Iliuzionistui karių „triukai“ su minomis nepasirodė juokingi

„Kadangi esu magas, o šioje profesijoje vienas svarbiausių dalykų – rankos. Mane apėmė nemaža baimė sužinojus, kad teks dirbti su tikrais sprogmenimis. Tokioje situacijoje atsidūriau pirmą kartą gyvenime. Džiaugiuosi, kad šalia buvo tikri savo profesijos asai, kurie suteikė saugumo ir pasitikėjimo savimi jausmą“, - įspūdžiais dalinasi M. Žmuidinavičius-Wizard. Iliuzionistas vienai dienai tapo išminuotoju ir mokėsi dirbti su tikromis prieštankinėmis minomis.

Iliuzionistas M. Žmuidinavičius-Wizard susipažino su itin pavojingu išminuotojų darbu.<br>Stopkadras
Iliuzionistas M. Žmuidinavičius-Wizard susipažino su itin pavojingu išminuotojų darbu.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2014, 12:31 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:56 PM

Iliuzionistas apsilankė „Brigados generolo Kazio Veverskio“ poligone, kur jam teko viena rimčiausių užduočių Lietuvos kariuomenėje – išminavimo darbai ir sprogmenų aptikimas. Kai magas buvo supažindintas su visomis saugumo priemonėmis, jam teko neutralizuoti sprogmenis, naudojantis specialiu robotu.

„Tą akimirką, kai man pasakė, kad galiu neutralizuoti sprogmenį, buvo daugybė emocijų. Mes paruošėme specialų užtaisą ir paspaudus mygtuką jis turėjo sprogti. Tas momentas, kai paspaudi mygtuką, kuomet tik nuo tavęs priklauso sprogimo akimirka, buvo labai malonus, jaučiausi kaip mažas vaikas“, - pasakojo Mantas.

Kaip tinkamai elgtis su sprogmenimis, juos aptikti ir neutralizuoti M. Žmuidinavičių – Wizardą mokė vyr. leitenantas Kazimiras Bogdonas. Po to, kai iliuzionistas atliko savo užduotį, karininkas negailėjo gerų žodžių: „Su Mantu šiandien visos dienos metu juokavome: Mantas sakė, kad mes panašūs, nes lygiai taip pat, kaip ir jis savo profesijoje pradanginam daiktus. Skirtumas tik toks kad tuos daiktus Mantas gali sugrąžinti, o mes, deja, jau nebegalime“.

Kaip magui sekėsi sprogdinti tikras prieštankines minas, valdyti specialų robotą, atlikti išminavimo darbus vilkint specialų kosmonautą primenantį kostiumą galite manatyti naujoje projekto “Pavojingas ginklas” dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.