Ką I. Šimonytė sužinojo iš „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykių”?

Pamenate visada besišypsančią šviesiaplaukę ministrę, nepristingančią kantrybės dar ir dar kartą visiems paaiškinti elementarias tiesas apie mūsų šalies ekonomiką, finansus ir šiaip jau gyvenimą?

I.Šimonytė.
I.Šimonytė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:18 AM

Tas tiesas mes visi galime susirasti oficialiose ataskaitose, tos tiesos bado akis, jeigu nemeluojame patys sau, bet mes meluojame, nes tingime pasidomėti, o vietoje to tik tvindome savo aplinką visokiomis kvailystėmis a la „visa valdžia vagys”, „valdininkai surijo biudžetą”, „Seimas blogai dirba, todėl aš blogai gyvenu”.

Per „Info TV“ rodomi „Pasivaikščiojimi su Ingrida Šimonyte” – vaistai nuo kvailumo ir aklumo. Laidoje nesunkiai sužinosime, kur dingsta didžioji mūsų biudžeto dalis, kaip mes norime vienas kitam prieštaraujančių dalykų, kokio tipo valstybė ir visuomenė esame ir kad... gyventi Lietuvoje išties yra gerai. Todėl Ingrida ir susiejo savo likimą su Lietuva, o nesusiviliojo brangiais pasiūlymais iš tarptautinių korporacijų. O tokių pasiūlymų buvo, nes pašnekovė – aukščiausios klasės profesionalė, atsakingai kalbanti ir sakanti tik tai, ką tikrai žino.

Na, kad ir – ji perskaitė visus „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykius” dar kartą tik tam, kad įrodytų, jog Šveikas niekada nesakė frazės, kad „vyriausybė, pabranginusi alų, pasmerkta žlugti”. Ši frazė – kažkieno išsigalvojimas. Kaip ir daugelis kitų dalykų, kuriuos mes tariamės žiną...

Šiandien Ingrida Šimonytė – Lietuvos banko valdytojo pavaduotoja. Tad, be abejo, bus klausimas ir apie tai, ar mums reikia euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.