Algis Ramanauskas: „Šturmuosime namą, kuriame slepiasi padugnės“

Jau rytoj 44-ajį gimtadienį švęsiantis Algis Ramanauskas dalyvavo finalinėje projekto „Pavojingas ginklas“ užduotyje, kurią parengė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono I kuopos II būrio kariškiai, visi buvo sužavėti. „Manau, kad į bet kokią užduotį mes galėtume su juo eiti ir šiek tiek pasitreniravęs jis galėtų būti visavertis skyriaus ar būrio karys“, – nuoširdžiai kalbėjo vyr. leitenantas Linas Ambrazevičius.

A.Ramanauskas dalyvavo projekte „Pavojingas ginklas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Ramanauskas dalyvavo projekte „Pavojingas ginklas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 6:26 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:39 PM

Kartu su dragūnų bataliono pirmosios motopėstininkų kuopos antro būrio kariais vykdyti užduotį ruošėsi ir garsus aktorius, TV laidų vedėjas A.Ramanauskas. Jis stojo į šturmo grupės gretas vykdyti paskirtos užduoties. A.Ramanauskui tenka atsakingiausias vaidmuo šturmo komandoje – „išvalyti“ priešo užimtą pastatą.

„Šiandien šturmuosime kažkokį namą, kuriame slepiasi padugnės, – aiškina TV laidų vedėjas ir drąsiai priduria: – Nepavydžiu tiems žmonėms, kurie bus viduje.“

Šturmo metu A.Ramanauskas buvo labai susidomėjęs savo nauju amplua ir neslėpė entuziazmo, nors toks iššūkis jam nebuvo pirmas. TV laidų vedėjas savo noru vyksta į karščiausius pasaulio taškus, yra matęs, kaip viskas vyksta realybėje tiek Afganistane, tiek Izraelyje, kur iki šiol nesiliauja neramumai.

Per pratybas projekto herojus svaidėsi ne tik spyriais į duris, bet ir taikliais juokeliais, priversdamas nusišypsoti savo bendražygius. Pasak vyr. eilinio Leono Karpio, tokia kario savybė yra teigiama – tinkamas juokelis laiku ir vietoje tik paskatina karių motyvaciją.

Kalbėdamas apie pilietinę pareigą A.Ramanauskas nustebino kaip niekada rimtu požiūriu: „Manau, kad Lietuva, kaip nedidelė etninė grupė, kaip nedidelė šalis, yra didelė savo dvasia, bet mes neturime daug gyventojų, negalime sau leisti prabangos turėti vien tiktai profesionalią kariuomenę. Tam mes turime turėti jaunimą, kuris moka šaudyti, kuris yra išėjęs bazinį karinį rengimą. Kodėl sutikau sudalyvauti šiame projekte? Todėl, kad šiais neramiais laikais mes, visuomenė, civiliai, turime rodyti ypatingą solidarumą su mūsų kariuomene, palaikyti ją, įtikinti jaunimą, kad tai yra rimtas, taurus ir garbingas dalykas remti kariuomenę ir būti jos dalimi. Man garbė buvo dalyvauti su jais pratybose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.