Internete – beviltiška „Simpsonų“ kūrėjo kova su mirtina liga

Praėjusią savaitę anapus išėjęs animacinio serialo „Simpsonai“ vienas kūrėjų Samas Simonas (59 m.) troško, kad kuo daugiau gerbėjų matytų jo pastangas nugalėti ligą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 15, 2015, 4:23 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:34 PM

Kovo 8-ąją nuo gaubtinės žarnos vėžio miręs S.Simonas, kalbama, buvo itin sunkaus charakterio. Kiti filmo kūrėjai juo ir žavėjosi, ir bodėjosi.

„Samas – vienas geriausių scenaristų, su kuriais man teko dirbti. Tačiau kartu jis atstumiantis ir emociškai nestabilus“, – apie bičiulį yra sakęs karikatūrininkas Mattas Groeningas.

Būtent su juo 1989 metais S.Simonas pradėjo kurti „Simpsonus“, kurie pelnė dešimtis „Emmy“ apdovanojimų, buvo nominuoti Auksiniam gaubliui ir tapo ilgiausiai rodomu animaciniu serialu televizijos istorijoje.

Režisierius, scenaristas ir prodiuseris S.Simonas serialo kūrybinei grupei priklausė vos ketverius metus, tačiau net ir pasitraukęs kasmet gaudavo 10–20 mln. JAV dolerių. Samas buvo laikomas serialo vykdomuoju prodiuseriu.

Devynių „Emmy“ savininkas S.Simonas (septynis jų pelnė už „Simpsonus“) šiurpią diagnozę išgirdo 2012-aisiais. Tuomet gydytojai teigė, kad jam gyventi liko pusė metų.

„Netikiu stebuklais, tačiau turiu puikių gydytojų, tad neketinu lengvai pasiduoti“, – tada sakė S.Simonas, nusprendęs visą likusį laiką ir sukauptus milijonus skirti labdaros organizacijoms.

Jis ėmė dar aktyviau finansuoti prieš dešimtmetį įkurtą savo fondą, kuris rūpinasi gyvūnų gerove.

„Esu du kartus išsiskyręs, neturiu vaikų, o mano artimieji jau aprūpinti“, – savo sprendimą turtą skirti labdarai aiškino Los Andžele gyvenęs S.Simonas, kurio liga pastaruoju metu jau buvo išplitusi ir į kitus organus.

Likus mažiau nei mėnesiui iki mirties kūrėjas dalyvavo populiarioje Howardo Sterno radijo pokalbių laidoje. O po kelių valandų jam buvo atlikta operacija.

Praėjus kelioms dienoms po jos S.Simonas dalyvavo demonstracijoje prie Japonijos ambasados Los Andžele, kur buvo protestuojama prieš delfinų medžioklę.

Būdamas veganas (nevartojo jokių gyvulinės kilmės produktų) jis ragino atsisakyti bandymų su gyvūnais ir nenaudoti jų pramogų versle.

S.Simonas turėjo ne vieną šunį ir tvirtino, kad vienas didžiausių gyvenimo malonumų yra juos vedžioti.

„Nesuprantu tų, kurie samdo žmones, kad vedžiotų jų šunis. Tai tas pats, kaip mokėti pinigus už tai, kad kitas dulkina tavo žmoną“, – yra palyginęs prodiuseris.

Kūrėjas savo gerbėjams buvo itin atviras. Kone apie kiekvieną savo žingsnį jis rašydavo socialiniuose tinkluose.

Užklupus sunkiai ligai S.Simonas socialiniame tinkle „Twitter“ dalydavosi nuotraukomis, kuriose įamžintos jam atliekamos procedūros.

Kūrėjas buvo du kartus vedęs. Su aktore ir pokerio žaidėja Jennifer Tilly jis susituokė 1984 metais, bet po septynerių metų išsiskyrė. Vis dėlto buvę sutuoktiniai liko artimi ir būtent J.Tilly paskutiniais S.Simono gyvenimo metais buvo šalia.

Antroji prodiuserio žmona buvo „Playboy“ modelis Jami Ferrell. Su ja vyras gyveno nuo 2000 iki 2003 metų.

Dingusį šunį rado Elvis Presley

S.Simonas gimė Los Andžele pasiturinčioje drabužių fabriko savininko ir galerininkės šeimoje.

Samo vaikystė buvo nerūpestinga, jis užaugo Beverli Hilse.

Kai kartą pabėgo berniuko šuo, augintinį rado ir savo limuzinu atvežė kaimynystėje įsikūręs legendinis dainininkas Elvis Presley.

Nors tėvai norėjo, kad Samas taptų advokatu, berniuką traukė televizija. Kaip TV prodiuseriui sėkmė jam ėmė šypsotis 1981-aisiais, kuriant serialą „Taxi“. Šlovę pelnė ir serialas „Į sveikatą“.

Parengė Vykintė Budrytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.