„Chorų karų“ generolai po atrankų jau ruošia savo kariaunas

TV3 eteryje pavasarį jau šeštą kartą matysime projektą „Chorų karai“. Jame pilietiškumą ir patriotiškumą savo kraštui skatins septyni nauji chorai ir jų ypatingi generolai. Po pastaruosius du mėnesius vykusių atrankų chorvedžiai pradeda repeticijas su savo suburtomis kariaunomis.

Pernai projektą laimėjo Alytaus „Dežavu“ choras, vedamas dainininkės Astos Pilypaitės.<br>T.Bauro nuotr.
Pernai projektą laimėjo Alytaus „Dežavu“ choras, vedamas dainininkės Astos Pilypaitės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 3:16 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:28 AM

Į pergalę savo vadovaujamas komandas šiemet ves Kauno choro generolai grupė „Thundertale“, Tauragės choro generolės  merginų grupė „Magnit“, Jonavos choro generolas Arvydas Vilčinskas, Klaipėdos choro vedlys Edgaras Lubys, Panevėžio choro generolas Virgis Valuntonis, Šiaulių choro vedlė Laura Remeikienė ir ypatingo septintojo choro vadas Stano.

Kaip jau įprasta Kaune, į „Chorų karų“ atranką susirinko daug pretendentų.   „Kaunas visus sezonus pritraukia didžiausią būrį norinčių dainuoti“, – sakė projekto vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

„Chorų karų“ rengėjus ir generolą A.Vilčinską maloniai nustebino Jonava: nors miestelis nedidelis, į atranką atskubėjo daug jonaviečių.

„Čia buvo plačiausia atrankos dalyvių amžiaus skalė. Džiugu, kad norą dalyvauti pareiškė ir vaikai, ir garbaus amžiaus žmonės. Atrodo, kad mažesni miestai, o ypač tie, kurie dar nedalyvavo „Chorų karuose“, labiausiai džiaugiasi tokia galimybe“, – kalbėjo N.Kavaliauskienė.

„Chorų karus“ ypač trokšta laimėti Panevėžys ir Šiauliai. Atrankos šiuose miestuose tapo dideliu įvykiu ir sutraukė minias žiūrovų. Maža to, virto savotišku koncertu vietos gyventojams.

„Šios atrankos buvo vertos kone tiesioginio eterio. Į jas atėję vietos gyventojams gerai žinomi dainininkai džiaugėsi ypatingu publikos dėmesiu, o savo dainomis sukėlė susižavėjimo plojimus. Dainas kartu traukė ne tik visi pretendentai, bet ir tie, kurie atėjo tiesiog palaikyti draugų ar vedami smalsumo“, – prisiminė „Chorų karų“ vykdomoji prodiuserė.

Net ketverius metus iš eilės „Chorų karuose“ pergalę šventė Kaunas. Šią tradiciją penktajame projekto sezone sulaužė alytiškiai – pergalę išplėšė „Dežavu“ choras, vedamas dainininkės Astos Pilypaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.