Ką rodė TV3 žiniose skelbta apklausa apie Rusijos propagandą?

Vakar televizijos TV3 Žiniose paskelbus dienos klausimą, ar lietuviai pastebėjo, kad šalyje stiprėja Rusijos propaganda, rezultatai žiūrovus gerokai nustebino.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 12:09 PM, atnaujinta Dec 27, 2021, 2:05 PM

Eteryje buvo paskelbta, kad 82 procentai videožinių portale Žinios.lt balsavusių žiūrovų galvoja, jog informacija nėra propaganda, o Rusija sako teisybę. Tuo tarpu 12 procentų mano, kad propagandos daugėja ir 6 – jokių pokyčių nepastebėjo.

TV3 skelbia, kad šie rezultatai buvo paveikti programišių. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad vos per keletą minučių iš vieno kompiuterio IP adreso buvo prabalsuota net 7438 kartus. Tai sudaro net 67 proc. visų apklausoje registruotų balsų. Šiuo metu aiškinamasi, kas surengė šią ataką ir imamasi priemonių užtikrinti, kad joms būtų užkirstas kelias ateityje.

Visi duomenys apie įvykdytą informacinę ataką taip pat perduoti teisėsaugos institucijoms. Išsamų reportažą apie šį įvykį rengia TV3 Žinios. Žiūrėkite jau šiandien, 18.30 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?