Ką valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei Lukiškių kaliniai?

LNK laidoje „Yra kaip yra“ – išskirtiniai liudijimai apie sąlygas Lietuvos areštinėse ir unikali video medžiaga apie tai, kaip atrodo Lietuvos kalėjimas iš vidaus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 8, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:37 PM

Laidoje dalyvavo bausmę Lietuvos kalėjimuose atlikę svečiai, arba tie, kuriems teko pabuvoti Lietuvos įkalinimo įstaigų areštinėse.

Kokia kamera vadinama „riazynka“? Kas ir už ką ten patenka? Kaip atrodo pusryčiai, pietūs ar vakarienė Lukiškėse? Kokios ten prausyklos ir kaip atrodo nuteistųjų gyvenamosios patalpos?

„Baisiausios sąlygos yra Vilniaus areštinėje. Didelės nuobaudos, vyksta kankinimai. Viskam vadovauja klanai“, – laidoje kalbėjo asociacijos „Kalinys“ pirmininkas Remigijus.

Tai dar ne viskas. O kaip gyvena kaliniai Skandinavų šalyse? „Man nusibodo valgyti lašišą tris kartus per dieną. Trūksta maisto įvairovės“ – skambėjo svečių liudijimai. Taip pat unikali medžiaga iš Norvegijos kalėjimų – kuriuose nėra grotų, akvariumuose plaukioja spalvotos žuvytės, o nuteistieji dienas leidžia prie kompiuterių ir plokščiaekranių televizorių. Ten lankėsi žurnalistas Jaunius Matonis, kuris savo pastebėjimais pasidalino ir laidoje „Yra kaip yra“, kurią matysite šią pirmadienio popietę 17.15 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?