Žvaigždės ir politikai kvietė aukoti neįgaliems vaikams

Ketvirtadienio vakarą lietuvius prie televizorių ekranų pritraukė labdaros renginys „Ištiesk gerumui ranką“. Su televizorių žiūrovais sveikinosi renginio vedėjai Eglė Daugėlaitė ir Edvardas Žičkus.

Landaringo renginio akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Landaringo renginio akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-08 19:28, atnaujinta 2018-01-16 15:15

Septintą kartą vykstančios akcijos tikslas – ne tik surinkti, kuo daugiau lėšų neįgalaus vaiko paslaugoms, nefinansuojamoms valstybės, apmokėti, bet ir keisti visuomenės požiūrį į negalią.

Aukoti vaikams kvietė Lietuvos žvaigždės, tokios kaip Merūnas Vitulskis, Rytis Cicinas, Martynas Levickis, Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, Urtė Šilagalytė, Ingrida Kazlauskaitė ir kiti.

Apie akcijos naudą papasakojo jos herojai, kurių gyvenimo kokybė pagerėjo dėl šio labdaringo renginio. Pavyzdžiui, Mantas, kuriam akcijos organizatoriai padovanojo treniruoklį ir suteikė galimybę išvykti į sanatoriją užsienyje, pradėjo net vaikščioti.

Viena didžiausių „Ištiesk gerumui ranką“ rėmėjų – Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. Ji dar nė karto nepraleido šio labdaringo renginio, nes anksčiau jos darbas buvo tiesiogiai susijęs su neįgalių vaikų priežiūra.

„Turbūt kiekvienoje šeimoje apsilankius kildavo klausimas, už ką šiai šeimai toks išbandymas. Kodėl tas vaikas niekada neturės pilnaverčio gyvenimo? Skaudžiausia būdavo ne tose šeimose, kur tėvas palikęs mamą vieną su vaikais, o tose įstaigose, kur gyvena daug neįgalių vaikų. Šilumos ir meilės tiems vaikams reikia be galo daug. Sudėtinga būdavo išeiti iš tų namų“, – per labdaringą koncertą sakė R.Šalaševičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.