Aktorius D. Mertinas prabilo apie nuoskaudas, patirtas dėl vėžio

Daugiau nei dešimtmetį su vėžiu kovojęs aktorius Dalius Mertinas tuos metus prisimena su nuoskauda, mat ištisus mėnesius negaudavo jokio darbo pasiūlymo ar naujo vaidmens: „Lyg ir reikalingas būtum, bet va, sergi vėžiu.“

D.Mertinas pasakojo, kad serialų ir televizijos laidų kūrėjai baidėsi samdyti sunkia liga – kraujo vėžiu – sergantį aktorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Mertinas pasakojo, kad serialų ir televizijos laidų kūrėjai baidėsi samdyti sunkia liga – kraujo vėžiu – sergantį aktorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 10:27 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:33 PM

Panašius žodžius jam sakydavo serialų ir televizijos laidų kūrėjai. Jie baidėsi samdyti sunkia liga – kraujo vėžiu – sergantį aktorių. Kaip išgyveno atstūmimą ir sunkią kovą su liga, D.Mertinas pasakojo „Lietuvos ryto" televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“.

Dabar, atsitraukus grėsmingai ligai, D.Mertinas neoficialiai dirba onkologinėmis ligomis sergančių žmonių konsultantu. Jis ne tik stengiasi paguosti ir padrąsinti ligonius, bet ir padeda su tuo susitaikyti jų artimiesiems.

„Manau, liga pakeitė Daliaus požiūrį į gyvenimą. Dabar jis labiau mėgaujasi, džiaugiasi ir vertina“, – apie vyrą sakė jo žmona Laima Mertinienė.

Mertinų namuose pastaruoju metu tvyro tyla ir ramybė, tačiau ne dėl to, kad šeima atsipūtė po ilgos kovos su vėžiu. Daug ką pakeitė jauniausios dukros Laimos Barboros vedybos ir išėjimas iš tėvų namų.  

„Dukros nebuvimas, ta tyla... Kartais namai be jos atrodo labai tušti, man tarsi šalta be jos“, – su nostalgija kalbėjo aktorius.

Tačiau namus palikus vaikams Dalius gavo progą atgaivinti romantiką. „Aš esu romantiškas vyras, mėgstu žmonai paruošti vakarienę“, – prisipažino aktorius.

Žmona Laima antrino, kad vyras kur kas dėmesingesnis nei jaunystėje, kai jų meilė tik mezgėsi: „Kokia po šitiek metų gali būti romantika? Nors, geriau pagalvojus, jis dabar gerokai romantiškesnis. Mane žavi, kad Dalius visada sugeba prajuokinti. Tas humoro jausmas ir romantika atsirado su amžiumi.“

Šiltas ir jaukus pokalbis su D.Mertinu apie tėvystę, kovą su sunkia liga ir bene garsiausio Lietuvoje uošvio įtaką šeimos santykiams – šio penktadienio vakarą laidoje „Kitoks pokalbis“ 19 val. 50 min. per „Lietuvos ryto" televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.