„Auksinio balso“ rokenrolo vakare triumfavo Aistė Lasytė

Vienuoliktoji „Auksinio balso“ laida buvo skirta rokenrolui. Surinkusi daugiausiai žiūrovų balsų projekte triumfavo Aistė Lasytė. Šeštadienio vakarą netrūko įtampos, mat su „Auksiniu balsu“ atsisveikino dar vienas dalyvis iš likusių aštuonių – Antanas Zakarauskas. Bendroje lentelėje jis surinko mažiausiai balų.

A.Lasytė surinko daugiausiai žiūrovų simpatijų.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Lasytė surinko daugiausiai žiūrovų simpatijų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2014, 11:33 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:57 AM

Kartu su televizijos žiūrovais „Auksinio balso“ dalyvius rokenrolus atliekančius dainininkus vertino komisija – operos dainininkė Sigutė Stonytė, muzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentas Vytautas Lukočius ir režisierius Julius Dautartas.

Pirmasis smagų vakarą pradėjo Deividas Norvilas-Deivis. Pasitelkęs ilgakojes šokėjas jis atliko atlikęs britų grupės „The Clash“ dainą „Should I Stay or Should I Go“.

„Šokinėjantį Deivį pamatyti ne naujiena, bet bėgantį? To matyt dar neteko“, – temperamentingai dainą atlikusį dainininką gyrė Z.Kelmickaitė.

„Tai, ką jis dabar padarė scenoje, to dar niekas čia nedarė. Jis tikras artistas“, – žavėjosi V.Lukočius.

Deivio pasirodymas sužavėjo ir operos solistę S.Stonytę, kuri pagyrė jo vokalą ir kvėpavimą – atlikdamas rokenrolą ir lakstydamas po sceną dainininkas net neužduso.

Iš komisijos Deivis susišlavė keturis dešimtukus.

„Vakaro desertas – Antanas Zakarauskas“, – antrąjį scenoje pasirodžiusį dalyvį pristatė projekto vedėjas Giedrius Savickas.

Dainininkas atliko Chucko Berry „You Never Can Tell“.

Z.Kelmickaitė pirmiausiai pasidomėjo, kodėl dainininkas scenoje nusiavė batus.

„Tam, kad sužavėtumėte merginą? Ar gali vyras su vienomis kojinėmis ką nors sužavėti?“ – stebėjosi muzikologė, nepritarusi šiam sprendimui ir įvertinusi dainininką tik aštuonetu.

„Ne tik batus reikia nusiauti norint sužavėt merginą“, – dainininkui patarė G.Savickas.Dirigentui V.Lukočiui patiko A.Zakarausko dainos versija, nors, anot jo, jis negerbė autoriaus ir nesudainavo viso teksto.

Režisierius J.Dautartas scenoje neišvydo meilės istorijos, todėl jis taip pat neskyrė aukšto balo.

„Norėjau išgirsi jūsų balsą, o balso nebuvo“, – dainininko vokalo pasigedo S.Stonytė, patarusi jam mažiau domėtis savimi ir daugiau tuo, ką daro.

S.Stonytei, kuri mėgsta roko muziką, projekto vedėjas G.Savickas netikėtai padovanojo marškinėlius su grupės „The Rolling Stones“ atvaizdu.

Kristina Jatautaitė, atlikusi 1958 m. Ch.Berry sukurtą rokenrolą „Johnny B Goode“, sužavėjo Z.Kelmickaitę, kuri dainininkei skyrė 10 balų.

Trankus dainininkės pasirodymas sužavėjo ir J.Dautartą, ir dirigentą V.Lukočių, kurie, kaip ir operos solistė S.Stonytė, skyrė klaipėdietei aukščiausius balus.

Edgaras Lubys sudainuota Zaco Efrono „Ladies Choice“ sužavėjo muzikologę Z,Kelmickaitę: „Šiame projekte jis išnaudoja visas progas“.

„Akis bado vienas dalykas – jūs esate talentingas“, – dainininką gyrė S.Stonytė ir V.Lukočius. Tačiau režisieriui J.Dautartui pasirodymas nepasirodė stiprus.

Monika Liu, atlikusi populiariąją „Let's Twist Again“, privertė judėti vis salę ir sulaukė pagyrimo iš režisieriaus J.Dautarto už bendravimą su publiką.

Monikos pasirodymas patiko ir visiems kitiems komisijos nariams, kurie merginai skyrė dešimtukus.

Visados savo pasirodymais stebinanti grupės „Liūdni slibinai“ solistė Aistė Lasytė nenuvylė ir šįsyk. Dainą beveik be žodžių „Woo Hoo“ ji perteikė mažu spektakliu, sužavėjusiu visą komisiją.

Sumanymą pagyrė režisierius J.Dautartas, o dainininkės gerbėjas V.Lukočius net nesurado žodžių pasirodymo įvertinimui.

S.Stonytė įvertino „gerą aktorinį etiudą“, tačiau pasigedo balso.

Jurga Šeduikytė scenoje pasirodė su Ray Charleso kūriniu „Hit the Road Jack“.

„Esate Dievulio pabučiuota asmenybė“, – dainininkę gyrė Z.Kelmickaitė, pagyrusi jos išradingumą ir dainavimo kokybę.

„Pataikote ir į harmoniją, ir į stilių. Jūs visada ieškote. Tai yra tikras džiazas“, – ditirambus solistei bėrė V.Lukočius.

„Esate maksimalistė, turite dirbti daug, kad to pasiektumėte. O kai žmogus yra darbštus ir to siekiantis, jis visada pasiekia“, – dainininkę gyrė S.Stonytė.

Operos solistei pritarė ir režisierius J.Dautartas.

Paskutinis scenoje pasirodęs Egidijus Sipavičius sudainavo trijų rokenrolų kokteilį. Z.Kelmickaitei dainininko pasirodymas pasirodė „vienodokas“.

„O aš mielai būčiau šėlęs su Egidijumi šį vakarą“, – dainininką pagyrė V.Lukočius ir skyrė 10 balų.S.Stonytei pasirodymas pasirodė skoningas, tačiau „balsas – pavargęs“.

Maksimalų komisijos balų skaičių – po 40 rokenrolo vakarą pelnė net keturi atlikėjai: D.Norvilas-Deivis, K.Jatautaitė, Monika Liu ir J.Šeduikytė.

Komisijos ir žiūrovų balai po šio „Auksinio balso“ etapo:

1. Aistė Lasytė (komisija – 38, žiūrovai – 27598)

2. Deivis Norvilas (komisija – 40, žiūrovai – 27296)

3. Jurga Šeduikytė (komisija – 40, žiūrovai – 19154)

4. Edgaras Lubys (komisija – 39, žiūrovai – 18570)

5. Monika Liu (komisija – 40, žiūrovai – 17202)

6. Antanas Zakarauskas (komisija, – 31, žiūrovai – 16447)

7. Kristina Jatautaitė (komisija – 40, žiūrovai – 12999)

8. Egidijus Sipavičius (komisija – 38, žiūrovai – 12421)

Bendra lentelė:

1. Deividas Norvilas-Deivis 184

2. Aistė Lasytė 176

3. Jurga Šeduikytė 164

4. Edgaras Lubys 164

5. Monika Liu 159

6. Kristina Jatautaitė 130

7. Egidijus Sipavičius 101

8. Antanas Zakarauskas 100

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.