien skiria praktikai, Ravilis sakė neskaičiuojąs – dėlioja kubą kai tik gali, pavyzdžiui, važiuodamas autobusu.

Pasak vaikino, pasaulinis Rubiko kubo dėliojimo rekordas – 5,55 sekundės. R.Gafurovas – antras Lietuvoje.

Talentingas šešiolikmetis jau tiki, kad po antro etapo, kuriame teisėjai nuspręs kas patenka į pusfinalius, jis ir vėl išgirs lemtingus „Taip“. Ravilis žada parodyti tai, ko pasaulyje dar nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.