„Man-go“ lyderė Rima Petrauskytė delfinų dėka išmoko plaukti

„Šeštadienį pas delfinus nersiu beveik tiesiai nuo M.A.M.A apdovanojimų scenos – gyvenimo tempas dabar iš tiesų yra beprotiškai didelis“, – toks savaitgalis laukia į sceną grįžtančios grupės „Man-go“ lyderės Rimos Petrauskytės-Malašičevės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:49 PM

Penktadienio vakarą merginų grupė rengia pasirodymą Kaune vyksiančiuose muzikos apdovanojimuose, o jau šeštadienį 9 valandą ryto Klaipėdos delfinariume Rima turės pradėti repetuoti renginiui „Delfinai ir žvaigždės“. Šeštadienį ir sekmadienį jos ir kitų renginio dalyvių laukia net du pasirodymai, kuriuos pamatyti visi norintys gali įsigiję bilietus Jūrų muziejaus kasose.

„Grįšime tikriausiai tik paryčiais. Nuovargį jaučia ne tik dalyviai, bet ir treneriai, tačiau delfinų teikiamas džiaugsmas viską atsveria“, – pasakojo atlikėja.

„Net gaila, kad turime riboti savo laiką delfinariume. Negalime pagal savo norus piktnaudžiauti delfinų jėgomis, nors ir norėtųsi su jais praleisti dar daugiau laiko. Kiekviena valanda su delfinais tapo aukso vertės“, – šypsojosi Rima, kuri delfinariume ir šiaip treniruojasi šešias dienas per savaitę.

Sudėtingas pasirengimo grafikas – ne vienintelė problema, su kuria turi susidoroti ypač užsiėmusi atlikėja. Rima neslėpė, kad iki šio šou net nemokėjo plaukti: „Tačiau noras dalyvauti buvo didžiulis. Pasakiau sau: „Arba dabar, arba niekada!“

„Supratau, kad niekas gyvenime nepastūmės manęs taip gerai, kaip šou „Delfinai ir žvaigždės“. O kai esi priverstas pastumti savo baimes į šalį, viskas tampa įmanoma“, – džiaugėsi „Man-go“ lyderė.

Nors ir įveikė vandens baimę, Rimai pasirodymus apsunkina prastas regėjimas. Kontaktinius lęšius nešiojanti dainininkė plaukia ir nardo su specialiais akiniais, tačiau ir jie negarantuoja, kad viskas pavyks sklandžiai.

„Po vandeniu išvystomas didžiulis greitis – per vieną treniruotę net pamečiau lęšius! Treneriui teko mano automobiliu parvežti mane namo – juokas pro ašaras“, – pasakodama savo nuotykius šypsojosi R.Petrauskytė.

Tada buvo nutarta, kad Rima per pasirodymus dėvės specialią kaukę, kuri uždaresnės ir geriau apsaugo.

Pirmasis žvaigždžių pasirodymas su delfinais jau šį penktadienio vakarą, 18.45 val., bus transliuojamas per LRT televiziją. Kokią programą ir prisistatymą parengė Rima?

„Savo prisistatymu norėjau atkreipti dėmesį į vieną visuomenėje egzistuojančią problemą – galbūt kai kuriems ji nėra svarbi, tačiau man šis dalykas kelia nerimą. Norėjau parodyti, kaip mums pradeda trūkti gyvo bendravimo: visi gyvename įnikę į socialinius tinklus ir pamirštame, kas yra tikra draugystė, pokalbis, kai matai žmogaus akis. Savo pasirodymu norėjau perteikti sugrįžimą prie tikrumo, šaknų, gamtos – jei įmanoma bendrauti su gyvūnais, negalima pamiršti ir gyvo bendravimo su žmonėmis“, – savo pasirodymo mintį pristatė Rima.

Klaipėdos delfinariumo renginiuose pasirodantys delfinai taip pat dalyvauja specialiose reabilitacinėse programose – Lietuvoje jose dalyvavo jau 400 vaikų, dauguma jų – sergantys autizmu, Dawno sindromu ar cerebriniu paralyžiumi. Delfinų terapija – vienintelė LR Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtina gyvūnų terapijos rūšis Lietuvoje, taikoma ir suaugusiesiems, sveikstantiems po komos ar kovojantiems su depresija.

Klaipėdoje terapija bus atnaujinta baigus delfinariumo remontą – dėl su kitomis šalimis palyginti mažos terapijos Klaipėdoje kainos, ja domisi daug užsieniečių.

Pirmieji „Delfinų ir žvaigždžių“ pasirodymai – jau penktadienio vakarą, 18.45 val., per LRT televiziją, o norintys renginį pamatyti gyvai šeštadienį ir sekmadienį 15 val. laukiami Klaipėdos delfinariume!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.